Jump to content

seva12

Військово-облікові документи за кордоном

Recommended Posts

Видеоконтент удален на основании Правил форума, о чем я предупреждал 2 раза..

Автору пока устное предупреждение о недопустимости обсуждения любых политических новостей и нюансов. Напоминаю, что это иммиграционный форум. Хотите пообсуждать политику - есть масса ресурсов. Здесь этого точно не будет. Следующий шаг - полная модерация (согласование с модератором) всего размещаемого контента.

Хотя я проукраински настроенный (и не только на словах) гражданин Украины, но привык соблюдать установленные правила, чего всем так же рекомендую.

Обсуждение действий модератора, который действует согласно Правилам форума - смотрите Правила форума.

5 часов назад, fregat222 сказал:

Еще раз - Вы можете попробовать добиться правды в суде.

Поехать в Киев и добиться в суде? Спасибо, я пожалуй не. Или вы готовы представлять интересы ухилянта? Тогда браво, потому что большинство боятся. 

P.s.

О, я зрозумів, треба щоб більше організацій зацінили порушення прав людини в Україні https://www.state.gov/reports/2023-country-reports-on-human-rights-practices/ukraine/

• Senior Moderator
4 часа назад, Art777 сказал:

Поехать в Киев и добиться в суде? Спасибо, я пожалуй не. Или вы готовы представлять интересы ухилянта? Тогда браво, потому что большинство боятся. 

Я являюсь иммиграционный адвокатом и занимаюсь исключительно вопросами иммиграции и эмиграции. Уверен, что Вы сможете найти и нанять того, кто сможет защитить Ваши интересы (тем более, что Вы уверены, что государство Ваши права нарушило). Скольо это будет стоить и сколько длиться - сказать не берусь. Все мои действия и суды связаны исключительно с вопросами иммиграции и эмиграции, в т.ч. когда решались вопросы в ЕСПЧ. Длилось моя работа с клиентом 4.5 года.

20 часов назад, emigrant007 сказал:

Довіреність так, але ці довіреністі просто заблокуються в Україні. Тобто нотаріус в Україні, який буде переписувати нерухомість просто відмовить в цій операції посилаючись на закон.

Дайте нотариусу почитать Договір між Україною і Республікою Польща  про правову допомогу та правові   відносини у цивільних і кримінальних справах 

Стаття 15 

Визнання документів 

1. Документи, які підготував або засвідчив відповідний орган однієї з Договірних Сторін, скріплені гербовою печаткою і підписом уповноваженої особи, мають силу документа на території іншої Договірної Сторони без потреби будь-якого іншого засвідчення. Це стосується також копій і перекладів документів, які засвідчені відповідним органом.

2. Документи, які на території однієї з Договірних Сторін визнаються офіційними, вважаються такими ж на території іншої Договірної Сторони. 

• Like 1

5 hours ago, fregat222 said:

Я являюсь иммиграционный адвокатом и занимаюсь исключительно вопросами иммиграции и эмиграции

Я не про то. Мне одна  знакомая птичка-адвокат популярно нашептала что сейчас никто не берется судится по вопросам мобилизации или около, потому как риск получить повестку самому или уголовное дело по препятствованию законной деятельности или еще какие то неприятности. Вобщем такое. Судиться можно, да никто не хочет за это браться. А так бы я с удовольствием проигрался 

Edited by Art777

• Senior Moderator

Новини погані, але ж це буде діяти тільки на території України?

Крім того як це буде співвідноситись з конституцією?

1 час назад, Art777 сказал:

Я не про то. Мне одна  знакомая птичка-адвокат популярно нашептала что сейчас никто не берется судится по вопросам мобилизации или около, потому как риск получить повестку самому или уголовное дело по препятствованию законной деятельности или еще какие то неприятности. Вобщем такое. Судиться можно, да никто не хочет за это браться. А так бы я с удовольствием проигрался 

Ищите адвоката женщину.

10 hours ago, biozyn said:

Новини погані, але ж це буде діяти тільки на території України?

Тоді і судитися сенсу немає, бо вийде в кінці що держава скаже що ми ці права не виконуємо. 

Конституційний суд займається тільки законами. 

Відповідно обговорювати далі законність того що відбувається сенсу немає, бо і так зрозуміло 

Єдиний плюс що тепер легше буде закордоном в деяких моментах, бо держава сама підтвердила що справедливого правосуддя і свободи думки немає

Тоді і судитися сенсу немає, бо вийде в кінці що держава скаже що ми ці права не виконуємо. 

