Перейти к содержанию



mak.ih

Гражданство через воеводу

Рекомендуемые сообщения

7 minutes ago, Chuvak said:

На якому сайті це перевіряється?

https://obywatel.gov.pl/rejestr-pesel/sprawdz-swoje-dane-w-rejestrze-pesel-online/

Але ви, як людина яка має польське коріння, чудово володіє мовою на рівні носія мови, та, навіть має сертифікат знання на рівні В1 (що значно менше реального рівня знання мови, яку повинен демонструвати справжній поляк за походженням), знає культуру, історію, законодавство повинні і самі це знати ;)

 

Изменено пользователем emigrant007
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

8 часов назад, emigrant007 сказал:

https://obywatel.gov.pl/rejestr-pesel/sprawdz-swoje-dane-w-rejestrze-pesel-online/

Але ви, як людина яка має польське коріння, чудово володіє мовою на рівні носія мови, та, навіть має сертифікат знання на рівні В1 (що значно менше реального рівня знання мови,

Дивні речі пишете про мову... Про решту все правильно. Ви коли виросли в сім'ї де полька і українець батьки - при чому батько патріот України з малих років, сильно будете говорити на С2 чи С1? Маю сумніви, про письмо то само - не всі вчилися в польських школах, тому я і набрав зі всього під сотню балів, а з письма 75, не ходячи на жодні курси зауважте, після 2 років у Польщі. Я розумію що Ви пишете конкретній людині, але інші читаючи це, прирівнюють це до образи для себе певною мірою... Є поляки хороші і погані? Може ще будем аналіз генетичний робити, хто арієць, а хто біля Польщі сидів? Хоча Ви праві по всіх інших пунктах і мене теж бісить цей величезний процент псевдополяків, які на ФБ пишуть - мнє пох ваша польша, я в амєріку єду, только для єтого дєлаю гражданства... Правда коли пишеш що скинеш скріни в ABW, тихенько зникають витираючи пости...))) Але десь їх зберіг.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

12 hours ago, roman2005 said:

Дивні речі пишете про мову...

З моєї точки зору ті, хто йдуть шляхом коріння і ті, хто просто живуть в іншій країні це дуже різні люди. Перші повинні любити країну, громадянами якої вони хочуть стати. У них колись в житті повинно було бути усвідомлення, що вони не українці, не білоруси, не прости господи росіяни, а справжні поляки. Що для них кров предків важливіший за країну де вони народились і громадянами якої вони стали. Так, це, на жаль, не прописано в законі, але це є передумовою цього закону і можливості отримання громадянства. Бо, інакше, навіщо державі ті ледарі, які просто хочуть швидко і дешево отримати гарний паспорт, щоб мати більше можливостей. Навіщо державі громадяни які не хочуть жити в цій країні? Які питають як отримати громадянство, бажано не вїжджаючи до Польщі, бо вони не люблять цю країну (тут на форумі і такі були). Навіщо державі громадяни які не цінують історії, мови, законодавства цієї країни? 

Тому я намагаюся допомогти державі хоча б змусити цих майбутніх громадян хоча б почати гуглити польською мовою. Це ж не складно, чи не так? Можливо це їм допоможе колись стати спражніми громадянами, а не просто отримати корочки паспорта.  

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 час назад, emigrant007 сказал:

 

Ви трохи не дочитали мій пост...))) Я пишу про те саме що й Ви, тільки з однією увагою щодо мовного питання. Не всі досконало говорять польською, але вчаться з кожним днем, я 3 рік в польських колективах, де немає наших, і немає проблем... Так, мені говорять що моя мова як у східняків польських, біля границі...))) Акцент. Але с кожним днем він зменшується. Мій пост був про то що Ви написали - людина з польським корінням, і поляк в душі, МУСИТЬ в даному випадку ідеально розмовляти польською... Це не так... Все решту що Ви написали - абсолютно підтримую...) Хорошого дня. Pozdrawiam...)

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Емігрант, зі всією повагою, але я достеменно знаю, що маю польське коріння і по дітям бачу це. Також це видно по іншим об'єктивним фактам мого життя. Але я відчуваю себе на чверть поляком, так як бабуся - полька. А на 75% українцем. Я не збираюсь змінити своє громадянство. Я збираюсь передати дітям польське громадянство і набути його сам. Тобто, отримати друге громадянство.

А може, станеться так, що ще отримаю третє громадянство: Канади? Хто зна? Лиш сам Бог.

Ваші думки про те, що ''я щось комусь зобов'язаний'', викладені вище - це особисто ваше бачення, яке теж має право на існування. І не більше.

