Maria Posted April 17 Report Share Posted April 17 18 minutes ago, biozyn said: Мені далеко не 18 і облікових документів в мене теж немає - бо вони ж самі їх і згубили. У вас эти документы были, и теоретически их можно "обновить". У тех, кому нет 18, и кто находится за границей, этих документов никогда не было, и им нечего "обновлять". Link to comment Share on other sites More sharing options...
biozyn Posted April 17 Report Share Posted April 17 (edited) 27 минут назад, Maria сказал: У вас эти документы были, и теоретически их можно "обновить". У тех, кому нет 18, и кто находится за границей, этих документов никогда не было, и им нечего "обновлять". Наразі пишуть ось це: Цитата Військовий облік чоловіків за кордоном можливий через консульство, електронний кабінет військовозобов'язаного (коли він стане доступним), а також через офіційний номер телефону або електронну пошту, зазначені в ТЦК. Для оновлення даних потрібно звернутися до дипломатичної установи України з такими документами: український паспорт; документ, що підтверджує місце проживання за кордоном; військовий документ (за наявності); документ про освіту (за наявності). Хоча я особисто не уявляю, як можуть поставити на облік без ВЛК... Знов якісь подвійні стандарти Edited April 17 by biozyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 17 Report Share Posted April 17 (edited) 1 hour ago, biozyn said: оча я особисто не уявляю, як можуть поставити на облік без ВЛК... Знов якісь подвійні стандарти Ну сказано ж, особливості обліку за кордоном))))) особливість така - без ВЛК. Питання закономірне - а нашо всьо то - (якщо не затягнути всіх назад) залишається відкритим Edited April 17 by Art777 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted April 17 Report Share Posted April 17 Народ, давайте спробуємо без емоцій і домислів, а лише по фактажу.. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sicario Posted April 22 Report Share Posted April 22 (edited) On 4/17/2024 at 11:37 AM, Chuvak said: На разі, це питання не врегульоване, а людей в даній ситуацій мільйони, які бояться заїхати в країну, куди є вхід і з якої немає виходу. в країні мільйони, котрі цілком придатні до військової служби, але "дістати" треба ж чомусь саме емігрантів, котрі виїхали ще задовго до війни і більшість із яких ніколи і не збиралася повертатися. On 4/17/2024 at 2:41 PM, biozyn said: Хоча я особисто не уявляю, як можуть поставити на облік без ВЛК... Знов якісь подвійні стандарти заочно, а потім туди прийде електронна повісточка On 4/17/2024 at 3:27 PM, Art777 said: а нашо всьо то - (якщо не затягнути всіх назад) залишається відкритим ...так над цим питанням там постійно ж і мізкують, заборона видачі паспортів - ось вже і одна із реальних причин, по якій хтось таки да й повернеться (нехай не сьогодні, але через півроку чи рік, а то й 2), далі анулювання вод.посвідченя, конфіскація майна тощо. І це тільки те, що вже є, а там ще щось придумають. Edited April 22 by sicario 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 22 Report Share Posted April 22 4 hours ago, sicario said: далі анулювання вод.посвідченя, конфіскація майна тощо Буду як в Білорусі 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sicario Posted April 23 Report Share Posted April 23 (edited) 18 hours ago, Art777 said: Буду як в Білорусі Навряд чи вийде, по крайній мірі покищо. Влада Білорусі не визнана "колективним Заходом"(не легітимна, самопризначена, диктаторська і т.д.), а влада України - цілком таки легітимна (і Президент законно обраний ледь не із рекордними 73%). То ж навіть той самий "політичний притулок", про який зараз заговорили ледь не всі українці закордоном - білорус таки отримати може(і думаю, що майже без проблем), а ось українець - навряд... Edited April 23 by sicario Link to comment Share on other sites More sharing options...
