Chuvak Posted May 9 Report Share Posted May 9 Задача. Дано: авто, українські номери, знаходиться в Польщі. Власник: українець+поляк Техпаспорт: український. Продати тут нереально, в Україні теж малоймовірно, розмитнити - немає змісту - простіше скинути в рів. Авто хороше, справне. Попереду шанс на арешт майна. Питання: чи можу продати це авто подрузі, яка оформить довіреність на право користування на мене? Якщо так, то довіреність треба оформляти в Польщі, чи Україні? Чи там і там? Які будуть умови використання авто в такому випадку? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shellarua Posted May 9 Report Share Posted May 9 1 час назад, Chuvak сказал: : чи можу продати це авто подрузі, яка оформить довіреність на право користування на мене? Якщо так, то довіреність треба оформляти в Польщі, чи Україні? Чи там і там? Які будуть умови використання авто в такому випадку? Так. Усе відбувається згідно законодавства України. Довіреність можна і польську, на українській мові, якщо мрев її прийме. 10 днів на реєстрацію авто новим власником в Україні. Люди їздять на українській реєстрації у Польщі. Ніби немає зараз обов'язку вивозити авто. Та їздити можна без довіреності. Quote Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted May 10 Author Report Share Posted May 10 Наскільки я розумію, продати авто можна просто в ДІЇ. Далі другА власник отримує новий техпаспорт і пише довіреність на мене на 10 років. Я перекладаю цю довіреність на польську і англійську, німецьку мови і користуюсь авто в ЄС. Вірно розумію процедуру? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted May 10 Report Share Posted May 10 6 hours ago, Chuvak said: Наскільки я розумію, продати авто можна просто в ДІЇ. Далі другА власник отримує новий техпаспорт і пише довіреність на мене на 10 років. Я перекладаю цю довіреність на польську і англійську, німецьку мови і користуюсь авто в ЄС. Вірно розумію процедуру? Підозрюю, що для англійської і німецької ще треба буде подвійний апостиль. А взагалі для користування машиною за межами України ніяких довіреностей не потрібно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted May 11 Author Report Share Posted May 11 А що потрібно? Лиш техпаспорт, навіть якщо на чуже ім'я? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAG Posted May 11 Report Share Posted May 11 12 hours ago, Davidoff said: Підозрюю, що для англійської і німецької ще треба буде подвійний апостиль. Для немецкой - нужно еще иметь неплохой запас денег, чтобы оплачивать штрафы за нарушение правил временного ввоза. 2 Quote Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted May 11 Report Share Posted May 11 3 hours ago, Chuvak said: А що потрібно? Лиш техпаспорт, навіть якщо на чуже ім'я? так, і страховка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted June 12 Author Report Share Posted June 12 (edited) А це правда, що якщо на авто виїхати з ЄС і заїхати знову, то обнуляється термін для розмитнення на півроку? Швейцарія не входить в ЄС. Можна заїхати туди і виїхати? Чи треба конче заїхати в країну, де зареєстроване авто? Edited June 12 by Chuvak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...