Конституційний суд займається тільки законами. 

Відповідно обговорювати далі законність того що відбувається сенсу немає, бо і так зрозуміло 

Єдиний плюс що тепер легше буде закордоном в деяких моментах, бо держава сама підтвердила що справедливого правосуддя і свободи думки немає

Ну я про трохи інше подумав: у чому саме Польща зможе видмовити Україні (стосовно справи якогось громадянина) у зв'язку з тим, що громадянські права та свободи в Україні тепер обмежені? 

Наприклад: паспорт можна отримати тільки в Україні - а Україна обмежила права та свободи, а ніхто не може примусити тебе їхати в зону обмежень таких прав та свобод, - ти отримуєш право на захист, або той самий "документ подорожуючого"?

Або сам факт, що чоловік, в'їжджаючи до України - фактично вже не може звидти виїхати, а це фактично примусове розлучення родини, батьків з дітьми (що теж охороняється, ми всі писали про цей пункт в графі inne okoliczności при поданні на карту) - і на основі цього ти знову таки отримуєш підставу до (сам поки не знаю чого)

??

11 minutes ago, biozyn said:

Ну я про трохи інше подумав: у чому саме Польща зможе видмовити Україні (стосовно справи якогось громадянина) у зв'язку з тим, що громадянські права та свободи в Україні тепер обмежені? 

я би сказав що відповідно до трактатів ЄС - мусить відмовити 

Article 19 - Protection in the event of removal, expulsion or extradition | European Union Agency for Fundamental Rights (europa.eu) 

14 minutes ago, biozyn said:

Наприклад: паспорт можна отримати тільки в Україні - а Україна обмежила права та свободи, а ніхто не може примусити тебе їхати в зону обмежень таких прав та свобод, - ти отримуєш право на захист, або той самий "документ подорожуючого"?

Нажаль з тексту закону так напряму це не виникає. Логічно - так, але написано там не зовсім то 

[Wydanie polskiego dokumentu podróży] - Art. 252. - Cudzoziemcy. - Dz.U.2023.519 t.j. - OpenLEX 

19 hours ago, fregat222 said:

Весьма нехорошие новости.

Відмови від дотримання статей 9, 13, 14, 16 мені зрозумілі і цілком логічні в світлі виживання країни за умови тотальної інфільтрації її зрадниками, агентами та іншими ворожими елементами. 

Не зрозуміло до чого тут саме 4.3

3. Для цілей цієї статті значення терміна "примусова чи обов'язкова праця" не поширюється:

a) на будь-яку роботу, виконання якої зазвичай вимагається під час призначеного згідно з положеннями статті 5 цієї Конвенції тримання в умовах позбавлення свободи або під час умовного звільнення;

b) на будь-яку службу військового характеру або - у випадку, коли особа відмовляється від неї з мотивів особистих переконань у країнах, де така відмова визнається, - службу, яка вимагається замість обов'язкової військової служби;

c) на будь-яку службу, що вимагається у випадку надзвичайної ситуації або стихійного лиха, яке загрожує життю чи благополуччю добробуту суспільства;

d) на будь-яку роботу чи службу, яка є частиною звичайних громадянських обов'язків.

Навіщо Україні визнавати, що в Україні є примусова праця? 

І мені здається, що для тих, хто виїхав, єдине важливе це ст. 13

Edited by emigrant007

1 hour ago, emigrant007 said:

Відмови від дотримання статей 9, 13, 14, 16 мені зрозумілі і цілком логічні в світлі виживання країни за умови тотальної інфільтрації її зрадниками, агентами та іншими ворожими елементами. 

Як в моїй оцінці це явно на користь тим хто за кордоном, про примусове повернення в такій ситуації мова навряд чи йде. Будете в сидіти в країні в якій отримали прихисток і все, в найгіршому випадку 

Давайте обоговоримо наступне:

1) Процедура актуалізації даних (а також чи всі вимагання можливі, коли перебуваєш за крдоном? Бачив, що там якісь довідки потрібні: медачна, склад родини - як їх отримувати закордоном?)

2) Правові наслідки невиконання обов'язку актуалізації даних,

3) Технічна можливість виконання Україною на території Польщі передбачених покарань за невиконання обов'язку актуалізації даних. 