Анюта90 Posted April 23 Report Share Posted April 23 3 часа назад, sicario сказал: Навряд чи вийде, по крайній мірі покищо. Влада Білорусі не визнана "колективним Заходом"(не легітимна, самопризначена, диктаторська і т.д.), а влада України - цілком таки легітимна (і Президент законно обраний ледь не із рекордними 73%). То ж навіть той самий "політичний притулок", про який зараз заговорили ледь не всі українці закордоном - білорус таки отримати може(і думаю, що майже без проблем), а ось українець - навряд... Агрессор будет активно крутить тему с "нелегитимным" президентом, т.к. выборов не будет. Не удивлюсь, что какая-нибудь Венгрия поддержит эту точку зрения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 23 Report Share Posted April 23 (edited) 39 minutes ago, Анюта90 said: Агрессор будет активно крутить тему с "нелегитимным" президентом, т.к. выборов не будет. Не удивлюсь, что какая-нибудь Венгрия поддержит эту точку зрения. нууу бо статті 77 і 103 конституції каже що вибори мають буть. Конституція не встановлює обмеження на проведення виборів в умовах війни. Висновок - вони мають бути. Оскільки конституції не поміняли коли можливість була разом як легітимність і більшість- то це стратегічна помилка, вона обєктивна і її доведеться реалізувати. З юридичної точки зору ні президент ні рада легитимними не є. Також все що понаприймала рада з жовтня є якби не дуже обовязковим, тому що це прийнято нелігітимним органом. 3 hours ago, sicario said: Навряд чи вийде, по крайній мірі покищо. Мав на увазі що зараз у них там конфіскації майна для тих хто виїхав, з того що чув від білорусів Edited April 23 by Art777 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Анюта90 Posted April 23 Report Share Posted April 23 32 минуты назад, Art777 сказал: нууу бо статті 77 і 103 конституції каже що вибори мають буть. Конституція не встановлює обмеження на проведення виборів в умовах війни. Висновок - вони мають бути. Оскільки конституції не поміняли коли можливість була разом як легітимність і більшість- то це стратегічна помилка, вона обєктивна і її доведеться реалізувати. З юридичної точки зору ні президент ні рада легитимними не є. Також все що понаприймала рада з жовтня є якби не дуже обовязковим, тому що це прийнято нелігітимним органом. Смотрела обзоры некоторых юристов, которые говорят, что было бы неплохо, если бы такое решение о продолжении срока Зе принял конституционный суд. Если бы провели выборы (а в особенности заграницей) исход был бы очень интересным))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
biozyn Posted April 23 Report Share Posted April 23 35 минут назад, Art777 сказал: Конституція не встановлює обмеження на проведення виборів в умовах війни. Цитата зміст ст. 64 Конституції України підтверджує, що передбачене ст. 38 право на участь в управлінні державними справами, зокрема право вільно обирати і бути обраним до органів державної влади й місцевого самоврядування, не є абсолютним і може бути обмежене в умовах воєнного стану. Ба більше, для належної реалізації виборчих прав обов'язковим є гарантування свободи вираження поглядів (ст. 34), об'єднання (ст. 36) та мирних зібрань (ст. 39) та інших прав і свобод, що забезпечують вільну політичну конкуренцію. А вони є в переліку тих, які можуть бути обмежені за умов особливих правових режимів. Всі ці обмеження зумовлені неможливістю дотримання вимог, передбачених у Розділі 3 Конституції України, зокрема у ст. 71, за якою вибори є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Також у ч. 2 ст. 71 Основного Закону додатково підкреслено необхідність забезпечення вільного волевиявлення виборців. Безпекові ризики, обмеження свободи вираження поглядів, заборона мирних зібрань унеможливлюють політичну конкуренцію, а отже, — і вільне формування волі та її виявлення. Варто наголосити, що вимоги Розділу 3 Конституції України мають бути дотримані під час проведення всіх типів виборів — і загальнодержавних, і місцевих. Врешті, заборона проведення виборів в умовах воєнного стану випливає з ч. 4 ст. 83 Конституції, яка не дозволяє припиняти повноваження Верховної Ради України й автоматично продовжує їх до формування парламенту нового скликання після воєнного стану. 