 

 

Роман2005, Я побував в Польщі вже всюди. Не кожен поляк розуміє діалект іншого поляка. Особливо тут, де живемо - на Сльонщині :-D

Мені подобається моя вимова польської, мій унікальний діалект, і це робить мене особливим. Не намагаюсь його приховати чи вивчити місцевий діалект. ''Завтра'' поїдемо у Варшаву, а там говорять ще по-іншому.

Изменено пользователем Chuvak
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Chuvak  О, Шльонский діалект то сила, маю можливість вникати, бо співробітники всі майже доїжджають з навколишніх сіл...))) А говорячи про наш діалект, то буквально вчора на імпрезі хлопчина після пів години розмови зі мною, і почувши що я приїхав з України, мав дуже квадратні очі - я мишлялем же єстешь поляк...)) Но тут він теж виявився правим, посміялись...

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

53 minutes ago, Chuvak said:

А на 75% українцем. Я не збираюсь змінити своє громадянство. Я збираюсь передати дітям польське громадянство і набути його сам. Тобто, отримати друге громадянство.

А може, станеться так, що ще отримаю третє громадянство: Канади? Хто зна? Лиш сам Бог.

Ваші думки про те, що ''я щось комусь зобов'язаний'', викладені вище - це особисто ваше бачення, яке теж має право на існування. І не більше.

Саме про таких як ви я і писав. Моє бачення дуже просте. Закон про отримання громадянства за кров"ю використовується не з метою повернутися на батьківщину, до свого коріння, а дуже раціонально. Тобто ці люди плюють на принципи закладені при створенні цього закону, користуються його недосконалістю та обманюють державу, громадянами якої вони стають. 

В цьому їх відмінність з людьми які отримують громадянство через 9-10 років. Звичайно, ці люди теж можуть змінити громадянство ще не раз, або\і залишатися українцями в душі і т.п. Але вони не поверталися в лоно нації. Вони не поверталися до своїх пращурів. Тому до них, як на мене, значно менше претензій з боку держави. 

Але ті, хто повертається як поляки, не відчуваючи себе поляками на 100%... Я вважаю, що Бог таким людям суддя та помічник. А я не хочу допомагати тим, хто обманює державу.  

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ваше трактування закону є дивне. Ви вважаєте, що несправедливо визнавати польськими громадянами людей, які виконують законні вимоги Польщі для цього. Або що вони менші поляки, ніж інші.

В чому, на вашу думку, ''такі, як я'' обманюють Польщу? Бо відверто кажуть, що якщо бабуся полячка - то це лише 25% польського коріння?

 

Цитата

повинні любити країну, громадянами якої вони хочуть стати. У них колись в житті повинно було бути усвідомлення, що вони не українці, не білоруси, не прости господи росіяни, а справжні поляки.

Тобто, ви вважаєте, що я повинен відректись від українського паспорту? Віддати паспорт і сказати, що я отримав польське громадянство через польське походження, отже, я вже не українець?

А факт, що Польща не вимагає вищенаписаного - це "недолік польського законодавства"?

Изменено пользователем Chuvak
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

44 минуты назад, Chuvak сказал:

бабуся полячка

Не використовуйте це слово будь ласка чи тут, чи взагалі... Ви самі ж образили свою бабусю-польку.

48 минут назад, Chuvak сказал:

отже, я вже не українець?

Для Польщі Ви тільки поляк, по закону... Ніхто не забороняє, але коли Ви підписували документи, то писали національність поляк, чи у Вас дві національності? Не можна всидіти на двох стільцях... Я, наприклад, прийняв рішення, і не збираюсь назад. Хіба в гості. І якщо повстане питання вибору громадянства - то свій вибір я вже зробив. Ви дуже добре показали філософію оцих людей про яких писав я і emigrant007

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Только что, Chuvak сказал:

Я всюди, у всіх документах писав про національність: українець!

Тоді що ви робите у Польщі і навіщо вам польське громадянство?

 

Тим більше в період війни...

Взагалі можете не відповідати, тут все зрозуміло, а оффтопом розтягувати тему нема сенсу...

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 hour ago, Chuvak said:

Ви вважаєте, що несправедливо визнавати польськими громадянами людей, які виконують законні вимоги Польщі для цього. Або що вони менші поляки, ніж інші.

Так. Я вважаю, що цей закон створювався для абсолютно інших завдань. Метою цього закону мають бути люди які бачать себе виключно поляками. Та асоціюють себе з цією країною. На жаль, закон не досконалий. На жаль, деякі люди не обмежують свої дії моральною стороною питання, та користуються прогалинами законодавства. 

1 hour ago, Chuvak said:

ви вважаєте, що я повинен відректись від українського паспорту?

