nick2014 Опубликовано 24 декабря, 2014 Жалоба Опубликовано 24 декабря, 2014 Уважаемые форумчане На днях мельком услышал, что для ИП можно вернуть содру в случае, если деятельность фирмы не велась. Имеется в виду за те месяцы, когда не было деятельности на ИП. ВНЖ нет. Подскажите, кто сталкивался или знает об этом? Цитата
nick2014 Опубликовано 24 декабря, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 24 декабря, 2014 А подскажите еще такой вопрос, если написать на адрес info@sodra.lt вопрос по поводу возврата содры если деятельность ИП не велась и нет ВНЖ - на русском. Они ответят? Цитата
lv10 Опубликовано 24 декабря, 2014 Жалоба Опубликовано 24 декабря, 2014 идти в содру и списывать долг возвращать вряд-ли кто-то будет Цитата
nick2014 Опубликовано 24 декабря, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 24 декабря, 2014 lv10 сказал: идти в содру и списывать долг возвращать вряд-ли кто-то будет Долга нет никакого. Бухгалтер знакомого сказала, что можно вернуть. Жду от нее дальше инфу. Цитата
skakalkin Опубликовано 29 декабря, 2014 Жалоба Опубликовано 29 декабря, 2014 Справа у тому, про що саме ви кажете. Я так розумію, що йдеться про неправомірно нарахований платіж за кодом 322 (PSD). Якщо це так, то SoDra вам запропонуює на вибір або повернути кошти на рахунок фірми, або зарахувати їх у рахунок майбутніх виплат. Принаймні, так було у моєму випадку. Обираєте перший варіант, отримуєте гроші, а далі бухгалтер у разі потреби оформляє відредаговану звітність у податкову чи SoDra. Цитата <noindex> </noindex>
nick2014 Опубликовано 30 декабря, 2014 Автор Жалоба Опубликовано 30 декабря, 2014 skakalkin сказал: Справа у тому, про що саме ви кажете. Я так розумію, що йдеться про неправомірно нарахований платіж за кодом 322 (PSD). Якщо це так, то SoDra вам запропонуює на вибір або повернути кошти на рахунок фірми, або зарахувати їх у рахунок майбутніх виплат. Принаймні, так було у моєму випадку. Обираєте перший варіант, отримуєте гроші, а далі бухгалтер у разі потреби оформляє відредаговану звітність у податкову чи SoDra. Так, йде мова про платіж 322. Дякую за інформацію. Сподівався, що все саме так. Цитата
vejron Опубликовано 4 июня, 2015 Жалоба Опубликовано 4 июня, 2015 Влезу в эту тему, и прошу снова помощи. Согласно информации на форуме и информации из СОДРЫ в декабре 2014 - мед. страховку 27 евро (или 9%) иностранцу без ВНЖ платить не нужно. Я не платила, хотя исправно платила 79 евро соц. налога. Каково же мое удивление было, когда 29 мая я зашла в банкинг и обнаружила арест на 145 ЕВРО, на счету у меня лежали 100 евро для оплаты работы бухгалтеру, которую списали в счет СОДРЫ, и теперь висит еще долг 45 евро..... Бухгалтер, в ходе телефонных переговоров, указала инспектору, что я не обладатель ВНЖ в Литве - поэтому налог 9% платить не нужно. Инспектор обещал перезвонить, и перезвонил с ответом, поскольку Я обладатель ВНЖ в Польше, то должна платить меж. страхование в Литве (ВТФ????), т.е. для всех других - платить не надо, а мне, как обладателю ВНЖ в Евросоюзе надо (шок)..... Итак, к чему я. Бухгалтер составила письменный запрос в СОДРУ, чтобы указали где такое написано. Ответа пока нет. Кто из знающих - натолкните меня, в каком направлении рыть, чтобы найти этот загадочный пункт, при котором платить не нужно, если нет ВНЖ в Литве. Спасибо всем огромное. Цитата Делай сегодня то, что другие не хотят — завтра будешь жить так, как другие не могут!!!
