Ромич Опубликовано 18 января, 2013 Жалоба Опубликовано 18 января, 2013 Доброго дня. Шановні форумці, допоможіть мені розібратись з деякими питаннями. Я хочу виїхати в Польщу разом з дівчиною. В неї є карта поляка, тож для неї проблем не буде. Я планую купити запрошення від якогось роботодавця і приїхавши в Польщу вже на місті шукати роботу. Бабця в мене полячка, і через пів року теж подаватиму документи на карту поляка. Ми довший час шукали оголошення про роботу через інтернет сайти, але все зводиться до співбесід, чи до того що люди потрібні негайно. Тому хотіли б поїхати у Вроцлав і вже на місці шукати роботу. Як ви думаєте чи реальна така схема? Цитата
Agat Опубликовано 19 января, 2013 Жалоба Опубликовано 19 января, 2013 Доброго дня. Шановні форумці, допоможіть мені розібратись з деякими питаннями. Я хочу виїхати в Польщу разом з дівчиною. В неї є карта поляка, тож для неї проблем не буде. Я планую купити запрошення від якогось роботодавця і приїхавши в Польщу вже на місті шукати роботу. Бабця в мене полячка, і через пів року теж подаватиму документи на карту поляка. Ми довший час шукали оголошення про роботу через інтернет сайти, але все зводиться до співбесід, чи до того що люди потрібні негайно. Тому хотіли б поїхати у Вроцлав і вже на місці шукати роботу. Як ви думаєте чи реальна така схема? Тут, звісно, частково, питання в рівні мови і кваліфікації, але чому ж нереальна (якщо поставити мету). Але щодо Вас - то зробіть собі краще спочатку Карту - буде значно простіше і з візою, і з пошуком роботи потім. Цитата Ти щасливий і тебе переповнює вдячність до всього людства?! Не розгублюйся! Став лайк!
Ромич Опубликовано 19 января, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 19 января, 2013 я просто тільки почав вчити мову. Ще не брався за історію і різні там національні фактори. Думав що як поживу там пів року, то вивчу краще мову і без особливих затруднень получу карту поляка. Та й чесно кажучи, хотілося б скоріше виїхати з України. Згоден для початку і пів року пропрацювати робочим, отримати карту і тоді вже шукати кваліфіковану роботу. Але от питання, які в мене можуть виникнути трудності якщо я поїду по якоуль "лівому" запрошені? Цитата
Dima77 Опубликовано 19 января, 2013 Жалоба Опубликовано 19 января, 2013 Доброго дня. Шановні форумці, допоможіть мені розібратись з деякими питаннями. Я хочу виїхати в Польщу разом з дівчиною. В неї є карта поляка, тож для неї проблем не буде. Я планую купити запрошення від якогось роботодавця і приїхавши в Польщу вже на місті шукати роботу. Бабця в мене полячка, і через пів року теж подаватиму документи на карту поляка. Ми довший час шукали оголошення про роботу через інтернет сайти, але все зводиться до співбесід, чи до того що люди потрібні негайно. Тому хотіли б поїхати у Вроцлав і вже на місці шукати роботу. Як ви думаєте чи реальна така схема? Вы хотели сказать : "полька" !? ....это так,на будущие))) Цитата
Agat Опубликовано 19 января, 2013 Жалоба Опубликовано 19 января, 2013 я просто тільки почав вчити мову. Ще не брався за історію і різні там національні фактори. Думав що як поживу там пів року, то вивчу краще мову і без особливих затруднень получу карту поляка. Та й чесно кажучи, хотілося б скоріше виїхати з України. Згоден для початку і пів року пропрацювати робочим, отримати карту і тоді вже шукати кваліфіковану роботу. Але от питання, які в мене можуть виникнути трудності якщо я поїду по якоуль "лівому" запрошені? По-перше, труднощі можуть бути, якщо на кордоні "причепляться", і не зможете нормально пояснити. По-друге, це, як на мене, - міф, що на "некваліфікованому" місці вийде нормально мову підівчити: або працюватимете не повний час за копійки (не знаю, на що прожити тоді збираєтеся), або робота забиратимете увесь час. Та й не факт, що співробітники будуть поляками - де тоді ту мову вчити? Якщо мову почали вчити, то важко уявити, на яку більш-менш нормальну роботу розраховуєте. Це Вам не Норвегія... зарплати трохи не ті. Роботу "простого робочого" ще треба знайти. Цитата Ти щасливий і тебе переповнює вдячність до всього людства?! Не розгублюйся! Став лайк!
