Jump to content

chitok

Подача На Карту Побыту

Recommended Posts

Якщо залончнік 1 підписано роботодавцем на 4 роки, а інспектор вимагає щоб було на 3 роки, чи варто інспектору казати, щоб видавав рішення на підставі наявних документів і не морочив мізки? Чи вплине 4 роки в залончніку на рішення негативно? 

Скільки може тривати максимально час від здачі відбитків до отримання децизії? З Децизією можна поїхати в іншу країну ЄС?
Ми подали на карту дружині більше ніж 2 роки тому. 8 місяців тому здали відбитки.

2 hours ago, Chuvak said:

Скільки може тривати максимально час від здачі відбитків до отримання децизії? З Децизією можна поїхати в іншу країну ЄС?
Ми подали на карту дружині більше ніж 2 роки тому. 8 місяців тому здали відбитки.

Якщо Катовіце, то може ще рік десь до отримання карти лишився. З децизією без карти їздити не можна.

• Like 1
  • Thanks 1

Подала в ноябре прошлого года, сегодня получила СМС, что карта готова, термин для получения назначили через неделю. Малопольский ужонд.

Скажіть, будь ласка, чи можна працювати (мати доступ до ринку праці), якщо подав на карту побиту і чекаєш децизії?
Дружина вже понад 2 роки чекає децизію.

9 hours ago, Chuvak said:

Скажіть, будь ласка, чи можна працювати (мати доступ до ринку праці), якщо подав на карту побиту і чекаєш децизії?
Дружина вже понад 2 роки чекає децизію.

можна, тільки раніше треба було повідомляти ужонд про кожну зміну місця праці... а зараз не знаю

39 minutes ago, Davidoff said:

Зараз всі громадяни України мають в Польщі доступ до ринку праці

Только если работодатель сообщит об этом в ужонд праци в течение 2 недель с момента начала работы. Иначе работа будет нелегальной.

• Like 2

Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да.

Подскажите, плз, если я подала рожденного ребенка на сталый побыт, внесек выслала почтой, но выслала сам внесек (3 экземпляра), без подтверждения оплаты, фотографий, ксерокса паспорта и т.д. Может ли это быть основанием для нерассмотрения внеска? Или же они обязаны выслать письмо с требованием донести необходимые документы? Вроцлав.

22 hours ago, Nataliia said:

они обязаны выслать письмо с требованием донести необходимые документы?

да

Ми понад 2 роки чекаємо на карту побиту для дружини.

Хочемо влітку поїхати у відпустку. Звісно, що в Польщі сидіти все літо - тупо. Візу зробити теж не дуже виходить, бо для цього треба їхати в Україну.

Скажіть, будь ласка, чим ризикує дружина, якщо поїде на відпочинок на авто в межах ЄС, маючи лише печатку про те, що здала доки на карту побиту і свою попередню карту (прострочену). 

Edited by Chuvak

12 hours ago, Chuvak said:

чим ризикує дружина

Если у Вас есть польское гражданство и есть документы, подтверждающие наличие брака - испорченным отпуском и, возможно, штрафом.

Если гражданства нет - депортацией и запретом на въезд в шенген на срок от 6 месяцев до 3 лет.

Цитата

подтверждающие наличие брака - испорченным отпуском и, возможно, штрафом.

Що ви маєте на увазі? Взяти з собою документи про шлюб і сподіватись, що не перевірять документи дружини? Якщо зупинять десь, як будувати захист? Я все розумію, закон, але ми понад 2 роки вже чекаємо ту карту, а деякі люди понад 3 роки не виїздні з Польщі.

On 4/26/2024 at 10:26 AM, Chuvak said:

Я все розумію, закон, але ми понад 2 роки вже чекаємо ту карту, а деякі люди понад 3 роки не виїздні з Польщі.

... ну тут все відносно, деякі вже 2 роки не виїздні з України, а деякі і із окопів. І судячи із усього такий самий 3й рік не за горами. Тому думаю, що ваш варіант точно не найгірший. Тимпаче, що не на Польщі світ зійшовся, ще є багато прекрасних країн - Туреччина, Аргентина, Канада і т.д.

В 26.04.2024 в 10:26 AM, Chuvak сказал:

Що ви маєте на увазі? Взяти з собою документи про шлюб і сподіватись, що не перевірять документи дружини? Якщо зупинять десь, як будувати захист? Я все розумію, закон, але ми понад 2 роки вже чекаємо ту карту, а деякі люди понад 3 роки не виїздні з Польщі.

Вы подавали понагления? А потом подавали в суд жалобу на уженд? После жалобы их обяжут выдать вам карту? Чего вы ждете?

В 28.04.2024 в 8:58 PM, Nick10 сказал:

Вы подавали понагления?

Раз на півроку приходив, писав заяву, писав емейл. На заяву і емейл немає відповіді. Особисто - відповідь: ''чекайте''.

В 26.04.2024 в 10:18 AM, AlexAG сказал:

испорченным отпуском и, возможно, штрафом.

