Перейти к содержанию



Vo_Vik

Галичина на Чемодане и в Канаде.

Рекомендуемые сообщения

Ой ні. Провіденс - дуже й дуже специфічне місце (теж обговорювалося в окремій темі), далеко не для кожного. Тільки або якщо йдеться про справжнього віруючого євангеліста, або якщо більше ніяких варіантів зовсім-зовсім не залишилося. Ну і бути морально готовим зимувати посеред Великого Канадійського Ніде.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Дуже залежить... Я б все ж таки, якщо інших варіантів зовсім-зовсім не лишається, все ж таки продумала б заздалегідь шляхи відступу (читай - переведення до іншого місця :lol:).

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

А ось тепер веселіше - 13 серпня я отримав свою робочу візу в Канаду. Планую вилітати на початку жовтня.

Вітання!

А по якій професії?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Галичанам і не тільки Вітання зі Львова!!!

Я вже тут писав на форумі щодо моєї ситуації, але на жаль коментарів не багато. Можливо я не правильно описав ситуацію, а може ще щось.

Тому спробую пошукати тут допомоги (поради).

 

Про себе.

Мені 25, за освітаю юрист, є стаж роботи більше 2 років, але не офіційно і вже місяць як працюю офіційно :ico_qip_bn:

Думаю причини через які я задумуюся про виїзд перелічувати не треба. Мабуть більшість із Вас і так знають чому, але якщо хтось хоче почути то без проблем розповім.

 

Але чесно кажучи не знаю з чого почати, крім вивчення англійської, що само собою зрозуміло.

Англійська в мене pre-intermediate, принаймі такий результат мені видало на сайті де можна перевірити знання мови. :ico_qip_bn:

 

Але мене ще турбує що мені робити з професією. Маю на увазі те, що мій юр.фак нікому в Канаді не потрібен....і відповідно потрібно перевчатися, але в кого, і де? Тут чи краще в Канаді???

Крім того, зважаючи на професійну не придатність на сьогодні серед тих способів що я передивився мені нічого не світить, я так розумію.

Можливо підкажете як тоді бути?

На яку програму звернути увагу?

 

Help me please... :ico_qip_bh:

 

П.с. Велике ДЯКУЮ всім хто відпишеться!

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Vilnyi, дані у вас, мягко кажучи, не до для іміграції, нажаль. Але, оскільки ви зі Львова, то я би порадив піти на якісь курси, або взагалі, до когось, хоча б в учні, наприклад до сантехніка, або до монтажника гіпсо-картонних конструкцій, про роботу юриста, напевно навіть в Україні, якщо хочете до Канади - треба буде забути! Далі, англійська оцінюється на по тестах на сайтах, а по реальних тестах - IELTS, TOEFL і інших, тобто, вчите англійську здаєте тест і знаєте який у вас рівень, хоча у вас англійська - це найменша проблема, хай вас хоча б це тішить.

Якщо підете на сантехніка/гіпсокартонника/зварювальника і пропрацюєте хоча б 1-2 роки, головне - наберетесь досвіду, то, на мою думку, можна починати думати про Канаду, а зараз вам хіба що або ризикувати і їхати до Канади "вчити мову" і потім нелегалом крутитись, як Бучамен, або пробувати через ILC на мясокомбінат. Інший варіант - Манітоба. Пробуйте проситись на виїзні сесії/ярмарки вакансій, просіться на ознайомчі візити в малі містечка (Морден), хоча і тут все впирається у вашого "юриста" - вони у Манітобі нікому не потрібні, тому ані запрошення на подачу/на візит ви навряд чи отримаєте.

Інших варіантів я не знаю, може хто інший підкаже, але сумніваюсь що поради будуть відрізнятись від моїх.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Спасибі за відповідь.

І справді мені це буде не легко.

 

Щодо мови, то планую найближчим часом (як підзбираю грошенят) піти на курси.

 

А як щодо професії автомеханіка????

Якщо закінчити тут коледж чи технікум по спеціальності автомеханік то цього диплому достатньо буде для Канади (хоч на початок)?

З машинами я на "ти" і є досвід ремонтів, тай робота мені ближча по душі ніж наприклад монтажник гіпсо-картонних конструкцій. Хоча "по душі" мабуть тут не доречне....

 

І ще одне. В мене в Канаді є знайомі. Чи є такі варіати, як наприклад приїхати по гостьовій візі і там влаштуватися на роботу, чи залишитися іншим чином, але щоб легально?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ну от останнє особливо весело чути від юриста. Ви справді думаєте, що іміграційні служби не сприймуть цей "розумний фінт" як подання неправдивої інформації стосовно намірів?

