Перейти к содержанию



VelenaS

Чемодан
  • Публикаций

    13
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Сообщения, опубликованные VelenaS

  1.           Здравствуйте, подскажите, пожалуйста, прочитала вопрос в анкете на гражданство "Have you made any previous UK immigration applications in the UK or abroad?" И там же пояснение : "This includes applications for asylum in the UK."
              Ранее на стр.44 этой темы форума писали, что здесь нужно перечислить все прерыдущие визы жены и settlement в т.числе. 
              Вопрос такой: это что-то поменялось и теперь не нужно все эти визы вписывать, а просто ответить "NO", если я не делала ходатайства о предоставлении убежища или все же ответить "YES" и перечислить  все визы? Заранее благодарю за ответ.

  2. Может, кому-то будет интересно знать. Извините, скопировала информацию на украинском языке:

    " Відсьогодні українське посвідчення водія можна обміняти на британське без додаткових іспитів. Але не всі водії зможуть або забажають скористатись цим нововведенням.

    Відповідні законодавчі зміни набувають чинності 20 травня 2021 року і діятимуть на території Англії, Уельсу та Шотландії. На територію Північної Ірландії ці зміни не поширюються оскільки потребують окремого рішення місцевого парламенту.

    Правила та умови обміну

    Обмін українських водійських посвідчень водія на британські дозволяється лише водіям, які є резидентами Великої Британії, тобто мають легальний міграційний статус і проживають в країні більше 185 днів на рік.

    Також необхідно враховувати наступні важливі умови обміну:

     Обміну підлягають лише водійські посвідчення категорій B, В1, B+E, F, K та P. Українське посвідчення заявнику не повертається.

     Обмін є обов’язковим після 12 місяців проживання водія у Великій Британії (з моменту набуття резиденства). Протягом перших 12 місяців водій може використовувати національне посвідчення водія.

     Право на обмін втрачається після 5 років з моменту набуття резиденства.

     Українське посвідчення водія має бути дійсними на момент подання заяви про обмін. DVLA приймає до обміну лише українські водійські посвідчення видані після 2014 року (оскільки на цей момент мають лише зразки посвідчень та деталі захисту посвідчень, виданих до 2014 року).

     Українські посвідчення не містять відомостей про те, чи складено водієм іспит на транспортному засобі з автоматичною або ручною трансмісією, тому обмінюватимуться лише на британські посвідчення з правом керування автоматичних транспортних засобів (окрім випадків, якщо водієм додатково буде надано доказ складення іспиту на авто саме з механічною коробкою передач).

    Обмін українських посвідчень водія здійснюється дистанційно (поштою) за процедурою, яка вже застосовується до посвідчень виданих в таких країнах як Канада, Японія та Швейцарія. Вартість обміну £43 і строк - 3 тижні."

     

    • Понравилось 1
  3. 1 час назад, VelenaS сказал:

    Здравствуйте, я читала в ответах выше "Перевод внутреннего украинского паспорта не нужен. Его даже можно не загружать, в принципе. Хотя я рекомендую клиентам только загружать разворот внутреннего паспорта just in case." Спасибо, очень нужная информация.
    1.Хотела еще спросить в дополнение, нужно ли оригинал прикладывать в документы на сдачу или им это не нужно?
    2. Также, подскажите, пожалуйста, оригиналы каких документов они сразу же возвращают в Сопра?

    3.Куда загрузить паспорт мужа-британца : а) Residence in the UK или б) Proof of Identity

     

     

  4. Здравствуйте, я читала в ответах выше "Перевод внутреннего украинского паспорта не нужен. Его даже можно не загружать, в принципе. Хотя я рекомендую клиентам только загружать разворот внутреннего паспорта just in case." Спасибо, очень нужная информация.
    1.Хотела еще спросить в дополнение, нужно ли оригинал прикладывать в документы на сдачу или им это не нужно?
    2. Также, подскажите, пожалуйста, оригиналы каких документов они сразу же возвращают в Сопра?

  5. Здравствуйте , VelenaS!

    Я живу с дочкой 16 лет в Dudley. Я уже была в вашем городе, встречалась с девочками с Украины.

    Я приехала в мае этого года по визе жены. Мне 46 лет.

    Буду рада знакомству )))

     

    Здравствуйте, lenasmaria,

    ответила в личку.

     

×
×
  • Создать...