Перейти к содержанию



horizzzont

Чемодан
  • Публикаций

    138
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    1

Сообщения, опубликованные horizzzont

  1. Привіт,

    Питання відносно польської пенсії для української пенсіонерки, може хтось мав/має подібну ситуацію.

    Людина подала заяву на польську пенсію в травні 2023, до цього майже 2 роки працювала на UoP, тобто, має бути варіант польська пенсія за стаж + доплата до мінімальної польської пенсії. До сьогодні рішення немає. Дзвонили в ПФ у Львові, сказали, що не отримували запиту на надання інформації відносно особи. ZUS відповідає, що довгий час виникає через велику кількість заяв до відділу в Жешуві і що справа далі відкрита (вже понад 7 місяців). Чи хтось оформлював таку пенсію для своїх рідних? Скільки чекали/чекаєте на рішення? Чи є сенс писати понаглєніє чи чекати далі?..

  2. Привіт, маю питання. Моя мама приїхала до Польщі 10.02.2022, за 2 тижні до початку повномасштабної війни з кацапією. 

    Коли приїхала одразу почала працювати на UoP і на її підставі зробила собі КП яка діє до вересня 2024 року. Місяць тому мама закінчила співпрацю з фірмою, де працювала, ми відправили лист до воєводи з цією інформацією і моє питання таке - чи вона зараз може спокійно не працюючи легально перебувати в Польщі до кінця дії карти?

  3. 17 minutes ago, fregat222 said:

    Не уверен, что она получит этот статус т.к. нет официальной работы в РП и уплаты налогов определенное время (специалистов прошу уточнить по срокам). НО...я могу ошибаться, если есть межправительственное соглашение между Украиной и Польшей о взаимном признании трудового стажа. Я эту тематику не разбирал. Сорри.

    Умова між Польщею і Україною є, є навіть таке на сайті ЗУС - https://www.zus.pl/-/emerytury-dla-obywateli-ukrainy-w-oparciu-o-umowe-polska-ukraina, але не можу знайти нічого більш детального на цю тему. Написав до них, може щось відпишуть

  4. Привіт!

    Моїй мамі 61 і вона має в Україні статус пенсіонерки, там же і отримує пенсію. Вже пів року мама живе і працює в Польщі, має UoP. Чи можливо для неї податися на статус польської пенсіонерки, щоб отримувати пенсію і пільги тут? Що для цього потрібно? На жаль, в інтернеті немає багато інформації на цю тему. Буду вдячний за відповіді!

  5. В 07/12/2021 в 11:29 PM, horizzzont сказал:

    Привіт!

    В серпні подався на резидента, очікувана дата прийняття рішення - 22.11.2021. Звичайно, 22.11 статус справи на сайті не змінився, тому ввечері написав до них повідомлення через сайт Мазовєцкієго, з питанням коли буде децизія. Відписали на наступний день, «uprzejmie informuję, że projekt decyzji został przedstawiony do podpisu, prosimy oczekiwać na wiadomość z urzędu». 

    Почекав я до 30.11, статус не змінився, написав до них ще раз з конкретним питанням - сказати мені дату, коли я можу забрати децизію і карту. До сьогодні жодної відповіді, статус справи той самий.

    Карта потрібна вже, планую відкрити фірму. Висилав до них прохання пришвидшити процес, ще у вересні. Чи є сенс зараз вислати понаглєніє? Бо вже 2 тижні «чекають на підпис проєкту децизії», затягуючи терміни і я вважаю що це неправильно.

    Оновлення в моїй справі. Відправив понаглєніє через ePUAP в минулий четвер, у вівторок отримав смс з запрошенням забрати децизію і карту. Але 31.12 :D Написав через контактну форму, що по-перше мене не буде в місті, по-друге, потребую карту ще в цьому році і по-третє, моя справа і розглядалася довше, ніж прописано в законі, тому не маю чекати так довго на карту. На разі тиша, цікаво чи відпишуть взагалі

  6. 8 часов назад, AlexAG сказал:

    В UdSC не отправляется дело, туда отправляется копия дела. И пока там рассматривают понагление - орган обязан нормально продолжать работу над делом, если оно еще не закрыто.

    Потому - нет, подача понагления никак не может затягивать дело.

    Ок, тобто краще вислати понаглєніє? Через ePUAP може теж бути? Скільки у них є часу на відповідь на понаглєніє? 

