Jump to content

Guest Union_EC

Водительские права. Получение, обмен, общие вопросы...

Recommended Posts

А пробував хтось відправляти заяву на заміну водійського посвідчення поштою, що б обійти цих дурнуватись працівниць, в яких бажання приймати заяву залежить від настрою?

В 20.05.2024 в 5:23 PM, poezdaty сказал:

А пробував хтось відправляти заяву на заміну водійського посвідчення поштою, що б обійти цих дурнуватись працівниць, в яких бажання приймати заяву залежить від настрою?

Почтой любят баловаться воевудские уженды, а мейские работают очно. 

В 4.07.2024 в 8:51 AM, Carlos сказал:

Почтой любят баловаться воевудские уженды, а мейские работают очно. 

Не правда. Уведомления о купле/продаже авто можно и нужно отправлять почтой. Они их нормально обрабатывают.

В 20.05.2024 в 5:23 PM, poezdaty сказал:

Спробуйте. Коштує це дорого, а зворотня інформація буде більш якісна. 

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

On 5/3/2024 at 9:09 PM, shellarua said:

І якщо посвідчення видане до 2013 року, то будуть проблеми. На ФБ вже є випадки, коли людям відмовили у видачі посвідчення взамін виданого в Україні, бо в них посвідчення видане до 2013 року. Хоча посвідчення є у базі. 

Так, і колегу розпитав, теж чекає більш ніж півроку. Посвідчення до 2013го, є в базі. Ужонд енний раз пише, що відповіді нема. Напряму через емейл з цнапів відповіли, що якихось там "даних не вистачає",  їдьте в Укр. "уточнюйте дані", перефоткайтесь і т.п. В дії всі дані, фото, все є. Тобто, фактично люди тепер просто без вод.прав.

On 5/6/2024 at 2:33 PM, obrzobr said:

В ужонді нам сказалі, що перездати екзамен в них неможливо 

нажаль не знаю яка процедура, але із того всього, що розповідають ті, хто розпитували - то це поновій з нуля навчатися в автошколі, платити, і все перездавати(теорія+водіння).

Edited by sicario

Підкажіть будь ласка, може хтось був у такій ситуації, хочу замінити укр водійські права на польські але знаходжусь в Україні маю польське громадянство вже 3 роки приїхати до Польщі можливості немає чи є можливість дистанційно замінити водійські права ? 
По дорученню наприклад

Брат  ходив в ужонд  йому взагалі сказали що для заміни потрібно що найменше 180 днів перебувати на тереторіі Польщі для заміни прав 

щось мені здається що уженднік щось наплутав 

1 hour ago, Vitalii22 said:

що найменше 180 днів перебувати на тереторіі Польщі для заміни прав 

щось мені здається що уженднік щось наплутав 

навряд чи наплутав, 180 днів ви можете користуватися укр.посв., а потім - зобов'язані замінити на місцеве. І такі правила не тільки у Польщі. .... інше питання, навіщо вам польські права в Україні, але то вже не моя справа.

1 hour ago, Vitalii22 said:

маю польське громадянство вже 3 роки приїхати до Польщі можливості немає

а ось тут реально співчуваю, хоча і сумніваюся, що можливості дійсно немає (окрім особливих індивідуальних ситуацій)

Edited by sicario

On 7/12/2024 at 4:33 PM, Vitalii22 said:

потрібно що найменше 180 днів перебувати на тереторіі Польщі для заміни прав

саме так

Друзі, а хтось пробував подавати на заміну прав оце зараз? 

Є рожеві права з 2013 року. Проблема була в тому, що ужонд не мав розуміння по витягу з бази, що за орган ці права видав. Ми надали довідку з МВС, де вказано, коли і хто ці права видав. ,Але в ужонді нам сказали, що в принципі більше не приймають такі права на розгляд. Як бути? В школу йти не варіант, бо це незаконно, наскільки я розумію. Поміняти в дії теж не вийде, бо ті права нема кому просто забрати в Україні ( 

Буду вдячна за будь-яку пораду

54 минуты назад, obrzobr сказал:

в принципі більше не приймають такі права на розгляд

Мені оце "не приймають" завжди було цікаво послухати які правові підстави вони на це надають. Бо законних підстав не прийняти внеску від людини в них немає. По суті це просто лапша на вуха. 
Просіть на заповненому внеску написати відмову і правові підстави. Якщо буде казати що таке не роблять - кличте керівника. 
Юридично, наскільки мені відомо, не існує поняття "відмова в прийнятті внеску". 

В 5.07.2024 в 6:22 PM, shellarua сказал:

Спробуйте. Коштує це дорого, а зворотня інформація буде більш якісна. 

В чому дороговізна - 11-12 злотих за конверт і відправку?

• Like 1
  • Thanks 1

25 минут назад, poezdaty сказал:

В чому дороговізна - 11-12 злотих за конверт і відправку?

Там мало бути "не дорого". 

Ищу легальную работу в Польше, Чехии. Умею много чего. Подробности в ЛС.

2 hours ago, obrzobr said:

не приймають такі права на розгляд. Як бути? В школу йти не варіант

ну в моєму розумінні є три варіанти: 1) велосипед, взимку громадський транспорт. 2) їздити з правами які є, до першого реального штрафу(якщо такий взагалі буде). 3) зміна країни.

