Art777 Posted June 5, 2024 Report Share Posted June 5, 2024 57 minutes ago, Chuvak said: Як тепер їм повернутись додому? Тиса або наприклад 10-15к $ кому треба. Ціни чув тут від таксиста останьо підросли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chuvak Posted June 5, 2024 Author Report Share Posted June 5, 2024 Art777, я все розумію, але давайте не засмічувати форум такими постами. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted June 5, 2024 Report Share Posted June 5, 2024 52 minutes ago, Chuvak said: Art777, я все розумію, але давайте не засмічувати форум такими постами. Ціную ваш тонкий гумор, відповідь звучить так що якщо у вас немає підстави для офіційної відстрочки і кейсу що підпадає під прописані в законі - то ніяк. Ну а неофіційні способи то мені таксисти вже давно все розповіли, і де і які ціни і в Одессі в Львові Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senior Moderator fregat222 Posted June 5, 2024 Senior Moderator Report Share Posted June 5, 2024 Не получается и "рыбку съесть на на елку влезть". 1 Quote Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmaster Posted July 5, 2024 Report Share Posted July 5, 2024 В 05.06.2024 в 12:14 PM, fregat222 сказал: 1. Немає жодних людей з подвійним громадянством. Якщо люди мають два громадянства - США та України. "Подвійне громадянство" та "носії двох громадянств" - різні поняття з різними правовими наслідками. 2. Наявність реєстрації в 2-х державах - ніяк не впливає на саме поняття "громадяни-носія двох громадянств" від слова "зовсім". 3. Навіть, якщо людина знялася з реєстрації в Україні і виїхала на ПМП в іншу державу (не важливо яке) - вона ніяк не перестала бути громадянином України, навіть якщо набула другого громадянства. А що повинна людина ще зробити окрім зняття з реєстрації і виїзду на ПМП, щоб вона перестала бути громадянином України і були розірвані абсолютно всі стосунки з Україною? Чи це в принципі не можливо? Поясніть будь ласка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emigrant007 Posted July 5, 2024 Report Share Posted July 5, 2024 47 minutes ago, gutmaster said: Чи це в принципі не можливо? В принципі - так. Наразі - ні. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
A. Fig Lee Posted July 6, 2024 Report Share Posted July 6, 2024 5 hours ago, gutmaster said: А що повинна людина ще зробити окрім зняття з реєстрації і виїзду на ПМП, щоб вона перестала бути громадянином України і були розірвані абсолютно всі стосунки з Україною? Чи це в принципі не можливо? Поясніть будь ласка. Подать заяву в консульство Украины за рубежом. Наверное сейчас это невозможно в связи с прекращением услуг гражданам за рубежом в консулъствах Quote Верить нельзя никому, даже себе. Мне - можно Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmaster Posted July 6, 2024 Report Share Posted July 6, 2024 7 часов назад, emigrant007 сказал: В принципі - так. Наразі - ні. Якщо в принципі - так , то наразі які перешкоди заважають це зробити? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted July 6, 2024 Report Share Posted July 6, 2024 В принципі з якогось там року (2018 чи що) не збирається комісія при президентові що має розглянути ці заяви Друга перешкода це потреба вставати на військовий облік,бо без цього не можна отримати таку консульську послугу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmaster Posted July 6, 2024 Report Share Posted July 6, 2024 3 часа назад, A. Fig Lee сказал: Подать заяву в консульство Украины за рубежом. Наверное сейчас это невозможно в связи с прекращением услуг гражданам за рубежом в консулъствах А які дії потрібно зробити людині, яка має громадянство іншої країни, але знаходиться на території України і хоче позбутися громадянства України? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Davidoff Posted July 6, 2024 Report Share Posted July 6, 2024 1 hour ago, gutmaster said: А які дії потрібно зробити людині, яка має громадянство іншої країни, але знаходиться на території України і хоче позбутися громадянства України? 1. Оформити виїзд на постійне проживання за кордоном. 2. Виїхати за кордон. 