5 минут назад, Анюта90 сказал: Смотрела обзоры некоторых юристов, которые говорят, что было бы неплохо, если бы такое решение о продолжении срока Зе принял конституционный суд. Суд це ніби місце, де вирішується якийсь суперечливий момент, наприклад Рада постановила продовжити повноваження президента, а суд підтвердив чи спростував це рішення. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Анюта90 Posted April 23 Report Share Posted April 23 10 минут назад, biozyn сказал: Суд це ніби місце, де вирішується якийсь суперечливий момент, наприклад Рада постановила продовжити повноваження президента, а суд підтвердив чи спростував це рішення. Наверняка вы слышали новости по поводу консульств и про "технические проблемы" ДП Документа. Мне не хватает интеллигентных нематерных слов, чтобы сказать, что я думаю о соблюдении Конституции. И о государстве впринципе. Вопрос призыва женщин - не более чем вопрос времени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biozyn Posted April 23 Report Share Posted April 23 41 минуту назад, Art777 сказал: нууу бо статті 77 і 103 конституції каже що вибори мають буть. Конституція не встановлює обмеження на проведення виборів в умовах війни. Висновок - вони мають бути. Оскільки конституції не поміняли коли можливість була разом як легітимність і більшість- то це стратегічна помилка, вона обєктивна і її доведеться реалізувати. З юридичної точки зору ні президент ні рада легитимними не є. Також все що понаприймала рада з жовтня є якби не дуже обовязковим, тому що це прийнято нелігітимним органом. Мав на увазі що зараз у них там конфіскації майна для тих хто виїхав, з того що чув від білорусів саме так, біженцями можна бути або від неправових дій власної держави, або наприклад в результаті того, коли власна держава не в стані забеспечити правовий стан на своїй території, тобто по всій території війна або диктатура. Але цікаве в цьому інше: при визнанні біженцем достатньо тільки 2 роки, щоб подаватись на громадянство Только что, Анюта90 сказал: Вопрос призыва женщин - не более чем вопрос времени. Я думаю, що наша держава трохи вже входить в режим "середньовіччя", тобто зараз ми в стані "жінки в обмін на чоловіків", тобто зараз жінкам дають змогу жити більш вільно в обмін на їх чоловіків та дітей. Тому мобілізація для жінок настане тоді, коли саме жінки почнуть бунтувати проти таких засад - але ж ми всі розуміємо, що вони ніколи такого не зроблять. Також це не вигідно принаймні зараз робити, бо чоловіки теж миттєво втратять мотивацію, якщо їх жінки/доньки отримають такі самі обмеження... Щоб було як в Ізраїлі - це мало б бути зроблено давно, а не під час війни... А от в трудову мобілізацію я вірю Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 23 Report Share Posted April 23 36 minutes ago, biozyn said: Врешті, заборона проведення виборів в умовах воєнного стану випливає з ч. 4 ст. 83 Конституції, яка не дозволяє припиняти повноваження Верховної Ради України й автоматично продовжує їх до формування парламенту нового скликання після воєнного стану. Випливає там багато чого, але не написано. І в цьому проблема. Пагано написано воно, короче кажучи, треба було міняти, але не зробили. Велика спокуса рулити поза законом на апарті насилля, тільки з легітимністю проблеми. А, ну і так то для виборів президента заборони немає 29 minutes ago, Анюта90 said: Мне не хватает интеллигентных нематерных слов, чтобы сказать, что я думаю о соблюдении Конституции. И о государстве впринципе. Как бы вот посмотрите, был выбор у власть имущих - или идти по законам и процедурам или просто уходить в прямое управление. А выбрано делать вид что мы правовое государство, а рулить через репресии. А теперь логично что выборов боятся как огня. Ибо рейтинг пробил дно, а значит легитимность тоже 31 minutes ago, biozyn said: А от в трудову мобілізацію я вірю А я ні, бо мобілізованих треба годувать хоча б. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulvih Posted April 23 Report Share Posted April 23 Вот что Кулеба у себя на странице написал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 23 Report Share Posted April 23 Яскравий доказ чому у нас не правова держава. Бо право то не то само що справедливість. Справедливість у кожного своя, а право має діяти одне для всіх 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Анюта90 Posted April 23 Report Share Posted April 23 46 минут назад, biozyn сказал: Я думаю, що наша держава трохи вже входить в режим "середньовіччя", тобто зараз ми в стані "жінки в обмін на чоловіків", тобто зараз жінкам дають змогу жити більш вільно в обмін на їх чоловіків та дітей. Тому мобілізація для жінок настане тоді, коли саме жінки почнуть бунтувати проти таких засад - але ж ми всі розуміємо, що вони ніколи такого не зроблять. Також це не вигідно принаймні зараз робити, бо чоловіки теж миттєво втратять мотивацію, якщо їх жінки/доньки отримають такі самі обмеження... Свой бунт я высказала ещё в 2014, когда уехала. Побунтовала сама для себя и никто мой бунт а масштабах страны и не заметил))) Второй бунт был, когда муж 24.02.2022 рвался туда поехать. Лишилась подруги, которая звала меня "домой" в прифронтовое Запорожье, бо "дом то там де народився". Тогда по логике надо было бы сдать детей в детдом здесь, и уехать туда, тогда все будут жить "дома", в разных странах по праву рождения. На меня обиделись) Я до сих пор не понимаю куда влада зовёт вернуться. У нас друг вернулся перед войной. 22 марта ракета прилетела в его дом. Его жена нашла видео в телеграмме, как его и их 8-летнюю дочку.... Извините, собирают в пакет по частям. Вот это и есть цена возвращения, о которой влада не говорит. Особняк с личным ПВО каждому они почему-то не обещают. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bjj Posted April 23 Report Share Posted April 23 1 hour ago, Ulvih said: Вот что Кулеба у себя на странице написал Это какой-то треш. Вообще просто единоличное решение не основанное ни на каких законах. Страна не даст забыть почему мы уехали 10 лет назад 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
biozyn Posted April 23 Report Share Posted April 23 4 часа назад, Ulvih сказал: Вот что Кулеба у себя на странице написал Але закон ще не вступив у дію - а воно вже зізнається, що закон у нас це ніщо, а все вирішується ручним керуванням??? РЕАЛЬНО? ЛОПАТНИЙ ВОЇН, КУЛЯВЛОБ №2!! То навіщо взагалі приймати закони, якщо вони і так не діють, а все вирішується по дзвінку?? То назвіться вже Малоросія та й все... Оце позорисько, хоч би мовчало вже! Люди вже шлють скріни, що паспорти вже не видають з поводу "технічних причин"... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senior Moderator fregat222 Posted April 23 Senior Moderator Report Share Posted April 23 В 17.04.2024 в 6:04 PM, Chuvak сказал: Народ, давайте спробуємо без емоцій і домислів, а лише по фактажу.. Соррі, але ніхто жодних фактів не наводить. Тільки емоції 6 часов назад, Анюта90 сказал: Агрессор будет активно крутить тему с "нелегитимным" президентом, т.к. выборов не будет. Весьма интересная точка зрения. Прошу прощения, а нельзя ли поконкретнее, как и каким образом в соответствии с действующим законодательством Украины (в т.ч. Конституцией Украины, ЗУ "О Президенте Украины", "О выборах" и т.д.) указать процедуру проведения выборов Президента Украины, Верховной Рады Украины ...на всей территории Украины, в т.ч. на временно (именно временно) оккупированных частях Украины? И я и члены всей моей семьи, мягко говоря (очень мягко говоря) не являемся сторонниками и нашего Гаранта и всей его Гарантийной мастерской на Банковой и кучи бездельников на Грушевского, но как и каким образом их проводить сейчас. Кстати, я в Харькове с самого начала войны и никуда не выезжал. Так что ежедневные обстрелы, гибель людей, разрушение любимого города руснявыми вижу каждый день и не только вижу, но и чувствую на себе. 6 часов назад, Art777 сказал: Висновок - вони мають бути Соромлюся запитати, а як і яким чином? 