Перейти к содержанию



bananamaker

Чемодан
  • Публикаций

    27
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    2

Весь контент bananamaker

  1. Я писав до канцелярії з проханням дати номер справи. Термін - 12 місяців від дня реєстрації у канцелярії. Хіба нічого не змінилось у цьому питанню.
  2. У мене поки що без змін Навіть ще не отримав лист з міністерства, що документи надіслані до канцеляріі.
  3. Śląskie. Та я також здивувався, що так швидко.
  4. Я тільки сьогодні отримав лист, що справа переказана до міністерства. Заяву надіславав 26.09. Тому, здається Ви швидше отримаєте відповідь P.S. Минула заява була зареєстрована у Канцеляріі через 3 місяці після надіслання заяви.
  5. То відпишусь теж. Вислав другий раз заяву на надання громадянства. Першу заяву надсилав у жовтні 2021, отримав відмову у жовтні 2022. Перша заява була повна різних рекомендацій, осягнень, дипломи тощо. Була тимчасова карта побиту. Зараз надіслав з мінімальною кількістю документів. Змінив дещо узасаднення - що хочу, відчуваю себе громадянном Польщі тощо. Додав більш детальний życiorys. І карта резидента. Заяву надіслав поштою. З цікавості помітив що номер справи є о 30 осіб більше, ніж було у 2021 році у аналогічний період часу.
  6. На сайті є картотека з даними інспекторів. Знайдить вашого і спробуйте безпосередньо додзвонитися. Може з 20 разу вдасться поговорити
  7. Маленький update - вдалось все ж таки сконтактуватися і попросити про пришвидшення. І власне вчора отримав рішення. Тому - треба інколи на них тиснути, якщо цього вимагають обставини
  8. Как раз мешают. Без решения – куча ограничений. Закон ясно устанавляет сроки получения решения. То, что они не успевают - проблемы правительства и дополнительно воеводы, который не исполняет свои обязаности во время. Можно предпринять кучу решений - от електронной системы на локальном уровне (как в Варшаве например) до изменения свои внутренних процесов. А закон и процедуры от 2013 года... И никто с этим ничего не собирается делать. Зато выплывают разные аферы с визами итд..
  9. Недолго... меня удивляет их подход к времени :/ Такое ощущение, что у людей нет жизни и своих дел.
  10. Не знаю як в Варшаві, але в Катовіцах я вже чекаю більше року. Повиний пакет документів. Обіцянки - що рішення вже готове, чекає тільки на підпис керівника. Це я вже чую 3,5 місяці. Надсилав 4 рази прохання про пришвидшення, потім скаргу. Але через те, що зараз не можна скаржити адміністрацію - вони просто ігнорують. Просто такий дурний і не смішний жарт. Ну і звісно не можна подзвонитися. Мені здається, що поки що.. немає інструментів як пришвидшити цей процес.
  11. Мені здається, що теоретично це можливо. Але є багато дорібних речей, які варто мати на увазі. Наприклад треба мати місце провадження діяльності - особливо якщо особа буде рееструватися як платник ват. У мене податкова питала про договір аренди та інші дрібниці. Ну і щоб песель отримати без статусу укр здається треба мати мельдунок (принаймні так було кілька років тому). Тому найкращім способом дізнатися - просто зателефонувати до якоїсь адміністрації в місці де плануєте проживати. Закон нічого нажаль не каже про подробиці: Obywatele Ukrainy, których pobyt na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej uznaje się za legalny na podstawie niniejszej ustawy lub ustawy z dnia 12 grudnia 2013 r. o cudzoziemcach, mogą podejmować i wykonywać działalność gospodarczą na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na takich samych zasadach jak obywatele polscy, z zastrzeżeniem ust. 2. Теоретично є можливість, але як у практиці це треба вже перевіряти
  12. Але перш ніж відкрити діяльність треба мати право на перебування в країні. Тобто або дійсну карту побиту, або візу або статус тимчасової охрони (тобто той PESEL UKR). Безвізовий режим не буде вважатися дістатньою підставою би відкрити бізнес (ФОП). Навіть перед тим як надіслати заявку на реестрацію, треба мати PESEL. А його отримати можно маючи знову ж таки право на перебування в країні. Хіба що Ви вже маєте якийсь документ зазначений вище – тобі не повинно бути проблем.
  13. Ситація у мене подібна. Тільки Катовіце. Просто пишіть прохання пришвидшити процес (пояснюйте, що вам дуже-дуже треба). Вислав здається 3 листа (раз на місяць) – у тому на ім'я керівника відділу – і ось недавно отримав інформацію про прохання надати додатові документи до справи. Маю надію, що незабаром вишлють рішення.
  14. Я спробую ще раз надіслати заяву у березні. Може на другий раз буду мати більше щастя і вдачі
  15. Там ужасный бардак в Катовицком уженде. Я чувствую меня ждёт похожая ситуация...
  16. Чи є зараз якась можливість скласти ponaglenie у справі видання дозволу резидента? Чи все ж таки адміністрація має можливість зараз проігнорувати такий лист (з огляду обмеження які наклала specustawa до кінця року)?
  17. Маю питання. Отримав візу W-1 Worker (CUAET) до 2025 року. Чи я далі повинний отримати Work Permit до 31.03.23 під час в'їзду? Чи ця віза і є тим Work Permit?
  18. С учётом отзывов и историй (да даже на этом форуме), складываеться впечателение, что в канцелярии просто половину заявлений откладывают в стопку "позитивное решение", а другую сами понимаете какое. Вам немного осталось ждать Надеюсь, что отпишетесь с хорошей новостью
  19. Теоритически отвечу, что процес получения гражданства через Президента это реально лотерея. И я более чем уверен, что никто эти заявления и документы не читает. Поэтому, я не думаю, что розвод сильно повлияет на шансы получить положительный ответ.
  20. Cегодня пришёл отказ. Подписан 14.10 канцелария. Получил сегодня. Подавался год назад.
×
×
  • Создать...