  7. Привіт!

    В серпні подався на резидента, очікувана дата прийняття рішення - 22.11.2021. Звичайно, 22.11 статус справи на сайті не змінився, тому ввечері написав до них повідомлення через сайт Мазовєцкієго, з питанням коли буде децизія. Відписали на наступний день, «uprzejmie informuję, że projekt decyzji został przedstawiony do podpisu, prosimy oczekiwać na wiadomość z urzędu». 

    Почекав я до 30.11, статус не змінився, написав до них ще раз з конкретним питанням - сказати мені дату, коли я можу забрати децизію і карту. До сьогодні жодної відповіді, статус справи той самий.

    Карта потрібна вже, планую відкрити фірму. Висилав до них прохання пришвидшити процес, ще у вересні. Чи є сенс зараз вислати понаглєніє? Бо вже 2 тижні «чекають на підпис проєкту децизії», затягуючи терміни і я вважаю що це неправильно.

  8. Привіт! Прийшов мій час подаватися на резидента і маю пару питань. На сайті Мазовєцкого в переліку документів є пункт 

    Цитата

    Zaświadczenie z ZUS o odprowadzanych składkach na ubezpieczenie społeczne za okres ostatnich trzech lat zawierające informację kto jest płatnikiem składek, jaka jest miesięczna podstawa składek, czy opłacane są składki na ubezpieczenie emerytalne, chorobowe, wypadkowe i zdrowotne, o okresach przebywania na urlopie bezpłatnym lub zwolnieniu lekarskim wraz z informacją o miesięcznej wysokości pobieranego zasiłku chorobowego.

    В мене протягом моїх 6 років життя в Польщі був довгий лікарняний (понад рік). Протягом нього я отримував виплати з ЗУС але я не впевнений, що від них були відраховані складки. Чи наявність такого лікарняного в історії може бути проблемою при видачі децизії? Може хтось мав подібний досвід? І, я так розумію, що не можна їм не дати вище вказані документи, вони є вимагані в 100%? 

  9. 7 часов назад, Maksymilian сказал:

    После того как horizzzont поделился с нами столь печальной новостью отказа я сразу написал в Канцелярию Президента тк наши дела были зарегистрированы примерно в одно время июня 2019 года и вот какой ответ я получил (запрос отправлял 8 апреля)

    "W odpowiedzi na Pana pismo przesłane drogą elektroniczną 8 kwietnia 2021 r. Biuro Obywatelstw i Prawa Łaski Kancelarii Prezydenta uprzejmie informuje, że Pana wniosek o nadanie obywatelstwa polskiego nadal oczekuje na decyzję Prezydenta RP......."

    Такой ответ я получал еще в начале зимы ))) Ну что же ждем дальше.....

    В мене дицизія президента була від 30.03.2021, так що скоріш за все, Ваша справа вже десь дуже близько і скоро її підпише (в цьому сумнівів немає:-D

  10. 45 минут назад, SofiSofi сказал:

    Співчуваю(  Ви писали до них чи отримали лист з уженду? 

    Мейла написав :)

     

    13 минут назад, Maksymilian сказал:

    (((((((((((( смутно.

    Благодарю что отписались, у меня пока тишина.....Но я и не писал в канцелярию.

    К этому надо относиться как к лотереи Грин Кард по польски. 

    Перші пару хвилин мені теж було смутно але потім почув полегшення, що більше не треба про це думати і перейматися, дадуть чи не дадуть :) Тим більше, що за півроку буде rezydent UE. А Вам бажаю виграти в цю лотерею :)

    • Понравилось 3
  11. 6 часов назад, DariaN сказал:

    Писала на почту канцелярии месяц назад, получила ответ:

     

    w odpowiedzi na Pani e-mail z dnia 15 lutego 2021 r. Biuro Obywatelstw i Prawa Łaski Kancelarii Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej uprzejmie informuje, że wnioski o nadanie obywatelstwa polskiego rozpatrywane są w kolejności ich wpływu do Biura. Pani wniosek został zarejestrowany w dniu 6 czerwca 2019 r i obecnie oczekuje na rozpatrzenie.

    В мене зареєстровано було 17.06.2019 і в січні написали, що рішення прийнято і чекає на затвердження президентом. До сьогодні тиша. 