Ромич Опубликовано 19 января, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 19 января, 2013 Дякую Агат, трошки ви мені розбили райдужні мрії про Польщу, але я і готувався до чогось подібного. Впринципі плануємо їхати через два місяця, то надіюсь ще мову підівчити. В мене дівчина полячка, трохи мене вчиь, а дньом слухаю аудіокнижки на польській мові. Я впринципі маю досвід роботи у виробництві меблів та металоплатикох вікон. Планував по приїзді у Вроцлав, зразу там шукати роботу в даних галузях. Думаєте важко буде знайти роботодавця. щоб переоформити у нього запрошення на роботу. І ще один маленький нюанс. ЧИ варто робити апостиль диплому на майбутнє. Я маю ступінь магіста з інженерної механіки. Цитата
ping-win Опубликовано 19 января, 2013 Жалоба Опубликовано 19 января, 2013 А що Вам дасть апостіль? В мене є,але для того щоб поступити на навчання... З роботою тут складно..не дуже розраховуйте що Вас за тиждень взяли) Але може фортуна до Вас більш розположена Цитата
Lweno4ek Опубликовано 20 января, 2013 Жалоба Опубликовано 20 января, 2013 Доброго дня. Шановні форумці, допоможіть мені розібратись з деякими питаннями. Я хочу виїхати в Польщу разом з дівчиною. В неї є карта поляка, тож для неї проблем не буде. Я планую купити запрошення від якогось роботодавця і приїхавши в Польщу вже на місті шукати роботу. Бабця в мене полячка, і через пів року теж подаватиму документи на карту поляка. Ми довший час шукали оголошення про роботу через інтернет сайти, але все зводиться до співбесід, чи до того що люди потрібні негайно. Тому хотіли б поїхати у Вроцлав і вже на місці шукати роботу. Як ви думаєте чи реальна така схема? Вы хотели сказать : "полька" !? ....это так,на будущие))) Мне слово "полячка" тоже режет слух, но <noindex>википедия</noindex> думает по-другому. Цитата
Agat Опубликовано 20 января, 2013 Жалоба Опубликовано 20 января, 2013 Дякую Агат, трошки ви мені розбили райдужні мрії про Польщу, але я і готувався до чогось подібного. Впринципі плануємо їхати через два місяця, то надіюсь ще мову підівчити. В мене дівчина полячка, трохи мене вчиь, а дньом слухаю аудіокнижки на польській мові. Я впринципі маю досвід роботи у виробництві меблів та металоплатикох вікон. Планував по приїзді у Вроцлав, зразу там шукати роботу в даних галузях. Думаєте важко буде знайти роботодавця. щоб переоформити у нього запрошення на роботу. І ще один маленький нюанс. ЧИ варто робити апостиль диплому на майбутнє. Я маю ступінь магіста з інженерної механіки. Тут не зовсім зрозуміло, на що саме Ви розраховуєте. Якщо Ви очікуєте, що Вам одразу почнуть пропонувати нормальні роботи, дізнавшись тільки про те, що у Вас є польське коріння, то я б на це не дуже сподівався. Люди є різні. Дехто і в українця б повірив, якщо є нормальною людиною, а хтось, навпаки, буде мати думки "ага... він такий поляк - як я танцівник... понаїхали тут!" Але ж якщо Ви - просто позитивно настроєна людина, і просто сподівається на удачу, то я можу тільки ту удачу й побажати! Але, по-факту, без Карти поляка роботодавцю буде додаткова тяганина з документами. Цитата Ти щасливий і тебе переповнює вдячність до всього людства?! Не розгублюйся! Став лайк!
Ромич Опубликовано 20 января, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 20 января, 2013 А що Вам дасть апостіль? В мене є,але для того щоб поступити на навчання... З роботою тут складно..не дуже розраховуйте що Вас за тиждень взяли) Але може фортуна до Вас більш розположена на випадок якщо получу карту поляка. щоб потспути в університет на магістратуру. Нехотів би все життя працювати різноробочим. А з дипломом - може більше перспектив Цитата
Ромич Опубликовано 20 января, 2013 Автор Жалоба Опубликовано 20 января, 2013 Тут не зовсім зрозуміло, на що саме Ви розраховуєте. Якщо Ви очікуєте, що Вам одразу почнуть пропонувати нормальні роботи, дізнавшись тільки про те, що у Вас є польське коріння, то я б на це не дуже сподівався. Люди є різні. Дехто і в українця б повірив, якщо є нормальною людиною, а хтось, навпаки, буде мати думки "ага... він такий поляк - як я танцівник... понаїхали тут!" Але ж якщо Ви - просто позитивно настроєна людина, і просто сподівається на удачу, то я можу тільки ту удачу й побажати! Але, по-факту, без Карти поляка роботодавцю буде додаткова тяганина з документами. думав що реально прихаїти і вже по місцю обдзвонювати роботодавців. шукати оголошення в газетах. Хоча. таки ваша правда. Напевно прийдеться зараз користуватись послугами фірм посередників, для пошуку роботи. Надіюсь підівчити мову. Буде ж десь виходити в неділю погуляти. телевізор дивитись. Зараз мій мовний запас польської обмежується двома стами слів. Я розраховую підтягнути польку і тоді вже а КП подавати. Цитата