Перейти к содержанию



Roach

Порядок подачи на визу супругами (SP + TRV)

Рекомендуемые сообщения

Здравствуйте!
Хотим с супругой выехать одновременно в Канаду. Я как студент по Study Permit, супруга как сопровождающий по Temporary Residence Visa.

Главный вопрос заключается в порядке подачи. Стоит ли подаваться одвременно на SP и на TRV или все таки по отдельности? Сначала я на Study Permit и после одобрения подаваться супруге на TRV?

PS. Думали о варианте SP + OWP, но нас заверили, что вероятность успеха в таком случае очень мала

Спасибо

Изменено пользователем Roach
ошибка в аббревиатуре
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

2 часа назад, Roach сказал:

Здравствуйте!
Хотим с супругой выехать одновременно в Канаду. Я как студент по Study Permit, супруга как сопровождающий по Temporary Residence Visa.

Главный вопрос заключается в порядке подачи. Стоит ли подаваться одвременно на SP и на TRV или все таки по отдельности? Сначала я на Study Permit и после одобрения подаваться супруге на TRV?

PS. Думали о варианте SP + OWP, но нас заверили, что вероятность успеха в таком случае очень мала

Спасибо

Вас обманули. Я лично выехал по студвизе + жене рабочая виза и знаю десятки таких примеров.

Подача по отдельности - плохая идея и понижает шансы второму супругу получить визу в принципе (хоть ТРВ, хоть рабочую).

Далее, по поводу ТРВ vs work permit - разницы практически нет в сложности получения, поэтому пытаться сходу получить ТРВ бессмысленно. Вот если у вас (надеюсь что не) будет 2 отказа на рабочую визу супруге (если подадитесь отдельно конечно, что как я уже написал является плохой идеей), тогда можно попытаться на ТРВ податься.

Fully vaccinated from COVID-19.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Підтверджую з особистого досвіду свого та блзьких друзів, все як сказав Мартін.

Разом можна отримати СП+ОВП. Я особисто подавався окремо, в результаті провтикав майде 10 місяців часу через відмови дружині, а також довго очікували ОВП після отриманого ТРВ.

Якщо у вашому кейсі немає якигось особливих нюансів (5 відмов, ще якісь казуси) не потрібно видумувати велосипед і подавайтесь на те що ви дійсно хочете. Інакше це просто спроба намахати систему. Такі спроби часто закінчуються плачевно. (Тут на форумі були пари які по схемі СП + затримка + ТВР не могли обєднатися по 3-4 роки)

Изменено пользователем Micellangelo

Ostap Bosak, Regulated Canadian Immigration Consultant, License number: R707276 - Check my license

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

MartinEden, Micellangelo, друзья, благодарю за ответы! Сразу как то легче стало!

Раз уж пошел разговор про СП + ОВП хочу немного прояснить ситуацию.

Изначально планировали выезжать по СП + ТРВ для того, чтобы у супруги осталась возможность какое то время работать удаленно в украинской компании и параллельно подаваться на ОВП уже на месте и по получению искать работу в Канаде. Возможность работы удаленно так же указать в мотивационном письме.

Или все таки в конкретном случае не имеет значения ТРВ или ОПВ для работы удаленно на украинскую компанию? (Работа удаленно по украинскому законодательсту)
Спасибо!

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Извините за флуд, не нашел как отредактировать предыдущее сообщение.

Если подавать супругу на ОВП то нужны пруфы, что наш визит в Канаду временный. Пруфов соответсвенно нет. Да и планы легально оставаться есть (ВП после учебы с последующип продлением от потенциального работодателя).
Как раз по этому и задумывались все таки о подаче на ТРВ
Так же мой друг, когда уезжал по Work Permit, вместе с ним подавалась супруга на ТРВ и потом на месте делала ОВП. По этому и мы задумались о таком же порядке

Изменено пользователем Roach
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Дуржина може працювати на українську компанію маючи ОВП Канади та проживаючи на території Канади. ОВП - це право працбвати в Канаді, але ніяким чином не заборона працювати десь інше.

