Перейти к содержанию

IgS

Праця в реставраціях Макдональдс в Варшаві

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Є пропозиції праці в реставраціях Макдональдс в Варшаві

Працедавець -- франчайзі МакДональдс, має чотири реставрації в Варшаві,

дві в Центрумі, одна в Бєлянах, четверта ще десь (напевно не знаю). Тобто є можливість вибору місця праці (але кількість робочих місць обмежена).

Умова о праце (безпосередньо з фірмою, без посередницьких схем).

Плата нетто 8,5 зл/год., місячна норма не меньше ніж 170 год. На практиці це означає 9-10 год. робочий день, два вольних дня на тиждень (це в середньому).

Зарплата регулярно, без ошукування. Все оформлюють по "білому" (з ЗЮСом).

Перше працевлаштування на "окрес пробний" -- місяць. Якщо все добре, умова подовжується.

Від працівника потрібна дійсна віза або карта побиту відповідного типу. Бадання ринка праці фірма не робить (на такі праці в Варшаві це фізично неможливо).

Працевлаштування відбувається за "освячення". Якщо всіх все влаштовує, за 3 міс. фірма оформлює папери на "зєзволєніє на праце" і ви отримаєте карту побиту за працею.

Крім того, для працівника обов'язкова ксьонжка санепіду (!). На практиці це означає, що ви маєте принести результати аналізів

з закладу Wojewуdzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie (WSSE) на вул. ul. Żelazna, 81.

Коштує це приближно 100 зл, робиться за тиждень. Ці гроші вам не повертаються.

Фірма вас відправить на медкомісію (ще 100 зл.. але ці гроші повертаються в першу виплату за працю).

На цій медкомісії можна виписати ксьонжку санепіду, це буде дешевше, ніж оформлювати її окремо.

Одразу попереджаю: праця хоч фізично і не важка, але трохи зайопує.

Цілий день на ногах, перекурів немає. Обідня перерва -- лише 30 хв. Моб.телефонами користуватись заборонено,

чоловікам треба бути голеними (вуса-бороди не дозволені) і такі інші приколи.

Видається уніформа, але взуття (чорне або темно-коричневе) своє.

особливих вимог по знанню польскої мови немає -- в реставраціях повно українців, якщо потрібно бути -- переведуть.

Тобто праця не дуже атракційна, В Варшаві є праці і за більші гроші. Але сюди йдуть не за грошима, а за документами.

Крім того, відсутній віковий шовінізм -- в МакДональдсах працюють люди віком і за 40 років, не тільки молодь. Головне -- наскільки спритна людина.

Вакансія безплатна (тобто мені платити за інформацію не потрібно).

До речі, зацікавлені особи можуть й самі пробігтися по МакДональдсах і пошукати працю, практично в кожному з них є така можливість.

Але якщо вас цікавить праця вже в перевіреній фірмі -- пишить у лічку.

Перевірятиму/відповідатиму протягом кількох днів, поки актуальна ця пропозиція. Вірогідніше за все -- в ранковий час.

Дякую за увагу.

Опубликовано

Працедавець -- франчайзі МакДональдс, має чотири реставрації в Варшаві,

дві в Центрумі, одна в Бєлянах, четверта ще десь (напевно не знаю). Тобто є можливість вибору місця праці (але кількість робочих місць обмежена).

Умова о праце (безпосередньо з фірмою, без посередницьких схем).

Плата нетто 8,5 зл/год., місячна норма не меньше ніж 170 год. На практиці це означає 9-10 год. робочий день, два вольних дня на тиждень (це в середньому).

Зарплата регулярно, без ошукування. Все оформлюють по "білому" (з ЗЮСом).

Перше працевлаштування на "окрес пробний" -- місяць. Якщо все добре, умова подовжується.

Від працівника потрібна дійсна віза або карта побиту відповідного типу. Бадання ринка праці фірма не робить (на такі праці в Варшаві це фізично неможливо).

Працевлаштування відбувається за "освячення". Якщо всіх все влаштовує, за 3 міс. фірма оформлює папери на "зєзволєніє на праце" і ви отримаєте карту побиту за працею.

Крім того, для працівника обов'язкова ксьонжка санепіду (!). На практиці це означає, що ви маєте принести результати аналізів

з закладу Wojewуdzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie (WSSE) на вул. ul. Żelazna, 81.

Коштує це приближно 100 зл, робиться за тиждень. Ці гроші вам не повертаються.

Фірма вас відправить на медкомісію (ще 100 зл.. але ці гроші повертаються в першу виплату за працю).

На цій медкомісії можна виписати ксьонжку санепіду, це буде дешевше, ніж оформлювати її окремо.

Одразу попереджаю: праця хоч фізично і не важка, але трохи зайопує.

Цілий день на ногах, перекурів немає. Обідня перерва -- лише 30 хв. Моб.телефонами користуватись заборонено,

чоловікам треба бути голеними (вуса-бороди не дозволені) і такі інші приколи.

