Перейти к содержанию

pgv

підстави на отримання карти поляка.

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Хочу зробити карту поляка, але неможу однозначно прояснити для себе один нюанс.

доведе, що принаймні один з батьків (батько або мати), дідусь чи бабуся або ж прадід

та прабабуся (обоє) були польської національності або ж мали польське громадянство.

Всі мої діди і бабусі були народжені в Польщі між 1920 і 1939 роками. Відповідно, думаю, що таки мали польське громадянство.

Але як їх там реєстрували без розуміння. Дід каже що поляків записували як католиків, а українців як православних )))

Може хтось таки в курсі чи дають карту поляка внукам народжених в Польщі в 20-ті роки?

Опубликовано
Хочу зробити карту поляка, але неможу однозначно прояснити для себе один нюанс.

Всі мої діди і бабусі були народжені в Польщі між 1920 і 1939 роками. Відповідно, думаю, що таки мали польське громадянство.

Але як їх там реєстрували без розуміння. Дід каже що поляків записували як католиків, а українців як православних )))

Може хтось таки в курсі чи дають карту поляка внукам народжених в Польщі в 20-ті роки?

Про Карту Поляка багато інформації. Читайте.

Головний склад документів необхідний щоб подати повну заяву на Карту Поляка:

• заява, котра доступна тут її потрібно заповнити згідно з поясненнями долученими до заяви
  • 1 фотографія – інструкція яка стосується фотографії доступна тут
  • Скомплектовані і скопійовані документи що свідчать про польське походження

Увага: такими документами і доказами можуть бути нп: польські документи тотожності; акти цивільного стану або їх дублікати; метрики хрещення; шкільні свідоцтва; документи, які підтверджують зв'язок з польським походженням, документи, підтверджуючі факт депортації або ув’язнення, які містять запис про польське походження; документи про реабілітацію особи депортованої, яка містить запис про польське походження цієї особи; закордонні доводи тотожності які містять інформацію на тему польського походження; довідка полонійної організації, підтверджуюча активне взяття на себе зобовязань в діяльність для мови і культури польської або польської народної меншості; юридичне рішення про польське походження, видане згідно з записами закону про репатріацію, і тд.

Опубликовано
Про Карту Поляка багато інформації. Читайте.

Головний склад документів необхідний щоб подати повну заяву на Карту Поляка:

• заява, котра доступна тут її потрібно заповнити згідно з поясненнями долученими до заяви
  • 1 фотографія – інструкція яка стосується фотографії доступна тут
  • Скомплектовані і скопійовані документи що свідчать про польське походження

Увага: такими документами і доказами можуть бути нп: польські документи тотожності; акти цивільного стану або їх дублікати; метрики хрещення; шкільні свідоцтва; документи, які підтверджують зв'язок з польським походженням, документи, підтверджуючі факт депортації або ув’язнення, які містять запис про польське походження; документи про реабілітацію особи депортованої, яка містить запис про польське походження цієї особи; закордонні доводи тотожності які містять інформацію на тему польського походження; довідка полонійної організації, підтверджуюча активне взяття на себе зобовязань в діяльність для мови і культури польської або польської народної меншості; юридичне рішення про польське походження, видане згідно з записами закону про репатріацію, і тд.

Я вже то читав )) з документів на рухах нічого такого немає, треба шукати. Є свідотства про народження видані ссср в 1954 році. Треба в архів іти.

Скоріше за все знайду якісь церковні метрики хрещення. Але дуже сумніваюсь що там буде написано "поляк".

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...