Перейти к содержанию



DEX

Чемодан
  • Публикаций

    35
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    1

Сообщения, опубликованные DEX

  1. 2 часа назад, olgaa сказал:

    Для того чтоб иметь родовое имя мамы нужно свидетельство о рождении мамы и если она была в браке, то ещё и свидетельство о браке. Это все перевести и внести изменения в свое польское свидетельство.

    Без родового имени мамы могут вылепить отказ, т.к. в перечне документов на гражданство четко указано родовое имя мамы ( это по Мазовецком воеводстве) .

    Сама только в пятницу подала на гражданство, пришлось все эти изменения вносить в свидетельство. 

    В Катовіцах не потрібно, напишіть пояснення що війна і немає можливості отримати свідоцтво(якщо ви з України). Саме так я робив, громадянство отримав!

  2. 13 минут назад, rewers сказал:

    Учила язык и сдала на b1 практически на 100%. Полиция в Варшаве приходит крайне редко. К ней никто не приходил.

    Здавала екзамен теж за кордоном? Якось та історія дуже дивно виглядає, ніхто не приходив, нічого не вимагали і т.д.

  3. В 22.08.2022 в 6:28 PM, rewers сказал:

    Она вообще в Польше не живет. Она просто приехала с другой страны ЕС подалась на гражданство и уехала. Из документов была только умова на жилье. По прошествию трех месяцев она писала понагленне.

    Цікаво як вона отримала "opinie" від поліції і де взяла сертифікат В1?

  4. 9 часов назад, koci сказал:

    Приєднуюсь до питання :)

    В Катовіцах в даний момент не потрібно! Як мені пояснили, з початком війни в Україні таку вимогу відмінили, вони розуміють що важко доставити документи з України в Польщу

    • Понравилось 1
  5. 22 минуты назад, Sabora сказал:

    Подскажите, пожалуйста, а если подается жена и ребенок(карта поляка->сталый побыт->гражданство), то считается совокупный доход семьи? Или например только муж. Всегда будут рассматривать зп обоих?

    А не було б краще подзвонити і запитати та мати достовірну інформацію?

    • Понравилось 1
  6. 10 часов назад, Chuvak сказал:

    Не дивіться тих блогерів! У кожному воєводстві свої вимоги. Я подавав у Катовіцах 02.05.22, черги взагалі немає, попередньо не треба записуватися в чергу. Документи необхідні всі що вказані на сайті. Якщо карта побиту видана в іншому воєводстві, заміна не потрібна. Завірити документи дружини чи дітей теж не треба.що карта побиту видана в іншому воєводстві, заміна не потрібна. Завірити документи дружини чи дітей теж не треба.

  7. 8 минут назад, Chuvak сказал:

    Хтось може дати ссилку на актуальну версію закону, згідно яким регулюються справи, коли іноземці подають на визнання громадянства по коріння ?
    Бо я в різних ужондах бачу різні вимоги. Цікаво почитати, що каже закон, щоб при подачі документів показати чиновнику.

    На даний момент, з того що я бачу, то якщо подаєш на визнання громадянства у зв’язку з польським походженням, то до справи не треба долучати:

    • Документи, що підтверджують стабільне та регулярне джерело доходу в Польщі
    • Документ, що підтверджує юридичне право займати житло

    03.06 подавав в Катовіцах, вище перелічені документи необхідні! Якщо діти ходять до садочка і на них подаєте теж, то zaświadczenie z przedszkola теж потрібно принести

    • Спасибо 1
  8. 18 минут назад, Davidoff сказал:

    Для тех, кто без корней, да, нужно. По корням и карте поляка - нет.

    Потрібні по "коренях" теж! Декілька днів тому дзвонив до уженду, в моєму випадку умова о праці підписана в 2021 році, пані сказала ще потрібний документ з праці, що до тей пори ще там працюю.

  9. Кагда получал карту СП никто в уженде не говорил что нужно сдать карту. На сайте уженда в Катовицах прочитал следующее 

            Uwaga! Osoby będące w posiadaniu Karty Polaka, które uzyskały zezwolenie na pobyt stały, są zobowiązane do zwrotu Karty Polaka przy składaniu wniosku o uznanie za obywatela polskiego.

     
  10. 22 часа назад, roman2005 сказал:

    Ну вот и все стало на места с гражданством, получил письмо о продлении срока выдачи децизии до 11 марта, и кто бы думали свинью подложил? Полиция? Нет. Стражи? Нет. Нет ответа от Львовского консулята по моей КП! Бинго... Пошел пить... Чай с печенькой... Хай идут в сад.:ico_qip_bh::piva_net:

    Вы сдали карту поляка и децизию при подаче документов в уженде?

  11. В 28.11.2021 в 3:57 PM, shellarua сказал:

    По Варшаве обычно в течении семи дней уже паспорт получают с печатью. А в Варшаве обычно хуже всего со сроками. 

    Приблизно так і є! 5 робочих днів, на 6-й вислали. Облік до кінця карти побиту.

  12. В 05.10.2021 в 10:16 AM, roman2005 сказал:

    Напишу, може комусь пригодиться... Був у Кракові 28.09, на місці за 45 хв до мого часу. Людей не багато, система проста - кожні 10 хв через динаміки(а не через домофон як деякі пишуть, чути прекрасно) викликають тих хто записаний допустим на 10:20, а таких може бути 2-3 людей, з часом накопичується відставання в часі (у мене 8 хв пізніше о 10-ій, потім певно було довше), тому що не встигають за ці 10 хв вкластись, оскільки наші люди як завжди приходять без документів, без заповнених бланків, а деякі взагалі не знають чого прийшли, половина тягне з собою дітей, не відомо чого, в приміщенні крик, шум, памперси, годування груддю і т.д., Україна одним словом. В першій кімнаті питають фамілію, звіряють зі списком, і пропускають в наступну. Там три віконця, даєш документи. Доки - тільки ті що є на сайті Краківського консуляту, ніяких карт обліку, чи заяв іншого зразку, фото тільки 10х15 одне. ВСЕ. Поговорити дуже не вийде, мені зразу прикрили потік питань... Спитали чи терміново робити, сказав що так, і що розраховую на максимальний термін по сталому - 5 років. Без слів за 2 хв. все зробилось і мені віддали паспорт. Вже на вулиці подивився у паспорт - 5 років є! Маю спокій... В той же момент випадково в телефоні обновив почту - а там лист по екзамену на В1 - позитивний, 90 процентів.) От такий вийшов приємний день. Кого щось цікавить - питайте.

    Прописка має бути на рік?

  13. Готувався сам на прикладі таких матеріалів як "bądź na b1", в інтернеті достатня кількість подібних. Але саме головне, завжди шукав роботу де немає українців, на мою думку це найкраща підготовка

    • Понравилось 4
×
×
  • Создать...