Перейти к содержанию



fregat222

Новости по вопросам въезда и пребывания в ЕС/Шенгенской зоне

Рекомендуемые сообщения

  • Главный Модератор

Еврокомиссар Йохансон о миграционном кризисе: Я готова предпринять действия по остановке визового режима для белорусов

Европейский союз (ЕС) мог бы рассмотреть возможность приостановки выдачи виз гражданам Беларуси из-за роста нелегальной миграции из этой страны.

Об этом заявила еврокомиссар по внутренним делам Ильва Йохансон, информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на "Интерфакс-Украина".

Она сообщила это в понедельник на внеочередном совместном заседании комитетов Европарламента по иностранным делам и по гражданским свободам, юстиции и внутренним делам.

"Я отвечаю и за визовую политику и могу сказать, что готова предпринять действия по остановке визового режима для белорусов в этой ситуации. Разумеется, мы должны обеспечить поддержание контактов с рядовыми белорусами, но этот вопрос можно рассмотреть", - сказала Йохансон.

Она также добавила, что мигранты не должны стать средством, при помощи которого добиваются политических целей, а Литва должна получать достаточно поддержки от ЕС.

В последние месяцы Литва сталкивается с выросшими почти в двадцать раз потоками нелегальных мигрантов на границе с Беларусью.

В целом на границе с Беларусью в этом году литовские должностные лица задержали 1 676 мигрантов. Большинство из них из стран Ближнего Востока и Африки.

Источник

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

ЄС офіційно продовжив тимчасовий захист для українських біженців до 2025 року

Європейський Союз остаточно продовжив тимчасовий захист для біженців з України до 4 березня 2025 року.

Про це повідомляє прес-службу Єврокомісії.

27 вересня 2023 року міністри країн ЄС досягли політичної домовленості про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2025 року. Остаточне рішення було ухвалено сьогодні.

Що таке тимчасовий захист

4 березня 2022 року Євросоюз активував директиву про тимчасовий захист. Це такий механізм ЄС, який задіюють у виняткових обставинах масового припливу для забезпечення колективного захисту переміщених осіб та зменшення тиску на національні системи надання притулку країн ЄС.

Зазначимо, що загалом 4,1 млн біженців з України зареєстровані для отримання тимчасового захисту або аналогічних схем в ЄС.

Тимчасовий захист дозволяє переміщеним особам з України користуватися узгодженим набором прав у ЄС, зокрема:

  • доступом до житла,
  • доступом до ринку праці
  • медичною допомогою
  • доступом до освіти для дітей

Нагадаємо, як повідомляла раніше група “ІС”, Естонія змінює умови тимчасового захисту українським біженцям.

 

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Як ЄС перевіряє доходи українських біженців: юрист розкрив деталі

Влада країн ЄС має повне право запросити у біженців інформацію про їх доходи та фінансове становище в Україні

Українських біженців у ЄС змусять показати всі свої статки, зокрема й ті, які вони мають на батьківщині. При цьому можна припустити, що багато одержувачів соцдопомоги від європейських країн її позбавлять. Про це, зокрема, говорить партнер консалтингового агентства SKS Steuerberatung із Німеччини Дмитро Сонкін, пише  Новини.LIVE.

«Це нормальна практика. У контролюючих органів країн перебування українських біженців є підстави вважати, що українські біженці не повністю розкрили інформацію про свої доходи та майно. Виплата ж соціальної допомоги передбачає відсутність майна та доходів. При цьому в кожній країні визначено відповідні межі вартості допустимого майна та доходів», –зазначив німецький юрист Дмитро Сонкін.

У контролюючих органів європейських країн, у яких перебувають наші співвітчизники, виникли сумніви, що українські біженці живуть лише на ті кошти, які їм виплачує країна, яка приймає. Тому вони почали масово надсилати біженцям запити про надання банківських виписок з їхніх рахунків за останні три місяці.

«Україна практично з усіма країнами Європейського Союзу підписала угоди про обмін податковими та банківськими даними. Наскільки я знаю, в Україні ці угоди ще не набули активної фази виконання через війну. Але вони можуть почати діяти теоретично будь-якої миті»,  –  вважає Дмитро Сонкін.

Влада країн ЄС має повне право запросити у біженців, яким вони надали притулок і виплачують соціальну допомогу, інформацію про їх доходи та фінансове становище в Україні, зазначає експерт.

У разі, якщо біженець протестуватиме або заперечуватиме наявність у нього банківського рахунку, все можна легко перевірити і без нього. Між Україною та більшістю країн ЄС укладено двосторонні угоди щодо обміну інформацією про платників податків. Аналогічно відбувається обмін інформацією та з Пенсійним фондом. Таким чином, якщо українці самі відмовляться надавати запитану інформацію, то контролюючі органи європейських країн можуть отримати її у ДПС України та ПФУ.

І навіть більше того,якщо перевіряючі органи дізнаються про можливу наявність у біженця банківських рахунків або істотних доходів, і запитають у людини відповідну інформацію, але отримають відмову в її наданні, тоді вони мають право зупинити платежі та вимагати повернути отримані соціальні виплати.

«Щоб не повертати раніше отримані суми допомоги, українець має довести, що не мав інших доходів. Або, наприклад, надати витяги з банківських рахунків»,  –   коментує юрист.

 

Джерело

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Повідомлення, які не стосуються назви теми: "Новини з питань в'їзду та перебування в ЄС/Шенгенській зоні", були видалені без можливості відновлення. Не варто на форумі розводити флуд.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

В'їзд до Європи стане платним для українців: коли запустять систему

Щоб подати заявку на ETIAS, потрібно мати біометричний закордонний паспорт

У Євросоюзі ухвалили рішення щодо нових термінів запуску системи оплати ETIAS.

Джерело: Forbes.

Подробиці: ETIAS зобов'яже українців, які їдуть до ЄС, раз на три роки реєструватися в спецсистемі, і в більшості випадків  платити за це збір. Систему планують запустити до травня 2025 року.

Цитата: "Нова дорожня карта впровадження нової ІТ-архітектури передбачає, що система Entry/Exit (електронна база, яка має замінити ручне проставлення штампів у закордонних паспортах. – Ред.) буде готова до експлуатації восени 2024 року, а ETIAS – навесні 2025 року". 

Інші деталі: Після запуску програми ETIAS буде потрібний спеціальний дозвіл для в'їзду до 30 країн Шенгенської зони Європи.

ETIAS – це дозвіл на в'їзд до ЄС для громадян країн, з якими діє безвізовий режим. Він прив'язаний до закордонного паспорта людини та діє три роки або до закінчення терміну дії паспорта. Якщо людина отримує новий закордонний паспорт, потрібно отримати новий дозвіл.

Як отримати дозвіл

Після набуття чинності ETIAS дозволу на в'їзд до ЄС можна буде отримати, заповнивши анкету на офіційному вебресурсі ETIAS travel-europe.europa.eu/etias_en або через мобільний додаток ETIAS. Вартість заявки на отримання ETIAS -7 євро. Хоча більшості людей доведеться заплатити комісію, ETIAS безкоштовний для всіх віком до 18 або старше 70 років

Щоб подати заявку на ETIAS, потрібно мати біометричний закордонний паспорт.

Джерело

 
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.



×
×
  • Создать...