Olga5551 Опубликовано 29 апреля, 2015 Жалоба Опубликовано 29 апреля, 2015 Здраствуйте, у меня уже 5 лет Карта Поляка, етой весной планирую розписатса с моим молодым человеком. Может кто то подскажет что будет с моей Картой Поляка при смене фамилии? Или хотябы если я возьму двойную фамилию? Очень не хотелось бы заново сдавать екзамен(( Может кто то стыкался с таким вопросом, помогите пожалуйста, а то я пишу на почты посольств, никто не отвечает, звоню тоже нет ответа(( А заяву в ЗАКС надо уже подавать, вот я и думаю какую фамилию писать, оставатса на моей или брать двойную, чтобы Карта Поляка не пропала. Спасибо зарание за ответы, извеняюсь за мой Русский, я из Украины и Руский не учила)) Цитата
VeSler Опубликовано 29 апреля, 2015 Жалоба Опубликовано 29 апреля, 2015 Здраствуйте, у меня уже 5 лет Карта Поляка, етой весной планирую розписатса с моим молодым человеком. Может кто то подскажет что будет с моей Картой Поляка при смене фамилии? Или хотябы если я возьму двойную фамилию? Очень не хотелось бы заново сдавать екзамен(( Может кто то стыкался с таким вопросом, помогите пожалуйста, а то я пишу на почты посольств, никто не отвечает, звоню тоже нет ответа(( А заяву в ЗАКС надо уже подавать, вот я и думаю какую фамилию писать, оставатса на моей или брать двойную, чтобы Карта Поляка не пропала. Спасибо зарание за ответы, извеняюсь за мой Русский, я из Украины и Руский не учила)) А чому вона мусить пропасти? Польське коріння після одруження не зникне. Свідоцтво про народження ж "не пропадає" після зміни прізвища. Цитата
marysiaM Опубликовано 29 апреля, 2015 Жалоба Опубликовано 29 апреля, 2015 Здраствуйте, у меня уже 5 лет Карта Поляка, етой весной планирую розписатса с моим молодым человеком. Может кто то подскажет что будет с моей Картой Поляка при смене фамилии? Или хотябы если я возьму двойную фамилию? Очень не хотелось бы заново сдавать екзамен(( Может кто то стыкался с таким вопросом, помогите пожалуйста, а то я пишу на почты посольств, никто не отвечает, звоню тоже нет ответа(( А заяву в ЗАКС надо уже подавать, вот я и думаю какую фамилию писать, оставатса на моей или брать двойную, чтобы Карта Поляка не пропала. Спасибо зарание за ответы, извеняюсь за мой Русский, я из Украины и Руский не учила)) Не волнуйтесь... Как карта может пропасть? Какие экзамены? Но сам пластик думаю придется поменять из за смены фамилии... Цитата
Olga5551 Опубликовано 30 апреля, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 30 апреля, 2015 А чому вона мусить пропасти? Польське коріння після одруження не зникне. Свідоцтво про народження ж "не пропадає" після зміни прізвища. От і я так думаю)) Я дозвонилась на одну із ліній в посольстві, і мужчина мене трохи з пантелику збив, каже шо зі зміною навіть подвійної фамілії я рахуюсь вже як інша людина)) І треба все перездавати))) Сьогодні були в ЗАКСІ, але я все рівно підстрахувалася і написала подвійну фамілію)) Цитата
Floridor Опубликовано 30 апреля, 2015 Жалоба Опубликовано 30 апреля, 2015 От і я так думаю)) Я дозвонилась на одну із ліній в посольстві, і мужчина мене трохи з пантелику збив, каже шо зі зміною навіть подвійної фамілії я рахуюсь вже як інша людина)) І треба все перездавати))) Сьогодні були в ЗАКСІ, але я все рівно підстрахувалася і написала подвійну фамілію)) Думаю, співбесіду проходити не треба, але з консулом зустрітись доведеться: заповнити знов анкету з метою "wydanie duplikatu", взяти децизію, стару карту, паспорт, свідоцтво про одруження і вперед... Цитата
SPS Опубликовано 1 мая, 2015 Жалоба Опубликовано 1 мая, 2015 Не скажу як у інших консульствах,а у Луцьку повторно до консула йти непотрібно. У них є два кабінети,перший це де проходить спотканьє з консулом на темат Карти Поляка,і другий кабінет з віконечком де видають готові карти,вирішують питання обміну зі зміни прізвища,і решту питань які можуть виникати у власників Карти Поляка. При мені жіночка заходила саме по питанню зміни прізвища. Причому йшла не по запису,просто типу ''я запитатись'',якось іі впустили в консульство,черги туди не було,і от вона вже виходить з другого кабінету з вноскем і заповняє його. Тобто процедура проста. Хоча може як де,бо інколи як почитаю які люди проходять кола пекла поки отримають карту,то аж невіриться що таке можливо Цитата
Olga5551 Опубликовано 3 мая, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 3 мая, 2015 Я на свою Карту поляка в Луцьу здавала, то пекла як такого не було. Просто консул декілька питань задав мені, а я підготувалася і все)) Думаю на тижні поїхати в Луцьк і всі нюанси їх розпитати, коли після одруження міняти карту, на якому прізвищі краще залишитися своєму чи можна подвійне.... Бо я до них вже стільки визвонила що дешевше було би приїхати цих 100 км)) Цікаво чи потрібно робити термін на консультацію зарання? І на якій мові вона буде проходити? Якщо знаєте, зарання дякую за відповідь)) Цитата
SPS Опубликовано 3 мая, 2015 Жалоба Опубликовано 3 мая, 2015 Я на свою Карту поляка в Луцьу здавала, то пекла як такого не було. Просто консул декілька питань задав мені, а я підготувалася і все)) Думаю на тижні поїхати в Луцьк і всі нюанси їх розпитати, коли після одруження міняти карту, на якому прізвищі краще залишитися своєму чи можна подвійне.... Бо я до них вже стільки визвонила що дешевше було би приїхати цих 100 км)) Цікаво чи потрібно робити термін на консультацію зарання? І на якій мові вона буде проходити? Якщо знаєте, зарання дякую за відповідь)) Посилання пряме неможу вставити так як немаю прав :-) Тому копіюю з луцького сайту Wymiana Karty w związku ze zmianą danych osobowych Wnioski o przedłużenie ważności Karty Polaka po ukończeniu 18 roku życia oraz dotyczące wystawienia duplikatu Karty Polaka można składać bez wcześniejszej rejestracji za pośrednictwem e-konsulatu. Wnioski będą przyjmowane we WTORKI w godzinach od 10-12 oraz w ŚRODY w godzinach od 13-15. Dokumenty, które należy mieć ze sobą: -wypełniony poprawnie wniosek (podpisany z przyklejonym zdjęciem, z dopisanym numerem telefonu wnioskodawcy; -paszport zagraniczny (ze zmienionymi danymi); -paszport wewnętrzny; -akt urodzenia; -akt ślubu –w przypadku zmiany nazwiska; -świadectwo- w przypadku zmiany imienia Цитата
Olga5551 Опубликовано 12 мая, 2015 Автор Жалоба Опубликовано 12 мая, 2015 Дуже дякую за інформацію)) Я так поняла, що після одруження треба їхати в посольство з вищенаведеними документами і тоді видадуть нову карту поляка на змінене прізвище? Цитата