Я вважаю, що закон створювався для людей які пов"язують своє майбутнє життя виключно з Польщею. Досягати цього можна багатьма способами. Наприклад, багато людей, за кордоном які відчувають себе поляками щиро прагнуть вивчити мову, культуру, історію нації частиною якої вони хочуть бути. Вони роблять певні кроки назустріч країні, частиною якої вони хочуть бути. Вони намагаються краще зрозуміти націю, генофонд якої вони хочуть представляти. Для цього не обов"язково позбавлятися паспорту, чи робити обрізання. Але треба, натомість, робити щось інше. А, головне, хотіти бути поляком не через паспорт і можливість їздити по світу і переїхати до Канади. Але це, на жаль, недосконало прописано в законі. Можливо, тому, що коли цей закон писали, сподівались на порядність та щире прагнення жити в Польщі тих, хто подається. 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Емігрант, у мене шлях від карти поляка, до карти сталого побуту, а потім те саме для дітей, зайняв роки. Почав цим займатись в 2015.

Моя бабця - полька.

Вивчив польську історію і здав екзамен в консула.

Я відходив курси А1, А2, В1 в Україні і здав національний екзамен В1 на майже 80 балів.

Вчився польську з репетитором навіть.

Діти ходять в Польщі в садок і школу.

Зібрав практично весь набір документів для подачі.

Цього замало, щоб мене згідно закону визнали громадянином? 

Навіть якщо я отримаю громадянство, я не знаю на 100%, де житиму далі: Польща, Україна чи інший край - це проблема?

Я нечесний, бо чесно про це кажу? Чи я зобов'язаний жити в Польщі і нікуди не виїжджати більше? Кричати що я лише поляк і більше не українець? Так же ж не буває.

Изменено пользователем Chuvak
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Напоминаю, всем форумчанам о Правилах форума, что любые переходы на обсуждение ЛИЧНЫХ КАЧЕСТВ ЛЮБОГО ИЗ ФОРУМЧАН будут предельно быстро пресекаться на данном форуме.

И не нужно рассказывать тут, кто более украинец или поляк. Именно так рождается высшая негативная стадия хорошего слова национализм (когда человек любит свою Родину и всячески выступает за ее интересы (Рузвельт, Чёрчилль, Бисмарк, Тэтчер, Бандера и иные государственные деятели были именно националистами)) и появляется шовинизм. Что это такое можете сами прочитать.

Чтобы ни у кого не возникало вопросов - я с первого дня живу в Харькове. Никуда не выезжал. И не просто живу, но и помогаю ....

Поэтому прошу очень осторожно "бросаться" словами. Чтобы потом обид не было.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Цikaва глядзець на тое, як на украiнскай мове вядзецца дыялог на конт хто больш паляк а хто не.

Здаецца мне што папросту блытаеце паняццi грамадзянства i нацыянальнасьцi.

На маю думку шлях да грамадзянства не мае значэння. трэба шанаваць культуру i мову сваёй краiны i кропка.

а у большацсцi з нас, цяпер ix(краiны) дзьве. i хто ведае колькi яшчэ наперадзе.

  • Понравилось 1
  • Спасибо 1
  • Странно 1
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

5 hours ago, annexius said:

Цikaва глядзець на тое, як на украiнскай мове вядзецца дыялог на конт хто больш паляк а хто не.

Здаецца мне што папросту блытаеце паняццi грамадзянства i нацыянальнасьцi.

Закон про визнання громадянином (по карті поляка \ корінню) базується на національності. Як ви абсолютно доцільно помітили, я обговорюю саме національність, так як це головна вимога в цьому законі (це дух цього закону, те, на чому він базується). 

В цьому і відмінність для інших шляхів отримання громадянства Польщі. Бо тільки за цим шляхом треба мати національність поляк.

"Приналежність людини до тієї чи іншої етнічної спільноти — нації або народності, сукупність осіб однієї національної належності" (с)

Всі інші шляхи не вимагають у майбутніх громадян належати до польскої етнічної спільноти. Тому, так, громадяни Польщі які отримали громадянство іншим шляхом можуть, звичайно, відчувати свою приналежність до спільноти. Це бажано. Але не є вимогою. Тому я тут підняв питання не різниці людей, а різниці законодавчих вимог отримання громадянства по тій чи іншій статті закону. 

 

On 6/19/2022 at 5:25 PM, fregat222 said:

И не нужно рассказывать тут, кто более украинец или поляк.

Мне жаль, что вы увидели не то, о чем я тут писал. А писал я о конкретном требовании - принадлежать к польской национальности для получения гражданства по этой статье. Вы можете считать это требование неэтичным, но это закон Польши и его нужно соблюдать. 

Есть много других путей получить гражданство Польши, в которых этого требования нет. 