Я думаю влітку ризикнути і поїхати. А що може бути, якщо прийде лист із децизією, а дружини не буде вдома?

В 30.04.2024 в 5:33 PM, Chuvak сказал:

А що може бути, якщо прийде лист із децизією, а дружини не буде вдома?

Лист на почті чекає 14 днів. За цей час листонош приймає дві спроби доставити його. Потім лист повертається до відправника.

Децизію можна потім отримати особисто в ужонді або зробити запит, щоб її вислали листом. 

Це, якщо лист за особистим відбором. Але мені здається, що децизію висилають звиклим листом і вкидають до скриньки.

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

В 30.04.2024 в 5:33 PM, Chuvak сказал:

Раз на півроку приходив, писав заяву, писав емейл. На заяву і емейл немає відповіді. Особисто - відповідь: ''чекайте''.

Я думаю влітку ризикнути і поїхати. А що може бути, якщо прийде лист із децизією, а дружини не буде вдома?

Если не секрет , к вам приходила стража гранична домой? Если да , то через какой срок после подачи?что спрашивали и так далее

В 04.05.2024 в 9:11 PM, Nick10 сказал:

Если не секрет , к вам приходила стража гранична домой?

Не приходила ніразу. Ні на сталий, ні на часовий побити. На громадянство приходив участковий, але мене не було вдома - дружина сказала, що я в парку з дітьми. Це весь досвід "перевірок".

Коли до наших друзів приходили, то мало не допит влаштовували :) Тут все індивідуально і як пощастить.

Edited by Chuvak

В 20.03.2024 в 2:27 PM, Chuvak сказал:

Доброго дня, Ви подавали на карту дружині по роботі чи на побит з громадянином Польщі? Цікавить, бо завтра ідем подавати на карту моїй дружині, по другому пункту.

Хто що чув, буде якесь полегшення з картами побиту найближчим часом? Чув, що прийняли якийсь закон, що дозволить власникам Pesel UKR отримати карту побиту. А як же ті, хто багато років чекає на карту побиту? Будуть для них теж спрощення?

On 5/28/2024 at 11:16 AM, Chuvak said:

Будуть для них теж спрощення?

Хто довго чекає - той молодець. Сидів в Польщі і витрачав гроші там. Грубо кажучи - якщо ваша ціль натуралізація - то так чи сяк за 10 років ви її досягаєте. Знаю особисто людей які 4 роки карту резидента отримують. Якраз можна буде по 10 рокам побиту на громадянство податися. А держава вам помагала щоб ті 10 років без перерви було 

Edited by Art777

В 28.05.2024 в 11:16 AM, Chuvak сказал:

Хто що чув, буде якесь полегшення з картами побиту найближчим часом? Чув, що прийняли якийсь закон, що дозволить власникам Pesel UKR отримати карту побиту. А як же ті, хто багато років чекає на карту побиту? Будуть для них теж спрощення?

Власникам песель укр карти будуть давати, як і нормальним людям - при наявності нормальної роботи, житла і т.д. Про полегшення нічого не чув. Чому не подаєте на побут з громадянином Польщі? То що шлюб до громадянства, мені здається не проблема. А очікування два роки на карту це просто фарс, я б на Вашому місці просто зробив скандал в ужонді, немає таких термінів.

• Haha 1

9 часов назад, roman2005 сказал:

я б на Вашому місці просто зробив скандал в ужонді, немає таких термінів.

Ми не одні, в Катовіце і Вроцлаві тисячі іноземців з такою ж проблемою.

1. Я кілька разів приходив в уженд, через різних працівників намагався щось дізнатись. 
  2. Через інформаційне вікно лише сказали, що це нормально і не лише ви чекаєте.
  3. Написав офіційну заяву з проханням пришвидшити і видати карту. Додатково написав декілька емейлів на пошту віддіжу іноземців.
  4. Дзвонив кілька разів на гарячу лінію іноземцям - за 2.5 години очікування з’єднання обривало (в очікуванні були 40-60 чоловік).
  5. Прийшов в новий відділ іноземців, там довга черга до білетиків, а ще більша до працівників відділу. Що цікаво, то на білетики люди займають з 5 ранку. Вистояв 2 години в черзі до білетиків і так і не отримав. Самі білетики з’являються рідко, то люди по 100 разів тикають в екран, щоб виліз білет. Чув у черзі історії, що люди понад 3 роки вже чекають карту і виїхати з Польщі бояться.

Так пройшли 2 роки і 3 місяці. 

Минулого року зробив дружині візу Д, щоб поїхати з дітьми на море в Хорватію. Цього року для отримання цієї візи треба їхати в Україну, дружина боїться, що або не впустять поляки назад до сім’ї (якщо візу не дадуть), або українці не випустять (є медична освіта, ніколи не працювала). Ситуація дуже сумна і ми думаємо ризикувати знову їхати з дітьми, але вже без візи і на "печатці" про подані документи.

Edited by Chuvak