3. Подати заяву про вихід з громадянства України через консульство України в країні свого другого громадянства. 4. Дочекатись указу Президента України про припинення свого громадянства. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senior Moderator fregat222 Posted July 6, 2024 Senior Moderator Report Share Posted July 6, 2024 12 часов назад, gutmaster сказал: А що повинна людина ще зробити окрім зняття з реєстрації і виїзду на ПМП, щоб вона перестала бути громадянином України і були розірвані абсолютно всі стосунки з Україною? Оформити вихід із громадянства України. 12 часов назад, gutmaster сказал: Чи це в принципі не можливо? Можливо, але якщо вихід із громадянства України намагається оформити чоловік віком від 18 до 60 років, то процес виходу з громадянства України пов'язаний із вирішенням питання з ТЦК. 11 часов назад, emigrant007 сказал: В принципі - так. Наразі - ні. Не зовсім так. Якщо чоловік віком від 18 до 60 років, але вирішив питання з ТЦК, то може розпочати процес виходу з громадянства України або якщо чоловік після 60 років або якщо подає документи жінка. 6 часов назад, A. Fig Lee сказал: Подать заяву в консульство Украины за рубежом. Наверное сейчас это невозможно в связи с прекращением услуг гражданам за рубежом в консулъствах Ну так никто не прекращал процедуру. Да и само законодательство по гражданству Украины не поменялось. Просто изменились некоторые положения. Так сказать добавились некоторые моменты. Но я не могу знать и не знаю (как и все отвечающие) информацию по ТС. Я отвечаю на те вопросы, которые он/она ставит, не владея полной информацией. Т.е. "каков вопрос - таков и ответ". 4 часа назад, gutmaster сказал: Якщо в принципі - так , то наразі які перешкоди заважають це зробити? Я написав вище не володію повною інформацією щодо Вашої ситуації. Це як у тому анекдоті: "Доктор, у мене щось внизу живота болить. Ну, на якусь таблетку. Сподіваюся допоможе". 3 часа назад, Art777 сказал: Друга перешкода це потреба вставати на військовий облік,бо без цього не можна отримати таку консульську послугу Це вірно, але, як мені сказали в МЗС, то вони не займаються питаннями виїзду за розпорядженням ТЦК. Їм потрібне лише свідчення про постановку на військовий облік чоловіків від 18 до 60 років чи інші документи, що виключено з військового обліку тощо. 3 часа назад, gutmaster сказал: А які дії потрібно зробити людині, яка має громадянство іншої країни, але знаходиться на території України і хоче позбутися громадянства України? На території України - громадянин України визнаватиметься виключно, як громадянин України, навіть якщо він має паспорти інших держав і він є громадянином цих держав. Quote Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted July 6, 2024 Report Share Posted July 6, 2024 1 hour ago, fregat222 said: Це вірно, але, як мені сказали в МЗС, то вони не займаються питаннями виїзду за розпорядженням ТЦК. Їм потрібне лише свідчення про постановку на військовий облік чоловіків від 18 до 60 років чи інші документи, що виключено з військового обліку тощо. Ну але там catch 22. Щоб закінчити виїзд на ПМЖ треба вирішити питання з ТЦК, при цьому якось залишиться з військовим квитком і документами щоб закінчити процедуру в консульстві. Тобто крім інвалідів мабуть ніхто це не зможе зробити. Чи я помиляюся? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senior Moderator fregat222 Posted July 6, 2024 Senior Moderator Report Share Posted July 6, 2024 32 минуты назад, Art777 сказал: Ну але там catch 22. Щоб закінчити виїзд на ПМЖ треба вирішити питання з ТЦК, при цьому якось залишиться з військовим квитком і документами щоб закінчити процедуру в консульстві. Тобто крім інвалідів мабуть ніхто це не зможе зробити. Чи я помиляюся? Я не можу як юрист відповідати на неконкретизовану ситуацію. Все завжди індивідуальне. Вчора я цього разу вкотре переконався. Quote Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmaster Posted July 8, 2024 Report Share Posted July 8, 2024 В 06.07.2024 в 1:10 PM, fregat222 сказал: Оформити вихід із громадянства України. Можливо, але якщо вихід із громадянства України намагається оформити