  12. 4 часа назад, Maksymilian сказал:

    Всем привет, в реестре PESEL в графе гражданство статус сменился на прочерк - что это значит не знаю. Кто может знает что это могло бы означать дайте знать пожалуйста.

    З гуры...

    Привіт! Нічого не означає, треба перевірити тут :)

    • Понравилось 1
  13. 17 минут назад, Maksymilian сказал:

    Проанализировав форум - девушка под ником / именем LENKA получала такой же ответ как и мы 5.03.21, а ее статус на гражданство поменялся только 22.05.21 - скорее всего еще надо подождать..... 

    Так, тільки в її випадку то був ще 2020 :)

    Думаю, вже в березні буде інформація. Тримаю кулачки за позитивне рішення! :)

    • Спасибо 1
  14. 13 часов назад, Maksymilian сказал:

    На первые числа января был вот такой ответ «Biuro Obywatelstw i Prawa Łaski Kancelarii Prezydenta uprzejmie informuje, że Pana wniosek o nadanie obywatelstwa polskiego został już rozpatrzony i wkrótce Prezydent RP wyda ostateczną decyzję w tej sprawie.» 

     

    Пока тишина.....

    А Ви якісь заслуги чи коріння маєте? Може десь раніше писали про це, але не знайшов :)

  15. 13 часов назад, sicario сказал:

    ясно, просто такого за останні років з 10 не пам'ятаю взагалі, не тощо у Київстара чи Водафона, а навіть і в гівноЛайфа такого не було. Ну можливо годину-дві були якісь там невеликі неполадки. Але щоб на день світилось -10 штук на рахунку і не інтернету, не подзвонити, не смс відправити, а в чаті відповіді зі смайликами "подзвоніть з іншого номеру)))".. такого не памятаю взагалі....

    Як людина, яка працювала в Київстарі 6 років, можу Вас запевнити, що в телекомунікаціях відбувається дуже багато дивних (одночасно досить цікавих) речей, залежних від систем і технологій :) І мінуси на рахунках теж бували, може тоді Вас це не стосувалося або Ви спали і вранці вже не помітили, бо ситуація була виправлена (так, є спеціальні люди, які навіть вночі займаються вирішенням таких проблем ;) )

  16. 1 час назад, sicario сказал:

    але Вам це не здається конче дебільним відношенням до клієнта?.

    Ні, це технічні проблеми, які бувать у всіх. Якби таке відбувалося кожен день то ок, але раз - то треба розуміти що це вийняток, а не правило. Кожна техніка може підвести

  17. 2 минуты назад, sicario сказал:

    Задзвонити немає можливості, бо дзвінок виявляється - платний... купили карту Оранж у найближчій Zabka і написали у "онлайн-підтримку" тому Плюсу по інтернету, там сказали, що у них якийсь "збій і  пробема вирішується",

    на питання "коли вирішиться" сказали "дзвоніть у службу підтримки"...(знущаються??) ... поки що таке відчутя, що ми знову ніби-то в Україні, або тут просто прийнято розводити/кидати іноземців на бабло... на рахунку *100# зараз,  увага " -11220 PLN" 

    Загуглив, так, є збій (про кидання іноземців на бабло то Вас трохи понесло :D) 

    https://downdetector.pl/status/plus/
     

    Впевнений, що Вам нічого не треба робити, коли усунуть проблему - стан рахунку повернеться до «нормального»

    • Спасибо 1
  18. 2 часа назад, sicario сказал:

    По приезду купили что попало под руку - Plus+, зарегистрировали нам его с паспортом и мы сразу пополнили на 25 зл., что-то там включило чуть ли не 30Гб как бонус или что-то типа того,

    через неделю - звонить - нет денег на счету, проверяем: на счету МИНУС сколько-то СОТЕН зл... 0_о  :icon_raz: ...при том что из интернета использовано ну максимум 5-7Гб и звонили 4-5 раз по 2-3 мин за все время...  Просто выбросить карту и поставить другого оператора? 

    Номер зареєстровано з Вашими даними. Якщо викинете карту - і так зможуть до Вас дібратись. Задзвоніть до провайдера послуг і виясніть звідки мінус. Якщо дійсно така сума була використана - то треба буде погасити заборгованість. Непогашення може привести до внесення Вас до реєстру боржників, що має дуже погані наслідки в різних сферах життя ;)

×
×
  • Создать...