Перейти к содержанию

Olga5551

Нужно ли менять Карту Поляка после заключения брака?

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Здраствуйте, у меня уже 5 лет Карта Поляка, етой весной планирую розписатса с моим молодым человеком. Может кто то подскажет что будет с моей Картой Поляка при смене фамилии? Или хотябы если я возьму двойную фамилию? Очень не хотелось бы заново сдавать екзамен(( Может кто то стыкался с таким вопросом, помогите пожалуйста, а то я пишу на почты посольств, никто не отвечает, звоню тоже нет ответа(( А заяву в ЗАКС надо уже подавать, вот я и думаю какую фамилию писать, оставатса на моей или брать двойную, чтобы Карта Поляка не пропала. Спасибо зарание за ответы, извеняюсь за мой Русский, я из Украины и Руский не учила))

Опубликовано
Здраствуйте, у меня уже 5 лет Карта Поляка, етой весной планирую розписатса с моим молодым человеком. Может кто то подскажет что будет с моей Картой Поляка при смене фамилии? Или хотябы если я возьму двойную фамилию? Очень не хотелось бы заново сдавать екзамен(( Может кто то стыкался с таким вопросом, помогите пожалуйста, а то я пишу на почты посольств, никто не отвечает, звоню тоже нет ответа(( А заяву в ЗАКС надо уже подавать, вот я и думаю какую фамилию писать, оставатса на моей или брать двойную, чтобы Карта Поляка не пропала. Спасибо зарание за ответы, извеняюсь за мой Русский, я из Украины и Руский не учила))

А чому вона мусить пропасти? Польське коріння після одруження не зникне.

Свідоцтво про народження ж "не пропадає" після зміни прізвища.

Опубликовано

Не волнуйтесь... Как карта может пропасть? Какие экзамены? Но сам пластик думаю придется поменять из за смены фамилии...

Опубликовано
А чому вона мусить пропасти? Польське коріння після одруження не зникне.

Свідоцтво про народження ж "не пропадає" після зміни прізвища.

От і я так думаю)) Я дозвонилась на одну із ліній в посольстві, і мужчина мене трохи з пантелику збив, каже шо зі зміною навіть подвійної фамілії я рахуюсь вже як інша людина)) І треба все перездавати))) Сьогодні були в ЗАКСІ, але я все рівно підстрахувалася і написала подвійну фамілію))

Опубликовано
От і я так думаю)) Я дозвонилась на одну із ліній в посольстві, і мужчина мене трохи з пантелику збив, каже шо зі зміною навіть подвійної фамілії я рахуюсь вже як інша людина)) І треба все перездавати))) Сьогодні були в ЗАКСІ, але я все рівно підстрахувалася і написала подвійну фамілію))

Думаю, співбесіду проходити не треба, але з консулом зустрітись доведеться: заповнити знов анкету з метою "wydanie duplikatu", взяти децизію, стару карту, паспорт, свідоцтво про одруження і вперед...

Опубликовано

Не скажу як у інших консульствах,а у Луцьку повторно до консула йти непотрібно. У них є два кабінети,перший це де проходить спотканьє з консулом на темат Карти Поляка,і другий кабінет з віконечком де видають готові карти,вирішують питання обміну зі зміни прізвища,і решту питань які можуть виникати у власників Карти Поляка.

При мені жіночка заходила саме по питанню зміни прізвища. Причому йшла не по запису,просто типу ''я запитатись'',якось іі впустили в консульство,черги туди не було,і от вона вже виходить з другого кабінету з вноскем і заповняє його. Тобто процедура проста. Хоча може як де,бо інколи як почитаю які люди проходять кола пекла поки отримають карту,то аж невіриться що таке можливо

Опубликовано

Я на свою Карту поляка в Луцьу здавала, то пекла як такого не було. Просто консул декілька питань задав мені, а я підготувалася і все)) Думаю на тижні поїхати в Луцьк і всі нюанси їх розпитати, коли після одруження міняти карту, на якому прізвищі краще залишитися своєму чи можна подвійне.... Бо я до них вже стільки визвонила що дешевше було би приїхати цих 100 км)) Цікаво чи потрібно робити термін на консультацію зарання? І на якій мові вона буде проходити? Якщо знаєте, зарання дякую за відповідь))

Опубликовано
Я на свою Карту поляка в Луцьу здавала, то пекла як такого не було. Просто консул декілька питань задав мені, а я підготувалася і все)) Думаю на тижні поїхати в Луцьк і всі нюанси їх розпитати, коли після одруження міняти карту, на якому прізвищі краще залишитися своєму чи можна подвійне.... Бо я до них вже стільки визвонила що дешевше було би приїхати цих 100 км)) Цікаво чи потрібно робити термін на консультацію зарання? І на якій мові вона буде проходити? Якщо знаєте, зарання дякую за відповідь))

Посилання пряме неможу вставити так як немаю прав :-)

Тому копіюю з луцького сайту

Wymiana Karty w związku ze zmianą danych osobowych

Wnioski o przedłużenie ważności Karty Polaka po ukończeniu 18 roku życia oraz dotyczące wystawienia duplikatu Karty Polaka można składać bez wcześniejszej rejestracji za pośrednictwem e-konsulatu.

Wnioski będą przyjmowane we WTORKI w godzinach od 10-12 oraz w ŚRODY w godzinach od 13-15.

Dokumenty, które należy mieć ze sobą:

-wypełniony poprawnie wniosek (podpisany z przyklejonym zdjęciem, z dopisanym numerem telefonu wnioskodawcy;

-paszport zagraniczny (ze zmienionymi danymi);

-paszport wewnętrzny;

-akt urodzenia;

-akt ślubu –w przypadku zmiany nazwiska;

-świadectwo- w przypadku zmiany imienia

Опубликовано

Дуже дякую за інформацію)) Я так поняла, що після одруження треба їхати в посольство з вищенаведеними документами і тоді видадуть нову карту поляка на змінене прізвище?

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...