чоловік віком від 18 до 60 років, то процес виходу з громадянства України пов'язаний із вирішенням питання з ТЦК. Не зовсім так. Якщо чоловік віком від 18 до 60 років, але вирішив питання з ТЦК, то може розпочати процес виходу з громадянства України або якщо чоловік після 60 років або якщо подає документи жінка. Ну так никто не прекращал процедуру. Да и само законодательство по гражданству Украины не поменялось. Просто изменились некоторые положения. Так сказать добавились некоторые моменты. Но я не могу знать и не знаю (как и все отвечающие) информацию по ТС. Я отвечаю на те вопросы, которые он/она ставит, не владея полной информацией. Т.е. "каков вопрос - таков и ответ". Я написав вище не володію повною інформацією щодо Вашої ситуації. Це як у тому анекдоті: "Доктор, у мене щось внизу живота болить. Ну, на якусь таблетку. Сподіваюся допоможе". Це вірно, але, як мені сказали в МЗС, то вони не займаються питаннями виїзду за розпорядженням ТЦК. Їм потрібне лише свідчення про постановку на військовий облік чоловіків від 18 до 60 років чи інші документи, що виключено з військового обліку тощо. На території України - громадянин України визнаватиметься виключно, як громадянин України, навіть якщо він має паспорти інших держав і він є громадянином цих держав. Це зрозуміло. Але саме громадянство України якесь "приховане" і виглядає досить "дивно". Якщо з громадянством СРСР/УРСР , як на мене, було практично все зрозуміло, то з цим нажаль навпаки. Настав той момент( старші люди це добре пам'ятають), коли шахрайським методом почали замінювати радянські паспорти на сині українські в яких просто написали - ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ. Ось вам і все "смішне" громадянство України. І України якої??? По Конституції України 1996 року повинна бути республіка Україна, але цього ми не бачимо. Немає, бо фактично не відбувся державний перехід, тому про яке громадянство йде мова???Також виникає логічне запитання, яким чином і на підставі чого громадян позбавили громадянства СРСР/УРСР (якщо дійсно позбавили?!) і яким чином і на підставі чого надавали громадянство УКРАЇНИ (якщо дійсно надали?!) Людина, яка мала колись радянський паспорт, а тепер має український, подала запит до центрального державного архіву вищих органів влади для того, щоб їй надали в повному обсязі інформацію стосовно громадянства. З запитом на інформацію і яку надали відповідь можете познайомитися: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emigrant007 Posted July 8, 2024 Report Share Posted July 8, 2024 49 minutes ago, gutmaster said: Якщо з громадянством СРСР/УРСР , як на мене, було практично все зрозуміло ви серйозно? Почнемо з того самого переходу від громадянства УНР до совку. І т.п. Не враховуючи, того, що совок взагалі не був державою і, тому, громадянином цієї "держави" ви бути не могли в принципі. 51 minutes ago, gutmaster said: в яких просто написали - ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ Повірте, цього достатньо вважати вас громадянином України. Бо по факту ви всі ці роки вели себе як громадянин України. Вам ніхто не забороняв відмовитись від громадянства і залишитись в громадянстві совку (таких "міських ненормальних" регулярно показували по телебаченню свого часу і вони, навіть, достатньо прогресували в своїй ненормальності, аж вибили собі право не мати ідентифікаційного коду). Тому, по факту, жоден суд вам, наразі, не допоможе. Тому ця розмова безпідставна Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted July 8, 2024 Report Share Posted July 8, 2024 On 7/6/2024 at 8:41 AM, gutmaster said: А які дії потрібно зробити людині, яка має громадянство іншої країни, але знаходиться на території України і хоче позбутися громадянства України? В Едином государственном реестре судебных решений есть решение по делу, в котором в 2018 году гражданин Чехии через своего представителя обратился в Днепровский районный суд Киева с жалобой на бездействие Государственной миграционной службы в вопросе выхода его из гражданства Украины. В иске этому гражданину было отказано. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmaster Posted July 8, 2024 Report Share Posted July 8, 2024 2 часа назад, emigrant007 сказал: ви серйозно? Абсолютно серйозно! Під поняттям "зрозуміло" я якраз і мав на увазі те, про що ви пишите, можу навіть у більш розгорнутій формі викласти совкові маніпуляції. Але це мені вже мало цікаво, бо більший інтерес до того, що відбувається зараз починаючи з 90-х років. Дивлячись на все що відбувається, то розумієш, що цей радянський обман не на смітнику історії, а не погано себе почуває і зараз. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gutmaster Posted July 8, 2024 Report Share Posted July 8, 2024 2 часа назад, emigrant007 сказал: 2 часа назад, emigrant007 сказал: Повірте, цього достатньо вважати вас громадянином України. Бо по факту ви всі ці роки вели себе як громадянин України. Вам ніхто не забороняв відмовитись від громадянства Для вас може і достатньо, а для інших замало. Паспорт, який сам по собі має 5 грубих порушень, вже можна вважати не дійсним або підробним. Для того щоб відмовитись від громадянства потрібно його по факту мати, а не тільки паспорт. І мова йде абсолютно не про мене особисто, а про багатьох людей, які подавали запити в ценральні державні архіви, щоб їм надали інформацію стосовно надання громадянства України і отримували відповіді ні про що. Чому??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senior Moderator fregat222 Posted July 9, 2024 Senior Moderator Report Share Posted July 9, 2024 9 часов назад, gutmaster сказал: Настав той момент( старші люди це добре пам'ятають), коли шахрайським методом почали замінювати радянські паспорти на сині українські в яких просто написали - ПАСПОРТ ГРОМАДЯНИНА УКРАЇНИ Дуже дивне судження. Особливо з огляду відносно першого Закону "Про громадянство" від 13.11.1991 року. Саме на підставі цього закону все відбувалося. Ви можете легко знайти всю інформацію з цього приводу. А оскільки я дуже добре пам'ятаю цей час (я сам 1968 року і тому Ви без зусиль можете порахувати скільки мені було років, коли розвалився ссср) і пам'ятаю, що саме пізніше з 1995 року почали входити в обіг сині паспорти громадян України. Мало того. Я втратив 1993 року свій паспорт і мені благополучно видали новий паспорт у Севастополі саме червону книжечку срср з надписаним паспортом громадянина України. 9 часов назад, gutmaster сказал: По Конституції України 1996 року повинна бути республіка Україна, але цього ми не бачимо. Якщо не складно, перерахуйте ознаки республіки, які Ви не бачите. Ну крім т.зв. "Автономна республіка Крим" у складі України. Тут, так, Ви маєте рацію. 9 часов назад, gutmaster сказал: Немає, бо фактично не відбувся державний перехід, тому про яке громадянство йде мова??? Який перехід. Від чого до чого? Якщо не складно, уточніть будь ласка. Справа в тому, що я предмет державного (конституційного) устрою дуже вивчав у юракадемії, як і теорію держави та права. І тому мені багато ваших суджень не зрозумілі виходячи з того, що я знаю. 9 часов назад, gutmaster сказал: Також виникає логічне запитання, яким чином і на підставі чого громадян позбавили громадянства СРСР/УРСР (якщо дійсно позбавили?!) і яким чином і на підставі чого надавали громадянство УКРАЇНИ (якщо дійсно надали?!) З ліквідації у грудні 1991 року держави срср. А людина не може бути довгим часом апатридом. Хто не захотів отримувати громадянство України – спокійно отримував на той час громадянство інших держав колишнього срср. І до речі, в срср ніколи не було громадянство України. Було єдине громадянство, а саме - громадянин/громадянка СРСР. 9 часов назад, gutmaster сказал: Людина, яка мала колись радянський паспорт, а тепер має український, подала запит до центрального державного архіву вищих органів влади для того, щоб їй надали в повному обсязі інформацію стосовно громадянства. З запитом на інформацію і яку надали відповідь можете познайомитися: Хотілося б побачити самі питання, на які дали, зазначені вище відповіді. А то якось не зрозуміла картина. 8 часов назад, emigrant007 сказал: ви серйозно? Почнемо з того самого переходу від громадянства УНР до совку. І т.