Для того щоб підняти ваші шанси потрібно детально описувати вашу ситуацію в мотиваційному листі. І логічно пояснити, навіщо вам навчання, що плануєтете після навчання, чому точно поїдете назад до УкраЇни (наприклад нові карєрні можливості відкриються завдяки освітіт в Канаді). Не завадить показати як умога більше грошей та як умога вищу ЗП в Україні. Це гарний сигнал до того що вам просто не вигідно залишитися нелегалом.

Офіцера не стільки цікавить чи ви поїдете до дому, скільки те що ви не залишитесь нелегально, якщо вам не вдасться отримати ПР, чи ПГВП, чи будь яку наступну візу чи перміт.

Для тих хто пожається на ТРВ вимоги такі ж і там теж потрібно переконати офіцера в тому що ви не на завжди. Ну і чесно кажучи їхати і подаватися разом але на ТРВ, як мінімум звучить не логічно. Ми їдемо разом, на кілька років, але дружина не буде працювати (олігархи?). Ну а якщо дружина їде з затримкою в кілька місяців після вас, то це трохи пахне пелним: Я їду сам, дайте мені візу бо я точно повернуся до дому, бо я там дружину залишив. Через місяць, я хочу щоб дружина домене в гості приїхала. Ще через місяць, ми передумали, дружина буде зі мною працювати. Як мінінмум inconsistent.

 

Більше того СП+ОВП кращий варіант з точки зору рихиків. Давайте розлянемо всі песимістичних варіанти:

1. СП+ОВП - відмова. Втратили 200 за подачу, і трохи часу. Далі думаєте що робити дальше.

2. СП+ТРВ - те саме якщо відмова . Якщо дадуть то двом. Якщо дадуть тоді добавляється додатковий етап подачі на ОВП. А це додатковий пункт де може "не спрацювати", доадткові гроші, і додатковий час очікування, що тягне за собою opportunity cost (гроші не зароблені дружиною поки вона чекає ОВП). Моя дружина чекала 8 місяців.

3. СП+відкладене ТРВ. Вам дають СП і ви заплатили за навчання = дороги назад немає. 2-3 місяці на ТРВ (якщо дадуть) + 2-8 місяців на ОВП (якщо дадуть). Тобто маєете ще два доадкткових пункта коли можуть не дати + розлука мінімум 2 місяці + втрачений дохід 4-10 місяців (в нас з дружиною був саме цей сценарій, і ми втратили доходу 10,5 місяців)

4. Doomsday Scenario - Це не теоретичний, а більш ніж реальний сценарій. Як мінімум три пари на цьому форумі попали в таку ситуацію. СП отримано, ТВР відмовлено. Одна пара подавалася 7 разів протягом 2 років. Всі відмови. Розлука 3-5 років поки не плікант не отримає ПР і не спонсорне сімю. Про втрачений дохід можна просто промовчати, вже не говорячи про те що далеко не всі пари втримаються купи після таких випробуваняь. А дороги назад немає, навчання коштує як квартира вдома.

Десь так.

Изменено пользователем Micellangelo

Ostap Bosak, Regulated Canadian Immigration Consultant, License number: R707276 - Check my license

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ми з Roach продовжили обговорювати цю тему в приваті, проте в ході дискусії ми зачепили багато інформації стосовно відмінності ОВП та ТРВ, яка може бути цікава іншим учасникам форуму. З дозволу Roach тут частина нашої переписки (трішки відредаговано для стислості):

