Перейти к содержанию

pandaPL

Оформлення заяви для вивезення дитини за кордон в Польщі

Рекомендуемые сообщения

Опубликовано

Добрий день,

Чи хтось пробував оформляти заяву для вивезення дитини за межі України в Польщі?

Я так розумію, для цього треба пройти наступні кроки:

а) завірити підпис заявника (одного з батьків дитини) під заявою польською мовою у польського нотаріуса

б) поставити апостиль на заяву в українському консульстві у Польщі

в) перекласти заяву українською мовою

г) передати обидві заяви - оригінал польською мовою та переклад українською в Україну.

--

Від Еквадору до Німеччини один крок

<noindex>facebook.com/andriy.panas</noindex>

Опубликовано
Добрий день,

Чи хтось пробував оформляти заяву для вивезення дитини за межі України в Польщі?

Я так розумію, для цього треба пройти наступні кроки:

а) завірити підпис заявника (одного з батьків дитини) під заявою польською мовою у польського нотаріуса

б) поставити апостиль на заяву в українському консульстві у Польщі

в) перекласти заяву українською мовою

г) передати обидві заяви - оригінал польською мовою та переклад українською в Україну.

Мы с мужем так делали. Заверяли у польского нотариуса, отдали оригинал на польском языке моей маме, которые она в Украине перевела и заверила нотариально. Апостиль не нужен - поскольку у Украины есть двустороннее соглашение о признании документов.

Делай сегодня то, что другие не хотят — завтра будешь жить так, как другие не могут!!!

Опубликовано
Мы с мужем так делали. Заверяли у польского нотариуса, отдали оригинал на польском языке моей маме, которые она в Украине перевела и заверила нотариально. Апостиль не нужен - поскольку у Украины есть двустороннее соглашение о признании документов.

Дякую за відповідь, у мене до вас ще 2 питання, якщо можна.

Текст заяви польською мовою ви взяли з попередніх довіреностей, виданих в України на вивіз дитини?

Також, що говорили українські прикордонники на нотаріально завірений переклад, а не оригінал заяви на бланку суворої звітності?

--

Опубликовано

Дякую за відповідь, у мене до вас ще 2 питання, якщо можна.

Текст заяви польською мовою ви взяли з попередніх довіреностей, виданих в України на вивіз дитини?

Також, що говорили українські прикордонники на нотаріально завірений переклад, а не оригінал заяви на бланку суворої звітності?

Текст заявления взяли у польского нотариуса. Пограничники не придирались.

Делай сегодня то, что другие не хотят — завтра будешь жить так, как другие не могут!!!

Опубликовано
Текст заявления взяли у польского нотариуса. Пограничники не придирались.

Ще раз дякую за відповідь.

Якщо можна ще одне уточнення - шаблон тексту заяви був вже готовий у нотаріуса чи ви складали текст заяви у вільній формі під час обговорення?

Я так гадаю, що нотаріус вчинює з довільною заявою наступну нотаріальну дію - poświadczenie przez notariusza własnoręcznego podpisu na dokumencie

<noindex>http://www.notariusz-piaseczno.pl/czynnosc...znosci-podpisu/</noindex>

--

Опубликовано

Абсолютно правильно считаете. Нотариус заверяет только Ваши подписи. Мы пришли - сказали, что хотели бы видеть в этом документе, они все написали, мы уточнили несколько позиций: сроки, и родственные связи - и все.

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...