Jump to content

Carlos

Что хорошего происходит в Польше

Recommended Posts

За первый квартал ВВП еврозоны вырос на 0,1%, а ЕС – на 0,2%. Примечательно, что польские результаты максимальные – рост за квартал составил 3,9%. На втором месте Португалия с 1,6%.

Знайомі вже більше тижня шукають квартиру в оренду. Абсолютно скрізь відмовляють по причині ''здаємо тільки полякам'' або й прямо кажуть ''українцям не здаємо''. 

Я так розумію, такі ''тренди'' особливо посилилися за останній рік...

Вчора з сім’єю гуляли, на лавочках було написано щось типу "ukraincy won". Але я сказав, що у всіх країнах є розумні і дурні, є порядні громадяни і злочинці. Також є вандали. Тому порадив не звертати уваги на подібні написи.

Можливо, ваші знайомі були з дітьми (умова оказіональна), або візуально не платоспроможні?

Зазвичай, як я бачу, гроші нікому тут в Польщі не пахнуть.

Edited by Chuvak
  • Like 2

16 часов назад, sicario сказал:

відмовляють по причині ''здаємо тільки полякам'

Так бывало и несколько лет назад.

16 часов назад, sicario сказал:

Я так розумію, такі ''тренди'' особливо посилилися за останній рік...

Поляки еще не успели привыкнуть к потоку мигрантов начиная с 14го, а тут .... Естественно все накладывает отпечаток.

В 20.05.2023 в 7:42 PM, Carlos сказал:

За первый квартал ВВП еврозоны вырос на 0,1%, а ЕС – на 0,2%. Примечательно, что польские результаты максимальные – рост за квартал составил 3,9%. На втором месте Португалия с 1,6%.

По итогам года ВВП прогнозируют небольшой, а инфляцию +- 11%.

18 hours ago, Chuvak said:

Можливо, ваші знайомі були з дітьми (умова оказіональна), або візуально не платоспроможні?

молода пара, котрі мешкали в Польщі майже 3 роки до цього, знання польської і англійської на розмовному рівні, обоє з вищою освітою і працювали в Польщі не на будовах чи заводах.

18 hours ago, Chuvak said:

ukraincy won". Але я сказав, що у всіх країнах є розумні і дурні, є порядні громадяни і злочинці. Також є вандали. Тому порадив не звертати уваги

це дійсно так, але то все ж більше як самозаспокоювання, бо на скільки розумію, з цим стикаються в основному тільки власники укр.громадянства, до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає.

2 hours ago, AntonijK said:

не успели привыкнуть к потоку мигрантов

іммігранти ж тим і відрізняються від переселенців з біженцями, що перші - зацікавлені влитись у нове суспільство та розчинитись в ньому, а другі - вимушені жити на чужині не з власної волі та будувати навколо себе маленьку батьківщину, відповідно і відношення до нової країни та їх власна поведінка загалом дуже суттєво різниться..

• Like 1

5 часов назад, sicario сказал:

з цим стикаються в основному тільки власники укр.громадянства, до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає.

Позвольте не согласиться, наверно не все так однозначно. Просто "інших" їх набагато менше ніж, громадян України, тому і які те питання і проблеми з громадянами України набагато помітніші, ніж проблеми "інших".

Я за більше року жодного разу не стикнувся з упередженим ставленням поляків до мене.

Навпаки, у мене завжди було таке ж відчуття, як і в Україні, коли ти відчуваєш соціальний прошарок, в якому знаходишся і в Польщі цей прошарок такий самий.

Я від поляків отримував виключно приязне ставлення.

Edited by Chuvak

11 hours ago, sicario said:

до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає

Це вам так здається. Почитайте групи мігрантів з Африки або Індії. Там прямо радять де і після якої години по вулицях не ходити. 

• Like 1
  • Haha 1