6 часов назад, Art777 сказал: З юридичної точки зору ні президент ні рада легитимними не є. Також все що понаприймала рада з жовтня є якби не дуже обовязковим, тому що це прийнято нелігітимним органом. Я розумію, що, сидячи не під обстрілами, дуже добре обговорюватиме юридичні аспекти чінного законодавства України. Але прошу повідомити мене як юриста, яким чином проводитимо вибори на всій території України у тому числі з нюансами війни в Україні, розв'язаною росією та окупованими територіями. 5 часов назад, Анюта90 сказал: Наверняка вы слышали новости по поводу консульств и про "технические проблемы" ДП Документа. Мне не хватает интеллигентных нематерных слов, чтобы сказать, что я думаю о соблюдении Конституции. И о государстве впринципе. Вы серьезно? Т.е. Вы, находясь, как я понимаю, за границей Украины, требуете, чтобы ПОЛНОСТЬЮ соблюдалась Конституция Украины и все нормы права, принятые независимой Украиной в мирное время? Ну тогда может стоит рассказать об этом тем, кто на нуле или у кого нет близких или жилья? То, что в Украине огроменное количество коррупционеров, которые разворовывают гуманитарку, за большие деньги (начинается от 20.000 долларов США) помогают выехать из Украины лицам, которые не хотят воевать, а просто хотят зарабатывать деньги и развлекаться (с одной стороны я их понимаю - нормальное желание). Я могу и далее перечислять проколы нынешней власть имущих. У меня лично много кто погиб, лишился жилья, потерял своих родных и близких. И они не очень жаждут соблюдение Конституции Украины для этих людей (которым они лично готовы выбивать табуретки из-под ног) после всего того, что они пережили и действия этих людей (находящихся за границей не совсем законно выехав) как плевок и на Конституцию Украины, и на украинцев и на все остальное. Сорри. Это у меня уже эмоции после сегодняшних прилетов (и не только сегодняшних). 5 часов назад, biozyn сказал: саме так, біженцями можна бути або від неправових дій власної держави, або наприклад в результаті того, коли власна держава не в стані забеспечити правовий стан на своїй території, тобто по всій території війна або диктатура. Ті, хто зараз перебуває за кордоном, яки виїхали від війни - у повному розумінні, згідно з Женевською конвенції 1951 року - не є. Прошу подивитися, кого ця конвенція, якщо Ви посилаєтеся, судячи з термінології, на неї визнає біженцем . Це люди - мають гуманітарний статус (захист) ВИКЛЮЧНО НА ЧАС ВІЙНИ. А потім їх попросять повернутись в Україну. Та й не тільки попросять. 5 часов назад, Art777 сказал: а рулить через репресии До Вас особисто, Ваших членів сім'ї чи близьких були застосовані репресії? Якщо так, то як, коли, ким? Якщо так, то Ви, згідно з Женевською конвенцією, маєте всі підстави отримати не гуманітарний статус, а статус біженця. Я могу понять тех, что давно живет за рубежом, у кого все жизненные интересы в том или ином государстве. Но рассуждать, о том, как и каким образом жить Украине и украинцам, проводить выборы или не проводить, что делать - это вообще за гранью. Я тут не хочу писать о том, что мне пишут мои партнеры, которые пытались помочь нашим гражданам с самого начала войны и как наши себя ведут за границей. И это не один десяток человек, которые реально помогали и помогают и в самой Украине (финансово, продуктами, одеждой, оружием и т.д.). Поэтому давайте по сути темы писать, а не рассуждать о политической составляющей Украины. Повторяю - я категорический не сторонник действующей власти, но давайте не отклоняться от темы. Хотите обсуждать политику - это запрещено Правилами форума. Прошу модератора ветки обратить внимание. 1 1 Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать Link to comment Share on other sites More sharing options...
