Гость Anna 363 Опубликовано 17 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 17 декабря, 2012 Доброго дня, В мене бабуся народилася в 20-х роках на тодішній території Польші, в Івано-Франківскій області. Наскільки мені відомо, то КП може отримати той у кого обоє прадідів або хочаб один дід/бабуся мали польске громадянство або польску національність ("co najmniej jedno z jej rodziców lub dziadków albo dwoje pradziadków było narodowości polskiej lub posiadało obywatelstwo polskie"). Нажаль моя бабуся вже не живе, акт уродзенія немає бо він десь загубився. Якщо я добре розумію то потрібно йти в архів і шукати всі документи будь які документи які підтверджують, що вона мала польске громадянство. Чи вистачить лише акт уродзеня? Чи потрібно буде ще якийсь документ? І де краще шукати? В польских чи українських архівах? І ще таке питання, чи можу я подавати на КП з Польщі? Я тут працюю і навчаюсь. З чого взагалі краще починати? Дякую Цитата
japp Опубликовано 17 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 17 декабря, 2012 На всі Ваші питання є відповіді в темі! Щоб відновити свідоцтво про народження Вам потрібно звернутись в архів або костел де хрестили Вашу бубцю, також потрібно документ про зміну прізвища бабці. Карту поляка можна отримати тільки на території України (при вдалому проходженні співбесіди в консульстві). Так що, збирайте документи, вчіть історію, традиції. Сам недавно пройшов всю цю процедуру, будуть питання-звертайся Цитата
Гость alexua86 Опубликовано 18 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 18 декабря, 2012 Доброго дня! Хто мав і має досвід з отриманням карти поляка підкажіть... Моя бабуся народилась в 1923 році в селі Рожнів Косівскького району Івано-Франківскої Області, як ми всі знаємо то до 39го року Західна Україна була під Польщею, вона мені розповідала що вона була до 39го року громадянкою Польщі, в 47 році осудили за анти-радянську діяльність і відправили на 20 років в Казахстан (була в УПА). Півроку тому вона померла, єдиний факт існування бабусі це свідоцтво про смерть, зараз займаюсь пошуками документів які б затверджували що вона народилась на території Польщі. Звертався в архів Косіва, сказали звертатись в РАГС Косіва, звернувся. Відповідь така що: треба зібрати документи моєї матері, а саме: свідоцтво про народження, шлюб, паспорт. Потім вони зроблять витяг про її народження, в якому буде написано дата і місце народження, прізвище і т.д.(громадянство не буде написане). Моє питання полягає в тому: чи буде достатньо для консула цього витягу про її народження в якому буде вказано дата, місяць, прізвище і місце народження Rożnów w powiecie Kosowskim województwa Stanisławowskiego? Хочу зазначити що в архіві церкви данні не збереглись. Цитата
Agat Опубликовано 18 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 18 декабря, 2012 Доброго дня! Хто мав і має досвід з отриманням карти поляка підкажіть... Моя бабуся народилась в 1923 році в селі Рожнів Косівскького району Івано-Франківскої Області, як ми всі знаємо то до 39го року Західна Україна була під Польщею, вона мені розповідала що вона була до 39го року громадянкою Польщі, в 47 році осудили за анти-радянську діяльність і відправили на 20 років в Казахстан (була в УПА). Півроку тому вона померла, єдиний факт існування бабусі це свідоцтво про смерть, зараз займаюсь пошуками документів які б затверджували що вона народилась на території Польщі. Звертався в архів Косіва, сказали звертатись в РАГС Косіва, звернувся. Відповідь така що: треба зібрати документи моєї матері, а саме: свідоцтво про народження, шлюб, паспорт. Потім вони зроблять витяг про її народження, в якому буде написано дата і місце народження, прізвище і т.д.(громадянство не буде написане). Моє питання полягає в тому: чи буде достатньо для консула цього витягу про її народження в якому буде вказано дата, місяць, прізвище і місце народження Rożnów w powiecie Kosowskim województwa Stanisławowskiego? Хочу зазначити що в архіві церкви данні не збереглись. Ні. Потрібна, саме, національність. Саме МІСЦЕ народження в даному випадку немає значення. Карта Поляка каже про польське коріння, а не громадянство. Цитата Ти щасливий і тебе переповнює вдячність до всього людства?! Не розгублюйся! Став лайк!
