Njango Опубликовано 1 декабря, 2016 Жалоба Опубликовано 1 декабря, 2016 Привіт. Якщо офіційно відпрацювати на підприємстві/фабриці, неквалівфікованим робочим по 3-х місячній короткостроковій візі, чи може роботодавець в кінці терміну, оформити документи для подачі на трудову карту в Чехію? P.S. зараз роботодавець каже що може вислати документи на короткострокову візу, ., бо на трудову карту потрібна технічна освіта. Але сказав , що після роботи за цьою візою, може оформити документи для подачі на карту. Такий варіант можливий? Цитата
boombax Опубликовано 1 декабря, 2016 Жалоба Опубликовано 1 декабря, 2016 Доброго дня! На трудову карту технічна освіта не потрібна. На скільки я пам'ятаю, скасували і обов'язкову нострифікацію. Можливо, работодавець переплутав з блакитною картою. Документи роботодавець Вам може підготувати, але все одно, Вам потрібно буде подавати їх у чеське консульстві в Україні. Привіт. Якщо офіційно відпрацювати на підприємстві/фабриці, неквалівфікованим робочим по 3-х місячній короткостроковій візі, чи може роботодавець в кінці терміну, оформити документи для подачі на трудову карту в Чехію? P.S. зараз роботодавець каже що може вислати документи на короткострокову візу, ., бо на трудову карту потрібна технічна освіта. Але сказав , що після роботи за цьою візою, може оформити документи для подачі на карту. Такий варіант можливий? Цитата
Njango Опубликовано 1 декабря, 2016 Автор Жалоба Опубликовано 1 декабря, 2016 Доброго дня! На трудову карту технічна освіта не потрібна. На скільки я пам'ятаю, скасували і обов'язкову нострифікацію. Можливо, работодавець переплутав з блакитною картою. Документи роботодавець Вам може підготувати, але все одно, Вам потрібно буде подавати їх у чеське консульстві в Україні. Дякую. це саме і цікавило. просто казали , що так буде за спрощеною системою, без реєстрації у visapoint. Але для мене взагалі незрозуміло що значить-з visapoint , -без visapoint Цитата
boombax Опубликовано 2 декабря, 2016 Жалоба Опубликовано 2 декабря, 2016 Доброго дня! Для того, щоб подати документи в консульство на будь-який тип візи або дозволу на перебування, зазвичай необхідна попередня реєстроція в системі <noindex>Visapoint</noindex>. Але, в зв'язку з височезним попитом та деякими іншими факторами, зареєструватися дуже тяжко, а іноді неможливо. Нещодавно торгова плалата ЧР пропхнула декілька законів, завдяки яким для деяких катерогій заявників можна оминути цей неприємний процес і консульство саме зателефонує і призначить дату подачі в найближчій час. Але, работодавечь повинен бути зареєстрований в даній програмі і відповідати певним критеріям. Схоже - це Ваш випадок. Дякую. це саме і цікавило. просто казали , що так буде за спрощеною системою, без реєстрації у visapoint. Але для мене взагалі незрозуміло що значить-з visapoint , -без visapoint Цитата