biozyn Posted April 23 Report Share Posted April 23 4 часа назад, Анюта90 сказал: Свой бунт я высказала ещё в 2014, когда уехала. Побунтовала сама для себя и никто мой бунт а масштабах страны и не заметил))) Второй бунт был, когда муж 24.02.2022 рвался туда поехать. Лишилась подруги, которая звала меня "домой" в прифронтовое Запорожье, бо "дом то там де народився". Тогда по логике надо было бы сдать детей в детдом здесь, и уехать туда, тогда все будут жить "дома", в разных странах по праву рождения. На меня обиделись) Я до сих пор не понимаю куда влада зовёт вернуться. У нас друг вернулся перед войной. 22 марта ракета прилетела в его дом. Его жена нашла видео в телеграмме, как его и их 8-летнюю дочку.... Извините, собирают в пакет по частям. Вот это и есть цена возвращения, о которой влада не говорит. Особняк с личным ПВО каждому они почему-то не обещают. В мене такий самий бунт (я особисто це називав словом "протест") проти олігархічного свавілля, тільки з 15 року - рік я ще подивився, як воюють мої знайомі і зробив свій вибір. Зараз у мене в Украіні нічого (від слова взагалі) - ні майна, ні родичів, ні батьків, ні грошей, ні друзів, нічого. Технічно я можу поїхати навіть на війноньку (це дарує індульгенцію на все у житті), і це не самий поганий спосіб померти. Тількі от біда - перебування моїх дітей і матері у Польші залежіть від мене, тому що вони не підпадають пік категорію умовних біженців, бо вони були у Польші задовго ДО повномасштабки. А тепер питання - як держава збирається захищати мою родину, в обмін на те, як я маю захищати державу?? Ім нададуть якесь житло, будуть якісь виплати? Де вони будуть працювати, коли повернуться до України? Куди вони мають повернутись?? І де закон про демобілізацію, чому вони не згадали про цю "справедливість"?? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 23 Report Share Posted April 23 14 minutes ago, fregat222 said: Соромлюся запитати, а як і яким чином? Є дві окремі речі. Одна - так, вибори провести в такій ситуації не реально на всій території. А друга річ що маючи конституційну більшість можна було питання ці врегулювати заздалегідь так щоб вони не виникали. Але - " нісмагла". Значить, цитуючи Кучму, "маємо те що маємо", і відповідно до того що написано воно все не легітимне. 29 minutes ago, fregat222 said: Поэтому давайте по сути темы писать, а не рассуждать о политической составляющей Украины Ну а по сути если государство выходит за правовое поле - что делать людям? Вчера начиная с письмом зам. министра из какой либо внятной дискусии мы вышли Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexAG Posted April 23 Report Share Posted April 23 Штош, излили эмоции и, пожалуй хватит. Поскольку в ветке нет абсолютно никакого конструктива - все дальнейшие сообщения, не связанные с темой фактически или не несущие никакой осмысленной информации, будут удаляться, а авторы подобных сообщений будут получать предупреждения за нарушения правил форума, с последующей модерацией сообщений, ограничением на их отправку или временному ограничению доступа к форуму - по нарастающей. 1 Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seva12 Posted April 24 Author Report Share Posted April 24 Ещё веселее: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-punktu-11-poriadku-realizatsii-eksperymentalnoho-proektu-shchodo-oformlennia-pasporta-hromadianyna-ukrainy-ta-pasporta-hromadianyna-ukrainy-i230424-443 Військовозобов'язані чоловіки 18-60 років тільки на території України зможуть отримати загран паспорти та паспорти громадянина України Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted April 24 Report Share Posted April 24 29 minutes ago, seva12 said: Військовозобов'язані чоловіки 18-60 років тільки на території України зможуть отримати загран паспорти та паспорти громадянина України Це тільки про ДП документ я так розумію Link to comment Share on other sites More sharing options...