Гость alexua86 Опубликовано 18 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 18 декабря, 2012 Доброго дня! Хто мав і має досвід з отриманням карти поляка підкажіть... Моя бабуся народилась в 1923 році в селі Рожнів Косівскького району Івано-Франківскої Області, як ми всі знаємо то до 39го року Західна Україна була під Польщею, вона мені розповідала що вона була до 39го року громадянкою Польщі, в 47 році осудили за анти-радянську діяльність і відправили на 20 років в Казахстан (була в УПА). Півроку тому вона померла, єдиний факт існування бабусі це свідоцтво про смерть, зараз займаюсь пошуками документів які б затверджували що вона народилась на території Польщі. Звертався в архів Косіва, сказали звертатись в РАГС Косіва, звернувся. Відповідь така що: треба зібрати документи моєї матері, а саме: свідоцтво про народження, шлюб, паспорт. Потім вони зроблять витяг про її народження, в якому буде написано дата і місце народження, прізвище і т.д.(громадянство не буде написане). Моє питання полягає в тому: чи буде достатньо для консула цього витягу про її народження в якому буде вказано дата, місяць, прізвище і місце народження Rożnów w powiecie Kosowskim województwa Stanisławowskiego? Хочу зазначити що в архіві церкви данні не збереглись. Ні. Потрібна, саме, національність. Саме МІСЦЕ народження в даному випадку немає значення. Карта Поляка каже про польське коріння, а не громадянство. Добре, як мені тоді довести саме польське громадянство? Куди звернутись? Як шо так подумати то як що вона народилась в 23му році на території Польщі то вона автоматично є полькою. Цитата
Lweno4ek Опубликовано 18 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 18 декабря, 2012 Ні. Потрібна, саме, національність. Саме МІСЦЕ народження в даному випадку немає значення. Карта Поляка каже про польське коріння, а не громадянство. Вы не правы. В законе чётко сказано Ustawa z dnia 7 września 2007 r. o Karcie Polaka Art. 2. 1. Karta Polaka może być przyznana osobie, ktуra deklaruje przynależność do Narodu Polskiego i spełni łącznie następujące warunki: ... 3) wykaże, że jest narodowości polskiej lub posiadała obywatelstwo polskie, lub co najmniej jedno z jej rodzicуw lub dziadkуw albo dwoje pradziadkуw było narodowości polskiej lub posiadało obywatelstwo polskie, albo przedstawi zaświadczenie organizacji polskiej lub polonijnej Но место рождения - это, увы, не гражданство. Добре, як мені тоді довести саме польське громадянство? Куди звернутись? Як шо так подумати то як що вона народилась в 23му році на території Польщі то вона автоматично є полькою. Обратитесь в архив СБУ - там могут быть документы о высылке в Казахстан, в которых указана польская национальность. Цитата
Agat Опубликовано 18 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 18 декабря, 2012 Добре, як мені тоді довести саме польське громадянство? Куди звернутись? Як шо так подумати то як що вона народилась в 23му році на території Польщі то вона автоматично є полькою. Нічого тут немає автоматичного. Це все одно, що коли в Радянському Союзі жили, але мали національності не "радянськовець", а "українець", "поляк" і т.п. Чи вона, дійсно, була полькою - це Ви самі повинні знати в родині. Принаймні, так - в більшості родин заведено. Якщо ж Ви самі не знаєте, то є, звісно, шанс на СБУ чи якісь архіви... До костелу зверніться, в кінці кінців (щодо свідоцтва про народження) - може, десь щось і розкопається. Цитата Ти щасливий і тебе переповнює вдячність до всього людства?! Не розгублюйся! Став лайк!
Man IF Опубликовано 21 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 21 декабря, 2012 Добре, як мені тоді довести саме польське громадянство? Куди звернутись? Як шо так подумати то як що вона народилась в 23му році на території Польщі то вона автоматично є полькою. Нічого тут немає автоматичного. Це все одно, що коли в Радянському Союзі жили, але мали національності не "радянськовець", а "українець", "поляк" і т.п. Чи вона, дійсно, була полькою - це Ви самі повинні знати в родині. Принаймні, так - в більшості родин заведено. Якщо ж Ви самі не знаєте, то є, звісно, шанс на СБУ чи якісь архіви... До костелу зверніться, в кінці кінців (щодо свідоцтва про народження) - може, десь щось і розкопається. Прошу не ображатись,але треба, хоч іноді читати історію. Маю на увазі відношення між УПА і Польщою. Ні один поляк не був в УПА, ніколи!!! Хочете КП, навіть не згадуете про те,за що засудили Вашу бабусю. В Україні вона герой, в Польщі, навпаки. Вчіть історію. Тай смішно це все. Поїдьте в Косів І скажіть старому гуцулу - ти поляк, в око дістанете. Цитата С уважением Юрий.