Roach

Цитата

работу и продлить ВП от работодателя.
План был таким, что пока я учусь супруга продолжает работать удаленно на компанию в которой работает сейчас.
Что было сделано: зачислен в колледж на годовую программу по основному роду деятельности, т.е. у меня профильное украинское образование (компьютерные науки) и соответсвенно профильная работа (Quality Assurance, тестировщик).
Направление обучения в Канаде - Information Technology: Quality Assurance (2019 - 2020) в New Brunswick Community College
Данный колледж был выбран из за доступности профильной программы + стоимость обучения
Собрана необходимая сумма средств: обучение + проживание + 1 член семьи = 26500 CAD (сумма была взята исходя из рекомендаций колледжа (20000 CAD, в них входит tuition + accommodation) + сумма на члена семьи с небольшим запасом)
Собрана вся информация об источниках средств (официальное трудоустройство, ФОП, налоговые декларации)
Выбор пал на ТРВ из логических соображений, что мол супруга продолжает работать на украинскую компанию, мы собираемся обратно, зачем нужен ОПВ (в последних сообщениях Вы мне доказали обратное, я это указываю только лишь для того, чтобы был понятен наш ход мыслей)
Осталось определиться с типом подачи и написать мотивационное письмо и, по сути, документы можно сабмитить
Как то так :)

Micellangelo

Цитата

 

Ясно. Ну якщо так, і в дружини робота в Україні краща, тоді ОВП звісно не обовязкове. Проте ОВП дає кілька переваг:

  • податковим резиденство. Прийдеться платити податки (за мінусом того що оплачено в Україні), проте податкове резиденство важливе для всяких пільг, литячих виплат, швидше можна буде подаватися на громадянство, отримання лімітів TFSA and RRSP (це вам потым пригодиться) і тому подібне.
  • в Онтаріо це десть хмогу отримати безкоштовну медицину (при певних умовах), я підозрюю в інших провінціях схожа ситуація, проте потрібно взнавати
  • можна подаватися на візу наприклад в США в консульстві Торонто (набагато легше отримати ніж в Україні), так як ви проживаєте в Канаді. По ТВР ви як би проїхдом і тому вас посольство США скаже чому не пожаєтеся вдома?
  • Можна отримати місцеве посвідження (ID), відповідно набагато легше отримати банківський рахунок, кредитку (чим раніше почнете кредитну історію тим краще), телефонний номер, орендувати квартиру і тд

Грубо кажучи з ОВП ви повноцінний резидент Канади, а не турист.

 

Далі, у вас є одна дуже велика "дирка" в вашому плані. До речі всі ті самі помилки що були у мене, прямо один в один :)

Якщо ви будете вчитися 1 рік, то ви зможете отримати лише 1 річний ПГВП. Навіть якщо ви знайдете класну роботу в перший! день, вам прийдеться виїхати з канади в кінці того року і тоді подаватися на ЕЕ. У вас буде додаткові 15 балів за навчання, і можливо! додаткові 25 балів за Канадський досвід. Проте мати роботу на перший день пашого ПГВП на практиці практично не реально. Тому по факту ви потратите 2 роки і 30к зелених на те щоб отримати 15 балів до вашого профілю ЕЕ.

Забудьте про те щоб продовжити робочий перміт від роботодавця. Це робиться виключно на базі ЛМІА, яке надзвичайно важко отримати, особливо якщо ви не маєете якусь дуже потрібну професію (тракер, певні механіки, повар, дуже специфічні вузькі спеціальності. І той список дуже різний для кожної провінції). Чому забути, тому що незважаючи на те що це можливо, і треба пробувати надіятись на це не можна. Лише 1800 людей отримали ЛМІА на всю Канаду в 2016 році.

Якщо ви все таки хзочете імігрувати через навчання вам просто необхідно вчитися 2 роки (4 семестри - 16 місяців).

Моя вам порада перегляньте ваші шанси по ЕЕ. Можливо це вам зекономить 50-60к зелених. Говрю як людина яка не скористалась, і не мала інформації, яку я вам зараз пишу. Ми з братом залили в іміграцію понад 100к. Єлиний плюс це те що ми попали в Канаду практично зразу, проте чи варте воно 100к?

 

Изменено пользователем Micellangelo

Ostap Bosak, Regulated Canadian Immigration Consultant, License number: R707276 - Check my license

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.



×
×
  • Создать...