п. Не враховуючи, того, що совок взагалі не був державою і, тому, громадянином цієї "держави" ви бути не могли в принципі. Ну, тут все зрозуміло. Примусово "АБЕЛЕТили" після розвалу імперії та ліквідації УНР і потім судили за законами т.зв. срср. 9 часов назад, emigrant007 сказал: Повірте, цього достатньо вважати вас громадянином України. Бо по факту ви всі ці роки вели себе як громадянин України. Вам ніхто не забороняв відмовитись від громадянства і залишитись в громадянстві совку Це правда. Є, щоправда, один нюанс. Нині ще такі є. Мало, але є. Періодично зустрічаю таких по роботі. 10 часов назад, Maria сказал: В Едином государственном реестре судебных решений есть решение по делу, в котором в 2018 году гражданин Чехии через своего представителя обратился в Днепровский районный суд Киева с жалобой на бездействие Государственной миграционной службы в вопросе выхода его из гражданства Украины. В иске этому гражданину было отказано. Обычная практика. Когда одно понятие (в данном случае "утрата гражданства") подменяется другим понятием ("выход из гражданства"). ДМС очень часто именно этим пользуется. А если этого не делать, то представьте себе сколько народу таким образом (особенно сейчас) воспользуется. Я имею ввиду особенно мужское население, находящиеся за территорией Украины в возрасте от 18 до 60 лет. Ну и женское население, проживающее там же. 8 часов назад, gutmaster сказал: Паспорт, який сам по собі має 5 грубих порушень, вже можна вважати не дійсним або підробним, вже можна вважати не дійсним або підробним Якщо не складно, уточніть, які саме порушення Ви маєте на увазі. І яким нормативним актам держави ці порушення суперечать. 8 часов назад, gutmaster сказал: Дивлячись на все що відбувається, то розумієш, що цей радянський обман не на смітнику історії, а не погано себе почуває і зараз. Не розумію, як юрист про що Ви пишете. Quote Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted July 9, 2024 Report Share Posted July 9, 2024 49 minutes ago, fregat222 said: Обычная практика. Когда одно понятие (в данном случае "утрата гражданства") подменяется другим понятием ("выход из гражданства"). ДМС очень часто именно этим пользуется. А если этого не делать, то представьте себе сколько народу таким образом (особенно сейчас) воспользуется. Я имею ввиду особенно мужское население, находящиеся за территорией Украины в возрасте от 18 до 60 лет. Ну и женское население, проживающее там же. Не могли бы Вы разъяснить такой момент. Статья 25 Конституции Украины гарантирует, что гражданин Украины не может быть лишён права сменить гражданство. Статья 19.1 Закона о гражданстве Украины говорит о том, что основанием для утраты гражданства Украины является добровольное приобретение гражданином Украины гражданства другого государства. Среди моих знакомых есть люди, которые добровольно стали гражданами других государств и постоянно проживают за границей Украины (постоянно в соответствии с законодательством тех государств, гражданами которых они являются, а не Украины). Могут ли они в настоящее время реализовать право, гарантированное им 25-й статьёй Конституции в связи с наличием основания для утраты гражданства Украины в соответствии со статьей 19.1 Закона о гражданстве? Если могут, то что им для этого надо? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emigrant007 Posted July 9, 2024 Report Share Posted July 9, 2024 6 minutes ago, Maria said: Могут ли они в настоящее время реализовать право, гарантированное им 25-й статьёй Конституции Так вони вже його реалізували набувши громадянства іншої держави. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Art777 Posted July 9, 2024 Report Share Posted July 9, 2024 (edited) 1 hour ago, fregat222 said: А если этого не делать, то представьте себе сколько народу таким образом (особенно сейчас) воспользуется. Я имею ввиду особенно мужское население, находящиеся за территорией Украины в возрасте от 18 до 60 лет. Ну и женское население, проживающее там же. В этом году многие обладатели укр. паспорта [в среде долго и прочно проживающих за пределами Украины] иначе как родовым проклятием его не называют. Можно людей понять, в некотором стиле аналогия с крепостным правом напрашивается. Это я замечу что до 2024 таких настроений не было Выход/утеря укр. гражданства - mission impossible Edited July 9, 2024 by Art777 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted July 9, 2024 Report Share Posted July 9, 2024 15 minutes ago, emigrant007 said: Так вони вже його реалізували набувши громадянства іншої держави. Пускай попробуют с паспортом этого государства въехать в Украину, а потом выехать из Украины. Мужчин просто не выпустят, женщин заставят показать украинский паспорт. Для государства Украина все эти люди — граждане Украины. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Senior Moderator fregat222 Posted July 9, 2024 Senior Moderator Report Share Posted July 9, 2024 48 минут назад, Maria сказал: Статья 25 Конституции Украины гарантирует, что гражданин Украины не может быть лишён права сменить гражданство. Статья 19.1 Закона У гражданина есть как права, так и обязанности. Он действительно не может быть лишен права изменить гражданство. Так его никто и не лишает. Дело в том, что не лишают, но создают некоторые и весьма существенные препятствия...даже при наличии иного гражданства либо гражданств. 50 минут назад, Maria сказал: Статья 19.1 Закона о гражданстве Украины говорит о том, что основанием для утраты гражданства Украины является добровольное приобретение гражданином Украины гражданства другого государства. Так и есть. Вот только в одном случае, как очень правильно написали в решении суда, инициатором самой процедуры выступает гражданин (процедура выхода из гражданства), а в другом соответствующий уполномоченный орган (в данном случае - орган ДМС Украины подает документы на Комиссию при Президенте Украины по вопросам гражданства). Разницу улавливаете? 53 минуты назад, Maria сказал: Среди моих знакомых есть люди, которые добровольно стали гражданами других государств и постоянно проживают за границей Украины (постоянно в соответствии с законодательством тех государств, гражданами которых они являются, а не Украины). У меня, в силу работы, таких не просто много, а очень много. 54 минуты назад, Maria сказал: Могут ли они в настоящее время реализовать право, гарантированное им 25-й статьёй Конституции в связи с наличием основания для утраты гражданства Украины в соответствии со статьей 19.1 Закона о гражданстве? Если могут, то что им для этого надо? Если это мужчины от 18 до 60 лет, постоянно проживающие не в Украине, а за рубежом, то, как Вы сами убедились, суд просто подменил одно понятие другим. И отказал в иске, потому как все всё прекрасно понимают, что данное решение прецедент, т.е. источник права, которым потом все желающие будут пользоваться. Потому как суд в соответствии с Законом Украины "О гражданстве" должен обязать органы ДМС Украины начать процедуру утраты гражданином Украины гражданства Украины, в связи с приобретением иного гражданства. Ну а суд, по указанным выше причинам это делать не будет, т.к. суды у нас полностью зависимые. Это Вам не ЮК или США, а Украина. 52 минуты назад, emigrant007 сказал: Так вони вже його реалізували набувши громадянства іншої держави. Так, Ви маєте рацію. Право вони мають, але хто їм дасть за нинішніх умов його реалізувати? 54 минуты назад, Art777 сказал: В этом году многие обладатели укр. паспорта [в среде долго и прочно проживающих за пределами Украины] иначе как родовым проклятием его не называют. Можно людей понять, в некотором стиле аналогия с крепостным правом напрашивается. Это я замечу что до 2024 таких настроений не было Выход/утеря укр. гражданства - mission impossible 39 минут назад, Maria сказал: Пускай попробуют с паспортом этого государства въехать в Украину, а потом выехать из Украины. Мужчин просто не выпустят, женщин заставят показать украинский паспорт. Для государства Украина все эти люди — граждане Украины. Да, тут Вы абсолютно правы. 1 Quote Делай что должно и будь что будет Гарантированное получение статуса беженца, гражданство Украины/ПМЖ в Украине/еврейская и немецкая иммиграция и не только это информация о возможностей иммигрировать и эмигрировать Link to comment Share on other sites More sharing options...