Jump to content

Zhanna

Паспорт для виїзду за кордон в консульстві Варшави

Recommended Posts

16 часов назад, AnzhelikaS сказал:

Здравствуйте, подскажите пожалуйста, сколько проходит времени от момента  статуса нового загранпаспорта  (на сайте написано): !Документ виготовлено!, до момента доставки его в консульство в Люблине?

Вроде как до 3х месяцев. 

"Ludzie zapomną, co powiedziałeś, zapomną co zrobiłeś, ale nigdy nie zapomną tego, jak poczuli się dzięki tobie"

Мой блог о Польше

21 час назад, AnzhelikaS сказал:

сколько проходит времени от момента  статуса нового загранпаспорта  (на сайте написано): !Документ виготовлено!, до момента доставки его в консульство в Люблине?

От недели, до полугода - не знаю, как сейчас (сомневаюсь, что что-то поменялось), но раньше паспорта возились диппочтой, то есть когда кто-то из сотрудников едет из Украины - везет с собой мешок паспортов. А когда никто никуда не ездит - и паспорта везти некому. Насколько я помню, сейчас можно заказать услугу доставки в консульство курьерской службой за отдельные деньги (сравнительно большие) - тогда паспорт может приехать быстрее.

Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да.

2 hours ago, sicario said:

А яка різниця у виготовленні паспортів у дп-документ та консульстві? Тільки ціна і строки?

Ще доступність термінів. Також в ДП Документ не можна робити паспорт тим, хто на постійному консульському обліку.

1 hour ago, emigrant007 said:

На підставі чого? 

Наскільки я розумію, постійний консульський облік означає, що оформлено виїзд на постійне проживання за кордон. Тобто така особа не може виготовляти паспорт в Україні, а може лише у дипломатичній установі у країні свого консульського обліку. ДП Документ за кордоном не є дипломатичною установою, це ніби філія українського ДП Документ в Ужгороді.

• Like 1

9 hours ago, Davidoff said:

Наскільки я розумію

Я це теж розумію, мені цікаво з точки зору права на що вони посилаються. Бо потрапити в консульство це ще той квест. 

12 hours ago, Davidoff said:

ДП Документ не можна робити паспорт

Це вам так в ДП Документ відповіли?

13 часов назад, Davidoff сказал:

Наскільки я розумію, постійний консульський облік означає, що оформлено виїзд на постійне проживання за кордон. Тобто така особа не може виготовляти паспорт в Україні, а може лише у дипломатичній установі у країні свого консульського обліку. ДП Документ за кордоном не є дипломатичною установою, це ніби філія українського ДП Документ в Ужгороді.

Це глупота. Якщо хтось, хто має постійний консульський облік, приїде до України та згубить там паспорт, то що - йому треба їхати до тієї країни, де він зареєстрований на постійний консульський облік? 

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

У мене тимчасовий КО. В Документі дівчина подивилась на печатку і сказала, що все добре, а от якби був постійний, то не можна було б.

• Thanks 1