Видається уніформа, але взуття (чорне або темно-коричневе) своє.

особливих вимог по знанню польскої мови немає -- в реставраціях повно українців, якщо потрібно бути -- переведуть.

Тобто праця не дуже атракційна, В Варшаві є праці і за більші гроші. Але сюди йдуть не за грошима, а за документами.

Крім того, відсутній віковий шовінізм -- в МакДональдсах працюють люди віком і за 40 років, не тільки молодь. Головне -- наскільки спритна людина.

Вакансія безплатна (тобто мені платити за інформацію не потрібно).

До речі, зацікавлені особи можуть й самі пробігтися по МакДональдсах і пошукати працю, практично в кожному з них є така можливість.

Але якщо вас цікавить праця вже в перевіреній фірмі -- пишить у лічку.

Перевірятиму/відповідатиму протягом кількох днів, поки актуальна ця пропозиція. Вірогідніше за все -- в ранковий час.

Дякую за увагу.

извините просто не удержался немного сарказама _____ This is SPARTA . при таких условиях и типо всё прозоро то это сущие копейки как для такой сети. поскольку на украине в маке зарабатывают ровно половину из того что вы предлогаете .

Опубликовано
извините просто не удержался немного сарказама _____ This is SPARTA . при таких условиях и типо всё прозоро то это сущие копейки как для такой сети. поскольку на украине в маке зарабатывают ровно половину из того что вы предлогаете .

Я не є власником або співвласником цього бізнесу, і не посідаю в ньому якихось керівних позицій.

Тому Ваше припущення, щодо " вы предлогаете", принаймні некорректне.

Дійсно, зарплатня в МД невисока. Через це і тєкучка поляків. Але саме тому -- це шанс для нас.

Наші люди в МД працюють. До речі, і наші, і поляки є з вищою освітою. Більшість поляків -- слойки. Мабуть, воні всі просто невдахи.

Я чув легенду, що в Варшаві можна влаштуватись мити посуд в дужу реставрацію на 12 зл. нетто.

На жаль, польові дослідження цю інформацію не підтвердили.

Якщо у Вас будуть реальні пропозиції от 9 зл. нетто та вище та обов'язково з зезволєнієм на працю

(хоч би натирки, де таку працю можна отримати в Маз. воєводстві),

вислухаю з великою увагою та зацікавленністю.

Дякую.

Опубликовано
Я не є власником або співвласником цього бізнесу, і не посідаю в ньому якихось керівних позицій.

Тому Ваше припущення, щодо " вы предлогаете", принаймні некорректне.

Дійсно, зарплатня в МД невисока. Через це і тєкучка поляків. Але саме тому -- це шанс для нас.

Наші люди в МД працюють. До речі, і наші, і поляки є з вищою освітою. Більшість поляків -- слойки. Мабуть, воні всі просто невдахи.

Я чув легенду, що в Варшаві можна влаштуватись мити посуд в дужу реставрацію на 12 зл. нетто.

На жаль, польові дослідження цю інформацію не підтвердили.

Якщо у Вас будуть реальні пропозиції от 9 зл. нетто та вище та обов'язково з зезволєнієм на працю

(хоч би натирки, де таку працю можна отримати в Маз. воєводстві),

вислухаю з великою увагою та зацікавленністю.

Дякую.

Вы не подумайте я не в коем не хотел вас обидеть . Есть несколько но первый пункт то что как минимум они не делают освядчення . а им нужны люди которые уже в польше . и люди нуждаются больше в помоще выехать . и есть пунктик первый месяц пробный а дальше продолжают если всё хорошо . ключевое слово если . таких и на украине хватает месяц подержали на мизере и новые люди . им проще текучку устраивать чем содержать штат професионалов своего дела. а зарплата больше всё таки похоже что уже кусочек откусано агенством или посредником . а то что вы пишете зарплата действительно не большая от этого текучка поляков большая я сомневаюсь что там вообще поляки работают охотно кроме студентов кто в первые начинает работать . так как поляки даже в городках с 30 тысячями населения в полне могут найти работу гдето в офисе за 2500 злотых.

Опубликовано
Вы не подумайте я не в коем не хотел вас обидеть . Есть несколько но первый пункт то что как минимум они не делают освядчення . а им нужны люди которые уже в польше . и люди нуждаются больше в помоще выехать . и есть пунктик первый месяц пробный а дальше продолжают если всё хорошо . ключевое слово если . таких и на украине хватает месяц подержали на мизере и новые люди . им проще текучку устраивать чем содержать штат професионалов своего дела. а зарплата больше всё таки похоже что уже кусочек откусано агенством или посредником . а то что вы пишете зарплата действительно не большая от этого текучка поляков большая я сомневаюсь что там вообще поляки работают охотно кроме студентов кто в первые начинает работать . так как поляки даже в городках с 30 тысячями населения в полне могут найти работу гдето в офисе за 2500 злотых.

