аэлит Опубликовано 25 февраля, 2013 Жалоба Опубликовано 25 февраля, 2013 Доброго дня.Ми з чоловіком плануємо перебратися на ПМЖ,за умовами Синьої карти.Він програміст зі стажем,хоча диплом інженера,я-лікар.На разі прохожу інтернатуру,терміном у 2 роки.Згідно закону,я зобов"язана відпрацювати ще 3 роки на державу,після інтернатури(буджетна форма навчання).Чи могли б Ви порадити яким чином оминути цих 3 роки?Чи буде підставою взяти відкріплення від роботи в Україні,якщо я знайду роботу у Німеччині?Або,можливо,до кого звернутися з таким питанням? Дякуємо. Если больница,где Вы работаете,даст Вам открепительное.Из серии "не в состоянии выполнить условия контракта",т.е. если это другой город,не могут Вам предоставить жилье или нет вакантных ставок,так же если предоставляемая Вам ставка декретная,Вы имеете право разорвать контракт ,без выплат по обучению.В конечном итоге можно оплатить свою учебу.Это официально не такие огромные деньги.Наша контрактники платят намного больше Цитата Делай то, что хочешь, тебя все равно будут осуждать до конца жизни.