 

Автомеханіки в Канаді потрібні, а ще більше потрібні механіки сільськогосподарської, будівельної та вантажної техніки (вантажівки, трактори, бульдозери, дизельні двигуни...) Диплом автомеханічного технікуму + пара років досвіду + англійська не нижче того самого "пре-інтермедіейт" (але, звичайно, чим вище, тим краще) = серйозні шанси на успішне отримання джоб оферу з Канади.

 

Тільки з ІЛЦ не зв"язуйтеся, не раджу. Ті шалені гроші, що вони беруть, краще витратіть на навчання, мову та ярмарки вакансій, де ви матимете змогу особисто поспілкуватися з роботодавцями без посередників. А знайомих в Канаді краще залучіть до пошуку роботи вам: все ж таки є різниця, коли резюме надходить незрозуміло від кого незрозуміло звідки - і коли це хтось, за кого дають хоч якісь гарантії та рекомендації.

 

А поки ви ще юрист, подивіться програму Young Professionals (або якось так, не маю зараз часу точно підвірити) на сайті посольства Канади в Україні. Якщо ви відповідаєте вимогам в цілому, то готуйте документи і подавайтеся.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Звичайно, не буду з Вами сперечатися, бо щиро вважаю, що на цьому форумi нема людини, яка б так детально вникла у всi деталi iмiграцii до Канади. Без перебiльшення—це не комплiмент. А дозволю собi звернути Вашу увагу на те, що 7000-7500$ на сiм'ю, якi бере ILC за своi послуги не надто шаленi–джоб–офер,контракт,документальний супровiд на всiх етапах емiграцii.

Далеко не у всiх такий життевий досвiд i знання мови, як у Вас, а до Канади хочеться.

Изменено пользователем Mowgly
Оверквотинг.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

vovacom, підтримую!

Vilnyi, у вас знайомі у якій провінції живуть?

планую найближчим часом (як підзбираю грошенят) піти на курси.

Знайте, іміграція дорого коштує! Практично для усіх провінційних програм, окрім тих, що через job offer, - мінімум 10К, федералка +/- 11К і це лише по правилах, а ще потрібно додати переклад документів, медогляд, плату за візу і т .д. Тому думайте ще і про гроші, а не лише про професію і мову.

Якщо закінчити тут коледж чи технікум по спеціальності автомеханік то цього диплому достатньо буде для Канади (хоч на початок)?

Особисто я б нічого не закінчівав тут, а зразу пішов би працювати на автосервіс, наприклад! В Канаді, при іміграції, буде більш важливий ваш досвід/знання, а не "диплом", ще один, доречі, а ті гроші, які б "платили" за навчання краще вкладіть в себе.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Я вам не скажу за всю Канаду, але для Саскатуна автомеханик—це дуже козирно. А + мова i хлопець буде в шоколадi з перспективою не робити руками.

Изменено пользователем Mowgly
Оверквотинг
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Тільки з XXX не зв"язуйтеся, не раджу. Ті шалені гроші, що вони беруть, краще витратіть на навчання, мову та ярмарки вакансій, де ви матимете змогу особисто поспілкуватися з роботодавцями без посередників.

Якщо чесно, то я б і всі 6К-7К віддав Аделі Дік, лиш би знав, що точно буду в Манітобі!

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Справа в тому, що я за останні півроку десь чула достатньо відгуків про те, як воно з цією конкретною агенцією та їх "роботодавцями", як безпосередньо перед переїздом до Канади, так і по тому. Звідки? Від людей, які звертаються до мене за порадою, що робити, куди звертатися, чи вірити всім погрозам агенції... ну і копії переписки надсилають, звичайно... Також я вже досить детально ознайомилася з їх процедурами - багато порушень закону, та й сама система так влаштована, щоб люди до останнього лишалися у них на гачку і нікуди не могли подітися (або були б впевнені, що нікуди не дінуться). Але це для мене важливе; ну а є люди, що не вбачають проблеми в тому, що їх паспорти забирають в якості закладу, або що принципові документи (як-то провінційна номінація) їм не дають на руки...

 

Нещодавно мені розказували про дві родини, які просто плюнули на все і повернулися з Канади: роботодавець давав всього 20-30 годин роботи на місяць (не на тиждень; на місяць), а дружини з ОВП так і не змогли знайти роботу, щоб утримувати родину. Посиділи, поки гроші, що привезли з собою не скінчилися, а потім поїхали. А нової роботи знайти не змогли - англійська дуже погана, а з колишніми співвітчизниками вирішили не зв"язуватися, бо вже достатньо обпалилися з посередниками.

 

Але, гадаю, більшість з тих, у кого виникають такі проблеми, мовчать і нікому нічого не розказують, не скаржаться, бо бояться, що їх викинуть з Канади.