Ви неуважно читали стартовий пост.

Фірма саме й оформлює іноземних працівників за освядченням. Тому що це найпростіша процедура працевлаштування іноземців, які вже знаходяться на території Польші.

Перечитайте уважно мій пост -- рядок №9 з гори.

Працедавець -- франчайзі МакДональдс, має чотири реставрації в Варшаві...

...

Для цього іноземець повинен мати візу "Д" або карту побиту, які й надають йому право працювати за цією спрощеною процедурою -- за освядченням 6 місяців на протязі року, але не більше терміну важності візи/карти побиту часовего.

Щодо "подєржалі мєсяц на мізєрє". Ви можете зайти в будь-який МД в Вашому місті та поцікавитись -- на який термін МД вигідно брати працівника. І будь-який манагєр ціх забєгаловок Вам пояснить,

що там (в МД) достатьно складні процедури праці, перший місяць -- це лише "школєніє" на 1-2 "становиськах" (робочих місцях).

Щоб мати можливість працювати хоч би на трьох основних робочих місцях (гріль, фрітюр та гарнірування канапек), людина тільки три місяці буде "руку набивати".

І найменьший цікавий для МД термін працевлаштування нового робітника -- це від 6 міс. до одного року.

До речі, в цій фірмі прцюють три українця (одесит та дві дівчини з Франківська), які мали досвід роботи в МД в Україні.

Безумовно, вони одразу були "в фаворє" на цій роботі.

Ви не в церкві, тут Вас не дурять. Ніхто не буде городити город (видавати спецодяг, оплачувати медкомісію, вчити працівника) заради того,

щоб викинути його за місяць на вулицю. До того, працевлаштування виключно "за законом" -- це вимога ліцензійних умов МД, тому в цій частині їм можно довіряти цілком.

Але там достатньо "суворі" вимоги до персоналу (його спритності та дісциплінованості), і за перший місяць вже цілком ясно -- людина буде працювати далі, чи ні.

Якщо й протягом трьох місяців все в порядку, фірма оформлює "умову о праце" на насупний термін, але не більше ніж 6 місяців -- це ж за освядченням, більше не можна.

Але якщо вам це потрібно, то працівникові роблять папери на "зезволєніє на праце" -- працівник має можливість отримати умову о праце на рік

та, відповідно, карту побиту по праці на підставі цієї умови

(якщо йому це потрібно. Бо, наприклад, студентам-українцям. які мають карту побиту на підставі "студії" в універі, це не потрібно, вони просто працюють в МД за гроші).

Щодо "допоги виїхати": спасєніє утопающіх -- дело саміх утопающіх. Це, дійсно, не дуже приваблива праця,

але не настільки неприваблива, щоб спєцом імпортувати робочу силу.

Їм цілком вистачає тих поляків та українців (равно як і белорусів), які вже є на терені Польші.

Подібна ситуація в усіх МД вПольші незалежно від місця розташування.

Між іншим, так само, як і в інших фаст-фудах. Але не всі з них оформлюють "по білому".

Опубликовано

о вы не поняли меня до конца. я имел в виду освядченя для того чтоб человек мог получить национальную визу. всего лишь-то . а в плане провереных так это не ларёк на рынке . в такой канторе должно всё быть и так официально . я так понял вы пытаетесь помочь идеейесли ктото уже приехал у него не получилось с работой и это как вариант чтобостаться в польше. ну и повторюсь без обид если вам показалось что я вас чем-то задел .

Опубликовано
о вы не поняли меня до конца. я имел в виду освядченя для того чтоб человек мог получить национальную визу. всего лишь-то . а в плане провереных так это не ларёк на рынке . в такой канторе должно всё быть и так официально . я так понял вы пытаетесь помочь идеейесли ктото уже приехал у него не получилось с работой и это как вариант чтобостаться в польше. ну и повторюсь без обид если вам показалось что я вас чем-то задел .

Знаю людей которые работают в Маке в Варшаве. Вы правильно написали это реально Спарта.))) Но хочу написать, что к большому удивлению, находятся поляки которые там работают по 5 и больше лет,но с нервами у них уже давно не всё в порядке...

По деньгам очень грустно. Не дают работать больше 160+8 часов. В основном все оформлены на пол ставки.

Опубликовано
Знаю людей которые работают в Маке в Варшаве. Вы правильно написали это реально Спарта.))) Но хочу написать, что к большому удивлению, находятся поляки которые там работают по 5 и больше лет,но с нервами у них уже давно не всё в порядке...

По деньгам очень грустно. Не дают работать больше 160+8 часов. В основном все оформлены на пол ставки.

У нас навпаки: 10 год в день -- це норма. На місяць -- 170-180 год. Але Ви маєте рацію -- це дешевий труд.

Щодо допомоги "отримати візу та виїхати" -- прямі працедавці цим не переймаються, лише посередники.

Але в цьому процесі безліч пасток та перешкод.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...