Agat Опубликовано 22 декабря, 2012 Жалоба Опубликовано 22 декабря, 2012 Добре, як мені тоді довести саме польське громадянство? Куди звернутись? Як шо так подумати то як що вона народилась в 23му році на території Польщі то вона автоматично є полькою. Нічого тут немає автоматичного. Це все одно, що коли в Радянському Союзі жили, але мали національності не "радянськовець", а "українець", "поляк" і т.п. Чи вона, дійсно, була полькою - це Ви самі повинні знати в родині. Принаймні, так - в більшості родин заведено. Якщо ж Ви самі не знаєте, то є, звісно, шанс на СБУ чи якісь архіви... До костелу зверніться, в кінці кінців (щодо свідоцтва про народження) - може, десь щось і розкопається. Прошу не ображатись,але треба, хоч іноді читати історію. Маю на увазі відношення між УПА і Польщою. Ні один поляк не був в УПА, ніколи!!! Хочете КП, навіть не згадуете про те,за що засудили Вашу бабусю. В Україні вона герой, в Польщі, навпаки. Вчіть історію. Тай смішно це все. Поїдьте в Косів І скажіть старому гуцулу - ти поляк, в око дістанете. Я Вам - про котлети, а Ви мені - про мух. Запитання було конкретне. І про документи. Тому, про те, хто як і коли себе відчуває чи не відчуває поляком - це до справи не відноситься. Людина не розуміє різниці (ще раз повторюю, офіційної) між національністю і громадянством. До чого тут взагалі УПА... Цитата Ти щасливий і тебе переповнює вдячність до всього людства?! Не розгублюйся! Став лайк!
Гость Mikecrudden Опубликовано 17 января, 2014 Жалоба Опубликовано 17 января, 2014 Спам и дублирование сообщений в разных темах, а кроме того подозрение в несанкционированной комм. деятельности (с) kirchevsky Цитата
Puzzle Опубликовано 17 января, 2014 Жалоба Опубликовано 17 января, 2014 "а я ни одного польского слова не знаю" Да и с русским у вас как-то не сложилось. Цитата
do8 Опубликовано 17 января, 2014 Жалоба Опубликовано 17 января, 2014 "а я ни одного польского слова не знаю" Да и с русским у вас как-то не сложилось. И не говорите)) а если серьезно - то "роман"очень смахивает на партизанскую рекламу...чудо курсов, естественно...или я не прав? Цитата В жизни нет ничего, чего стоило бы бояться, есть только то, что нужно понять.
alwombat Опубликовано 17 января, 2014 Жалоба Опубликовано 17 января, 2014 И не говорите)) а если серьезно - то "роман"очень смахивает на партизанскую рекламу...чудо курсов, естественно...или я не прав? она и есть видел я уже эти волшебные чудо курсы. ну и стиль у аффтара конечно.... доставляет Цитата
Puzzle Опубликовано 18 января, 2014 Жалоба Опубликовано 18 января, 2014 - то "роман"очень смахивает на партизанскую рекламу.. реклама как она есть в найхудших традиция. Роман слабоват- ни сюжета, ни интриги. То что "убийца - дворецкий" понятно с первых слов. Цитата
Гость Wadim97 Опубликовано 23 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 23 марта, 2014 Які потрібні документи, щоб довести , що твої прабабуся і прадідусь дійсно були поляками. Як і в якій архів звертатися ? ( моя прабабуся з дідусем жили в селі Німовичі (Рівненська область ) .Допоможіть, дуже хочеться навчатися в Польщі! Цитата
Bearif Опубликовано 23 марта, 2014 Жалоба Опубликовано 23 марта, 2014 Які потрібні документи, щоб довести , що твої прабабуся і прадідусь дійсно були поляками. Як і в якій архів звертатися ? ( моя прабабуся з дідусем жили в селі Німовичі (Рівненська область ) .Допоможіть, дуже хочеться навчатися в Польщі! Свідоцтво бабці або дідуся де вказано, що їхні батьки поляки буде цілком достатньо. П крайній мірі у мене пройшло. Цитата
Гость bunnycross Опубликовано 30 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 30 июля, 2014 Хотел спросить , сказано нужен прабабушка и прадедушка, но у меня тоолько прабабушка полька, есть ли у меня шанс получить карту? Цитата
dpol Опубликовано 30 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 30 июля, 2014 Хотел спросить , сказано нужен прабабушка и прадедушка, но у меня тоолько прабабушка полька, есть ли у меня шанс получить карту? К сожалению, необходим ещё и прадедушка-поляк... как Вам и было сказано. Цитата
Гость Guta21 Опубликовано 31 июля, 2014 Жалоба Опубликовано 31 июля, 2014 Доброго дня! хочу спитати чи э в когось досвід у пошуку списків виборців? Я напевно не знаю чи був мій дід поляком, але прізвище польське і народився на территорії Польщі у 1923 році, тепер це Львівська область. Моє прізвище трохи змінили на 1 букву и вийшло дуже негарне, я увесь час себе заспокоювала, що це тому що воно польське, тому так і звучить дивно для нашої місцевості ((( зараз не можу встановити національність або громадянство діда... я тільки почала пошуки, можливо мені пощастить... наскільки я розумію, то якщо людина мала право голосу, то вона мала громадянство.. це не 100 % але кажуть якщо гарно знаешь мову, то можна довести що ти поляк. А якщо у когось є прадід чи прабабка поляк, то нехай отримають батьки КП а дітям я так розумію буде вже простіше отримати КП.. це я десь прочитала Цитата