Гость cptua Опубликовано 15 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 15 августа, 2014 Доброго дня! Багато і довго читаю ваш форум, і на 9/10 питань знаходив відповідь, навіть не ставлячи їх. І нібито, шлях до Польщі, я вже вималював, як з'явились додаткові запитання. Вже зовсім скоро подаю документи у ППВА для оформлення візи Д. Освядчення зробили друзі-поляки, що мають свій невеличкий бізнес. Ні для кого раніш вони їх не робили. Звісно по ньому я працювати і не збиравсі. А звідси вже і питання: Терміни праці, в моєму освядченню, розбиті на три періоди по 2 місяці на протязі року. Як мені відомо, на основі освядчення я можу працювати пів року на протязі року. То власне запитання: 1. По приїзду до Польщі, я, коли знайду роботу, маю право на ній працювати лише у зазначенні в освядченню періоди, чи на періоди байдуже, головне пів року на протязі року? 2. Не зовсім розумію процедуру, що робити далі, щоб закріпитися у Польщі. Через три місяці мені потрібно починати оформлювати зезволєння? Так? Власне прошу порад в двох-трьох реченнях, по найближчим діям по приїзду до РП, з цілью закріпитися там і в далекій перпективі отримати карту побиту/громадянство. (Не являюсь власником Карти Поляка) Дякую! Цитата
mops123 Опубликовано 15 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 15 августа, 2014 На сколько я понимаю, главное - 180 дней в году Цитата
kirchevsky Опубликовано 16 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 16 августа, 2014 Терміни праці, в моєму освядченню, розбиті на три періоди по 2 місяці на протязі року. Як мені відомо, на основі освядчення я можу працювати пів року на протязі року. То власне запитання: 1. По приїзду до Польщі, я, коли знайду роботу, маю право на ній працювати лише у зазначенні в освядченню періоди, чи на періоди байдуже, головне пів року на протязі року? 2. Не зовсім розумію процедуру, що робити далі, щоб закріпитися у Польщі. Через три місяці мені потрібно починати оформлювати зезволєння? Так? 1. Новый работодатель сделает вам новое освядчення (а потом если будете работать и разрешение на работу), там будут указаны уже собственно те периоды которые вам нужны. 2. 3 месяца - это если вы уже нашли работу и исправно получаете официальную зарплату в течении этих 3 месяцев, если нет - никто у вас не примет документы на разрешение. Цитата Бухгалтерия в Польше. Ответы на любые ваши вопросы.
mops123 Опубликовано 17 августа, 2014 Жалоба Опубликовано 17 августа, 2014 1. Новый работодатель сделает вам новое освядчення (а потом если будете работать и разрешение на работу), там будут указаны уже собственно те периоды которые вам нужны. 2. 3 месяца - это если вы уже нашли работу и исправно получаете официальную зарплату в течении этих 3 месяцев, если нет - никто у вас не примет документы на разрешение. а можно я встряну и поинтересуюсь: разрешение на работу это зэзволенне, так? А что собственно изменилось во всей процедуре с мая месяца? я думал теперь лишь одно разрешение нужно брать Цитата