Нажаль з тексту закону так напряму це не виникає. Логічно - так, але написано там не зовсім то 

nie jest możliwe otrzymanie (dokumentu podróży) ze względu na potrzebę wjazdu na terytorium objęty wojną (co z kolei powoduje zagrożenie życia) oraz braku możliwości powrotu do rodziny oraz centrum swoich interesów życiowych?

1 час назад, emigrant007 сказал:

Навіщо Україні визнавати, що в Україні є примусова праця? 

війсковополонені тепер будуть відпрацьовувати свій хліб

Статистика і трохи інфи на тему біженців (саме біженців, а не тимчасова охорона), зв'язок з мобілізацією

https://www.rp.pl/polityka/art40272391-ukrainiec-ucieka-przed-poborem-lawina-wnioskow-o-ochrone-miedzynarodowa 

34 minutes ago, biozyn said:

nie jest możliwe otrzymanie (dokumentu podróży) ze względu na potrzebę wjazdu na terytorium objęty wojną (co z kolei powoduje zagrożenie życia) oraz braku możliwości powrotu do rodziny oraz centrum swoich interesów życiowych?

Як написано в законі - для отримання dokumentu podrozy ви маєте мати або карту побиту або статус біженця. PESEL Ukr - не підходить 

• Like 1

51 минуту назад, Art777 сказал:

Як написано в законі - для отримання dokumentu podrozy ви маєте мати або карту побиту або статус біженця. PESEL Ukr - не підходить 

Це зрозуміло власне

42 minutes ago, biozyn said:

Це зрозуміло власне

У вас є відповідний статус? Тобто що вас цікавить, обгрунтування у вньоску? Я думаю тут ще немає конкретної практики  в випадку українців. Всі переварюють новини. 

Кабмін вніс до Ради законопроєкт, що спрощує міжнародний розшук підозрюваних і доступ до їхніх речей і документів за кордоном.

Зокрема, пропонується доповнити Кримінально-процесуальний кодекс новим положенням про те, що:

• Слідчий суддя може винести тимчасове рішення щодо доступу до речей та документів підозрюваних, що знаходяться на території іноземної держави.
• Спрощується розшук підозрюваних, якщо вони не явилися на виклик слідчого чи прокурора, і є підстави вважати, що вони знаходяться за кордоном або на тимчасово окупованих територіях - такого підозрюваного оголошують у міжнародний розшук.
• Запроваджується можливість застосування арешту для фактичної передачі іноземній державі на екстрадиційний запит особи, щодо якої минув термін екстрадиційного арешту

• Like 1
  • Haha 2

7 minutes ago, seva12 said:

• Слідчий суддя може винести тимчасове рішення щодо доступу до речей та документів підозрюваних, що знаходяться на території іноземної держави.

І як вони це бачать? Хто, як і на якій підставі буде це виконувати? В світлі заявки про призупинення права на справедливе правосуддя. 

Edited by Art777

• Senior Moderator

Существенно облегчит задержание подозреваемого\обвиняемого на территории иного государства. Правда есть одно "НО" - должны быть выдержанные все нормы права, определяющие подачу в розыск. А вот с этим - проблема... и зовется она "человеческий фактор".

3 hours ago, seva12 said:

Спрощується розшук підозрюваних, якщо вони не явилися на виклик слідчого чи прокурора, і є підстави вважати, що вони знаходяться за кордоном або на тимчасово окупованих територіях - такого підозрюваного оголошують у міжнародний розшук.

Я сумніваюся в можливості реалізації цього механізму масово в кількостях тисяч осіб. 

Це може робитись і стосовно злочинів проти України, наприклад громадянами третіх країн (які здійснюють напад на Україну)

Також проти зрадників, колаборантів ітп, тобто проти тих, стосовно кого це має сенс закручувати

• Like 2

• Senior Moderator

Сообщения, не относящиеся к названию темы будут удаляться в соответствии с Правилами форума без возможности восстановления.

Ранее я уже один раз предупредил.

Не знаю, наскільки достовірно:

https://m.censor.net/ua/news/3487116/uryad_polschi_vnis_zminy_u_zakon_pro_dopomogu_bijentsyam_z_ukrayiny

"єдиним способом підтвердження особи вважатиметься пред’явлення дійсного проїзного документа громадянина України".

Отже, вони це закріплюють в законодавстві.

1 hour ago, Chuvak said:

Не знаю, наскільки достовірно

Це достовірно. Я вивчаю законопроект вже давно. Там прописана процедура, згідно якої навіть ті, хто вже отримав статус UKR мають надати свій закордонний паспорт.  

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...