 

Працювати з посередниками чи ні - вирішувати кожному особисто. Я б теж заплатила без вагань і 10 тис., якби була впевнена, що мені вирішать проблему - і у мене не виникне нових після переїзду. Звичайно, не слід забувати про due diligence, що б там хто не казав поганого чи хорошого про цього конкретно роботодавця. Але все ж вважаю, що мова - це найголовніше, і в це треба вкластися по максимуму. Тоді не буде, як мінімум, половини цих проблем, які виникають через бажання "хоч тушкою, хоч опудалком". Знов-таки; буде пристойна мова - посередники будуть потрібні в меншому ступені, або і взагалі без них можна обійтися. Можна буде домовлятися напряму. Але це залежить від конкретної ситуації. Буває навпаки, що все так складно, що краще самому не лізти, щоб не наробити помилок, які потім буде дуже важко виправити.

 

А от про те, що достатньо досвіду без диплому - не згодна. Справа в тому, що при поданні хоч на сертифікат номінації провінції, хоч на робочу візу обов"язково виникає запитання про кваліфікацію та звідки вона взялася. Зазвичай для її підтвердження вимагають документ про набуття тої кваліфікації (диплом, сертифікат тощо). Тим більше, що в конкретному випадку, що ми тут обговорюємо, у Vilnyi освіта не має із фахом, за яким він подаватиметься, анічогісінько спільного. Але ж диплом не сховаєш; доведеться показувати, чим займався останні 5 чи 10 років... Тому одразу виникне питання: "откуда дровишки?" тобто - дозвіл на роботу механіком, наприклад. Так що я б не радила починати таку авантюру без "папірця". Звичайно, його можна набути, навчаючись парт-тайм (і парт-тайм працюючи).

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ну от останнє особливо весело чути від юриста. Ви справді думаєте, що іміграційні служби не сприймуть цей "розумний фінт" як подання неправдивої інформації стосовно намірів?

 

Автомеханіки в Канаді потрібні, а ще більше потрібні механіки сільськогосподарської, будівельної та вантажної техніки (вантажівки, трактори, бульдозери, дизельні двигуни...) Диплом автомеханічного технікуму + пара років досвіду + англійська не нижче того самого "пре-інтермедіейт" (але, звичайно, чим вище, тим краще) = серйозні шанси на успішне отримання джоб оферу з Канади.

 

Тільки з ІЛЦ не зв"язуйтеся, не раджу. Ті шалені гроші, що вони беруть, краще витратіть на навчання, мову та ярмарки вакансій, де ви матимете змогу особисто поспілкуватися з роботодавцями без посередників. А знайомих в Канаді краще залучіть до пошуку роботи вам: все ж таки є різниця, коли резюме надходить незрозуміло від кого незрозуміло звідки - і коли це хтось, за кого дають хоч якісь гарантії та рекомендації.

 

А поки ви ще юрист, подивіться програму Young Professionals (або якось так, не маю зараз часу точно підвірити) на сайті посольства Канади в Україні. Якщо ви відповідаєте вимогам в цілому, то готуйте документи і подавайтеся.

 

Та ні) Я жодним чином не збираюся дурити чи подавати неправдиву інформацію, просто спитав чи є такі легальні способи так залишитися на роботу)

А за Young Professionals велике спасибі, буду вивчати що тут і до чого!!!

 

vovacom, підтримую!

Vilnyi, у вас знайомі у якій провінції живуть?

планую найближчим часом (як підзбираю грошенят) піти на курси.

Знайте, іміграція дорого коштує! Практично для усіх провінційних програм, окрім тих, що через job offer, - мінімум 10К, федералка +/- 11К і це лише по правилах, а ще потрібно додати переклад документів, медогляд, плату за візу і т .д. Тому думайте ще і про гроші, а не лише про професію і мову.

Якщо закінчити тут коледж чи технікум по спеціальності автомеханік то цього диплому достатньо буде для Канади (хоч на початок)?

Особисто я б нічого не закінчівав тут, а зразу пішов би працювати на автосервіс, наприклад! В Канаді, при іміграції, буде більш важливий ваш досвід/знання, а не "диплом", ще один, доречі, а ті гроші, які б "платили" за навчання краще вкладіть в себе.

 

Знайомі в провінції MB.

Знаю міграція не дешева, але важаю, воно того варте.

 

Я вам не скажу за всю Канаду, але для Саскатуна автомеханик—це дуже козирно. А + мова i хлопець буде в шоколадi з перспективою не робити руками.

 

А що Ви маєте на увазі під "з перспективою не робити руками"??