Изменено пользователем emigrant007
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

  • Главный Модератор

Я просто напоминаю о необходимости соблюдения Правил форума, когда вижу, что ситуации может быть неоднозначной вскоре. Это не значит, что она будет, но может быть.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Одним из документов на гражданство по воеводе является “Dokument potwierdzający posiadanie przez Ciebie tytułu prawnego do zajmowania lokalu mieszkalnego”. Живем с женой в нашем общем доме, но по документам он полностью принадлежит ей (с оформлением rozdzielności majątkowej). Какой документ будет проще оформить в нашей ситуации - umowę najmu (например, с оплатой символических 100 злотых в месяц) или все-таки użyczenia, чтобы ужонд не имел вопросов? Спасибо.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

2 hours ago, alexpl1 said:

или все-таки użyczenia, чтобы ужонд не имел вопросов? Спасибо.

В этом случае это лучше всего вариант.

Мой маленький недо-блог: http://blog.mail4yuna.tk/

Публикую, иногда, всякую всячину о легализации и просто полезности.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Позволю себе напомнить о небольших нюансах любого договора пользования, платного или бесплатного - налоги.

И если в случае договора найма арендодатель должен платить сравнительно небольшой рычалт (и по этой причине на договор на 100 злотых налоговая может возбудиться), то в случае договора бесплатного пользования, арендатор должен самостоятельно оплачивать полноценный PIT исходя из неденежных доходов в виде выгоды от отсутствия арендной платы. То есть, взять рыночную стоимость аренды такого же жилья и посчитать от нее процент (уже не такой интересный, как рычалт).

Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

2 hours ago, AlexAG said:

Позволю себе напомнить о небольших нюансах любого договора пользования, платного или бесплатного - налоги.

И если в случае договора найма арендодатель должен платить сравнительно небольшой рычалт (и по этой причине на договор на 100 злотых налоговая может возбудиться), то в случае договора бесплатного пользования, арендатор должен самостоятельно оплачивать полноценный PIT исходя из неденежных доходов в виде выгоды от отсутствия арендной платы. То есть, взять рыночную стоимость аренды такого же жилья и посчитать от нее процент (уже не такой интересный, как рычалт).

В случае ужичения близкими родственниками не облагается налогом

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

1 час назад, Davidoff сказал:

В случае ужичения близкими родственниками не облагается налогом

Там все родственники вплоть до 2 налоговой группы включительно, так что не только в случае близких, но и не самых близких (например, супруги внуков/правнуков).

Но я больше про общий случай, а не про конкретный - тут уже написали, что это самое простое решение будет. А в общем случае многие думают, что бесплатное пользование - действительно бесплатное, а это не совсем так.

Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Большое спасибо за ответы и комментарии! Подскажите, пожалуйста, по поводу Oświadczenia o nieprzerwanym pobycie: стоит ли указывать будущие поездки, которые наступят между моментом подачи (скажем, 17 июля) и моментом, когда моей децизии о резиденте ЕС будет ровно три года (17 сентября)? Учитывая сроки рассмотрения дел и то обстоятельство, что условия на гражданство нужно выполнить на момент вынесения решения, я хотел бы податься за два-полтора месяца до формального истечения 3х лет на резиденте (“cudzoziemca przebywającego nieprzerwanie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej co najmniej od 3 lat na podstawie zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego UE”). В период между 17 июля и 17 сентября у меня с большой долей вероятности будет 2 краткосрочные поездки по Шенгену и 1 одна за его пределы, вот я и думаю, стоит ли указывать ли их авансом или нет, ведь формально существует вероятность, что они не состоятся? С другой стороны, если не впишу их, а они состоятся, получается, что на момент принятия решения я не сообщил как минимум о трех выездах из Польши.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

11 hours ago, alexpl1 said:

Большое спасибо за ответы и комментарии! Подскажите, пожалуйста, по поводу Oświadczenia o nieprzerwanym pobycie: стоит ли указывать будущие поездки, которые наступят между моментом подачи (скажем, 17 июля) и моментом, когда моей децизии о резиденте ЕС будет ровно три года (17 сентября)? Учитывая сроки рассмотрения дел и то обстоятельство, что условия на гражданство нужно выполнить на момент вынесения решения, я хотел бы податься за два-полтора месяца до формального истечения 3х лет на резиденте (“cudzoziemca przebywającego nieprzerwanie na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej co najmniej od 3 lat na podstawie zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego UE”). В период между 17 июля и 17 сентября у меня с большой долей вероятности будет 2 краткосрочные поездки по Шенгену и 1 одна за его пределы, вот я и думаю, стоит ли указывать ли их авансом или нет, ведь формально существует вероятность, что они не состоятся? С другой стороны, если не впишу их, а они состоятся, получается, что на момент принятия решения я не сообщил как минимум о трех выездах из Польши.

Вписывайте конечно. Можете с пометкой "планируемые"

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.



×
×
  • Создать...