skakalkin Опубликовано 4 июня, 2015 Жалоба Опубликовано 4 июня, 2015 vejron сказал: Влезу в эту тему, и прошу снова помощи. Согласно информации на форуме и информации из СОДРЫ в декабре 2014 - мед. страховку 27 евро (или 9%) иностранцу без ВНЖ платить не нужно. Я не платила, хотя исправно платила 79 евро соц. налога. Каково же мое удивление было, когда 29 мая я зашла в банкинг и обнаружила арест на 145 ЕВРО, на счету у меня лежали 100 евро для оплаты работы бухгалтеру, которую списали в счет СОДРЫ, и теперь висит еще долг 45 евро..... Бухгалтер, в ходе телефонных переговоров, указала инспектору, что я не обладатель ВНЖ в Литве - поэтому налог 9% платить не нужно. Инспектор обещал перезвонить, и перезвонил с ответом, поскольку Я обладатель ВНЖ в Польше, то должна платить меж. страхование в Литве (ВТФ????), т.е. для всех других - платить не надо, а мне, как обладателю ВНЖ в Евросоюзе надо (шок)..... Итак, к чему я. Бухгалтер составила письменный запрос в СОДРУ, чтобы указали где такое написано. Ответа пока нет. Кто из знающих - натолкните меня, в каком направлении рыть, чтобы найти этот загадочный пункт, при котором платить не нужно, если нет ВНЖ в Литве. Спасибо всем огромное. Нікуди рити не треба - просто почекайте відповіді на ваш письмовий запит. Знаю, що польське консульство у Вільнюсі вимагає від громадян України та Білорусі із литовською посвідкою на тимчасове проживання купувати додаткову страховку для отримання національної польскої візи - бо литовського обов'язкового медичного страхування їм чомусь недостатньо. Тому логічно припустити, що інспектор Содри помилилася, і виплати, які ви зробите у Литві, ніяк не допоможуть вам отримувати медичну допомогу у Польщі чи будь-де у ЄС (тобто це страхування не є загальноєвропейським, а є локальним, литовським). Ну а якщо вони зможуть обгрунтувати свої вимоги із посиланням на якісь нормативно-правові акти, то тоді матимете вибір - або звертатися до суду, або скоритися і лишити все як є. Цитата <noindex> </noindex>
vejron Опубликовано 4 июня, 2015 Жалоба Опубликовано 4 июня, 2015 skakalkin сказал: Нікуди рити не треба - просто почекайте відповіді на ваш письмовий запит. Знаю, що польське консульство у Вільнюсі вимагає від громадян України та Білорусі із литовською посвідкою на тимчасове проживання купувати додаткову страховку для отримання національної польскої візи - бо литовського обов'язкового медичного страхування їм чомусь недостатньо. Тому логічно припустити, що інспектор Содри помилилася, і виплати, які ви зробите у Литві, ніяк не допоможуть вам отримувати медичну допомогу у Польщі чи будь-де у ЄС (тобто це страхування не є загальноєвропейським, а є локальним, литовським). Ну а якщо вони зможуть обгрунтувати свої вимоги із посиланням на якісь нормативно-правові акти, то тоді матимете вибір - або звертатися до суду, або скоритися і лишити все як є. Спасибо за ответ. Простите, а зачем с Литовским ВНЖ получить визу в Польшу? - отступление. И литовского на самом деле недостаточно, оформляется карточка на весь ЕС (процедура , что в Литве, что в Польше одинаковая) - типа пластиковая карточка страховка для всех стран ЕС. Не в этом дело, вопрос остается - почему нерезидент ЕС, как описано в теме выше, имеет право не платить мед. страховку, а я ее платить обязана??? Просьба, кто возвращал оплату мед. страховки из СОДРЫ без ВНЖ литовского - отпишитесь и поделитесь опытом. Спасибо Цитата Делай сегодня то, что другие не хотят — завтра будешь жить так, как другие не могут!!!
skakalkin Опубликовано 4 июня, 2015 Жалоба Опубликовано 4 июня, 2015 vejron сказал: Простите, а зачем с Литовским ВНЖ получить визу в Польшу? - отступление. Тому що литовська посвідка на проживання сама по собі дає право перебувати у Польщі не більше 90 днів vejron сказал: И литовского на самом деле недостаточно, оформляется карточка на весь ЕС (процедура , что в Литве, что в Польше одинаковая) - типа пластиковая карточка страховка для всех стран ЕС. У випадку, про який я писав, було достатньо звичайної "туристичної" страховки на термін першого в'їзду. Про пластикову картку не чув. vejron сказал: Просьба, кто возвращал оплату мед. страховки из СОДРЫ без ВНЖ литовского - отпишитесь и поделитесь опытом. Спасибо Я повертав, бо мені нараховували заборгованість тоді, коли ще не мав посвідки на проживання у Литві, і я її виплачував, аж доки не розібрався. ТС також повертав, якщо не помиляюся. Досвід простий - як тільки інспектор Содри усвідомлює, що платіж нараховано неправомірно, то повертає гроші на банківський рахунок, з якого вони надійшли (або на інший, за домовленістю) і молиться, щоб постраждалий не подав скаргу. Цитата <noindex> </noindex>
vejron Опубликовано 5 июня, 2015 Жалоба Опубликовано 5 июня, 2015 skakalkin сказал: Тому що литовська посвідка на проживання сама по собі дає право перебувати у Польщі не більше 90 днів У випадку, про який я писав, було достатньо звичайної "туристичної" страховки на термін першого в'їзду. Про пластикову картку не чув. Я повертав, бо мені нараховували заборгованість тоді, коли ще не мав посвідки на проживання у Литві, і я її виплачував, аж доки не розібрався. ТС також повертав, якщо не помиляюся. Досвід простий - як тільки інспектор Содри усвідомлює, що платіж нараховано неправомірно, то повертає гроші на банківський рахунок, з якого вони надійшли (або на інший, за домовленістю) і молиться, щоб постраждалий не подав скаргу. Спасибо за разъяснение, буду ждать, что они ответят. Цитата Делай сегодня то, что другие не хотят — завтра будешь жить так, как другие не могут!!!