 

А от про те, що достатньо досвіду без диплому - не згодна. Справа в тому, що при поданні хоч на сертифікат номінації провінції, хоч на робочу візу обов"язково виникає запитання про кваліфікацію та звідки вона взялася. Зазвичай для її підтвердження вимагають документ про набуття тої кваліфікації (диплом, сертифікат тощо). Тим більше, що в конкретному випадку, що ми тут обговорюємо, у Vilnyi освіта не має із фахом, за яким він подаватиметься, анічогісінько спільного. Але ж диплом не сховаєш; доведеться показувати, чим займався останні 5 чи 10 років... Тому одразу виникне питання: "откуда дровишки?" тобто - дозвіл на роботу механіком, наприклад. Так що я б не радила починати таку авантюру без "папірця". Звичайно, його можна набути, навчаючись парт-тайм (і парт-тайм працюючи).

 

Щодо диплому то вважаю можна піти працювати а вчитися заочно. В принципі одне друому не мішає, майже.

І зразу питання, а як щодо визнання в Канаді диплому якщо вчився на заочній формі??

А за навчання платити можливо і не треба баду бо на юридичномму вчився на платній формі і відповідно маю право на безкоштовну освіту.

Тай навчання в такому технікумі не надто дороге.

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ха, так якщо у вас знайомі в Манітобі, то, може, вони дадуть вам лист підтримки, і таким чином ви будете кваліфікуватися на манітобську іміграційну програму?

 

Зайдіть на сайт MPNP і там детально все прочитайте і прорахуйте, що вам треба зробити, щоб пройти по цій програмі. І тут на форумі є окрема тема, присвячена саме цій програмі, зайдіть і туди.

 

Заочно отриманий диплом - не проблема. Головне - щоб при перевірці підтвердилося, що ви дісно навчалися, пройшли повний курс і задовільно склали іспити (тести) на отримання кваліфікації.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Ну от і для Вільного знайшли нормальну іміграційну програму! MPNP General stream - вам потрібно щоб один друг написав для вас settlement plan 2 і потім на інтервью з офіцером підтвердив що вас знає і допоможе з адаптацією на Манітобщині, а так, то у вас є усі дані для програми, але напевно за вийнятком 10К? Ага, і ще потрібно офіційно відпрацювати мінімум 1 рік.

<noindex>Тут </noindex>інтерактивна веб тулза для оцінки чи ви годитесь для програми.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Добрий день, скажіть будь ласка, хтось щось знає про LEX international servise і чи можна поїхавши по цій програмі там залишитися <noindex>http://canadalex.com/study-in-canada/work-study-program</noindex>, буду дуже вдячний

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Скільки тут цікавого сталось відколи я в роботі був).

 

Сміша дякую за посилання. Був вражений наскільки Кенні добре по французьки говорить, на відміну від кореспондента, з іспанським акцентом)

 

Аідан, дуже прикро чути про страйк, що ж то вам так постійно не везе. Бажаю щоб то було як то кажуть, хто довго запрягає, той швидко їде.

 

На рахунок імміграційних фірм, вчіть мову, це дасть змогу об’єктивно оцінювати роботу і оплату на відповідність.

 

На рахунок Lex, вони займаються тим на чому вони спеціалізовані, тобто вони шукають яка програма краще підходить вам, а шукають клієнтів, які підходять під ті програми якими вони займаються) Тобто зараз знайшли найлегшу програму навчання, і гонять туди всіх чи є потреба чи ні. Вчіть мову і підбирайте самі, яка програма вам найкраще підходить.

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Дякую, ось скажіть, мені 19 років, я не маю досвіду роботи, мені реально поїхати по робочій візі в Канаду? На будь яку роботу?

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Vitalik smile, відповідь - НІ. Отримуйте професійну освіту, вчіть мову, якщо не володієте, та отримуйте принаймні 3 роки досаіду (всюди пишуть мінімум 1 рік, але з практики виходить, що треба показати принаймні 3 роки загального досвіду для більш-менш успішного проходження) за обраним фахом - а фах обирайте, краще, виходячи з іміграційних планів. Зараз умови найму іноземних працівників стали дуже жорсткі, тому роботодавець, якщо йому вже треба робити багато рухів, та ще й гроші за це платити, будет 100% брати того, кого не може знайти на місці.

 

Ще краще - вчіть мову, підкопіть грошей і їдьте до Канади вчитися в недорогому коледжі на технічну спеціальність (краще що-небудь пов"язане з промисловою або сільськогосподарською технікою або газ-нафта) або на IT / Media Development. Потім програма професійного стажування... і вперед, отримувати місцевий досвід і статус ПР як випускник канадського вишу.

 

Vo_Vik, дякую... вже запрягли... отримали медформи (!!!), дай боже, скоро і поїдемо... нарешті.

Balon Greyjoy: Hard places make hard men, and hard men rule the world.
Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.

Гость
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.




×
×
  • Создать...