• Sad 1

3 часа назад, obrzobr сказал:

В школу йти не варіант, бо це незаконно, наскільки я розумію

А чому це не законно? Не можна мати два посвідчення водія різних країн? 

2 часа назад, poezdaty сказал:

Мені оце "не приймають" завжди було цікаво послухати які правові підстави вони на це надають.

Я так розумію, вони їх не хочуть приймати, бо зараз Українська сторона не надає відповіді на їх запити. От вони й не хочуть морочитись.

• Thanks 1

"Ludzie zapomną, co powiedziałeś, zapomną co zrobiłeś, ale nigdy nie zapomną tego, jak poczuli się dzięki tobie"

Мой блог о Польше

32 minutes ago, erisaky said:

країнська сторона не надає відповіді на їх запити. От вони й не хочуть морочитись.

теж думаю, що так і є, за саму заміну вони беруть відносно не велику суму (на відміну від того ж "абарзевшего" конс-ва.), а потім будуть півроку слати вам рекомендовані листи і витратять на них більше грошей, ніж ви їм заплатили.

13 minutes ago, sicario said:

теж думаю, що так і є, за саму заміну вони беруть відносно не велику суму (на відміну від того ж "абарзевшего" конс-ва.), а потім будуть півроку слати вам рекомендовані листи і витратять на них більше грошей, ніж ви їм заплатили.

Якщо почитати цю тему від її початку, то можна зʼясувати, що 125 злотих не така вже велика ціна за послуги консульства

56 minutes ago, erisaky said:

А чому це не законно? Не можна мати два посвідчення водія різних країн? 

Да

• Sad 1

Незнание законов не освобождает от наказания. Знание - как правило, да.

В лютому ми планували поміняти ці "проблемні" права. Маємо сплачений консульський збір, але вчасно не подали заяву(

20 минут назад, obrzobr сказал:

В лютому ми планували поміняти ці "проблемні" права. Маємо сплачений консульський збір, але вчасно не подали заяву(

Воюйте. Мені теж не хотіли міняти, бо їм штамп на подачу на карту не подобався від 2019 року - казали що так довго карту не можна було чекати і він вже не дійсний. 
Сказав що прошу написати відмову, відмовлялась. Попросив керівника запросити. 
Навіть камеру на них, включив запис відео і спитав керівника на підставі чого вони відмовляються прийняти мій внесок. Так почала мичати щось про те, що вони не відмовляються а пробують мені допомогти, бо я втрачу час і т.д. Я їм нагадав KPA і вони прийняли заяву. Права без питань отримав через місяць. Права 2010 року. 

Edited by poezdaty
  • Like 3

46 minutes ago, Davidoff said:

почитати цю тему від її початку, то можна зʼясувати,125 злотих не така вже велика ціна за послуги консульства

Так, я і писав про цю суму, 125зл просто за "відмашку" - трьхсекундну перевірку 1го рядка у базі, що такі права існують. В народі це називається - а***ли. Так мало того, люди заплатили ці гроші - та безрезультатно чекають по пів року і більше. І Ужонд чекає, шле повторні запити їм, а людині листи, що "справа скомплікована через ваше недолуге конс-во"... 

Edited by sicario

30 minutes ago, poezdaty said:

Права без питань отримав через місяць. Права 2010 року. 

Ого, то це Ви десь зараз з такими боями міняли?

4 часа назад, obrzobr сказал:

Ого, то це Ви десь зараз з такими боями міняли?

В квітні. В травні права були готові, я правда смс не отримав і в червні прийшов до них скандалити і вже підготував лист понаглення. А вони сказали що права в них вже місяць як мене чекають. 

• Like 1

В 12.07.2024 в 6:47 PM, sicario сказал:

навряд чи наплутав, 180 днів ви можете користуватися укр.посв., а потім - зобов'язані замінити на місцеве. І такі правила не тільки у Польщі. .... інше питання, навіщо вам польські права в Україні, але то вже не моя справа.

а ось тут реально співчуваю, хоча і сумніваюся, що можливості дійсно немає (окрім особливих індивідуальних ситуацій)

Водійське  потрібне , щоб якщо їхати у Польщу в майбутньому,  я міг їхати як водій за кермом , бо так як поляки рахують від видачі  документів на право перебування або проживання у Польщі ( в мому випадку це громадянство яке я отрима ще 3 роки тому ), тому мені здається щось не сходиться по їхній логіці я не можу замінити водійське посвідчення пів року від дати перетину кордону, а українське моє посвідчення теж не дійсне виходить 

• Like 1

Майже через рік часу і купу листів із ужонду, він таки прислав остаточний лист із відмовою у обміні вод.посвід. Нібито через те, що укрконс. не підтверджує наявність кат. С1 (так, вона є в укр.посв.), хоча принципі, вона мені і не потрібна, потрібна В (ну і було б непогано і А). Поки не знаю, що робити в такому випадку. (Але те, що з тої сторони робиться максимально все, щоб хоч якось напакостити де тільки можливо, це ясно вже остаточно)

1 hour ago, sicario said:

Майже через рік часу і купу листів із ужонду, він таки прислав остаточний лист із відмовою у обміні вод.посвід. Нібито через те, що укрконс. не підтверджує наявність кат. С1 (так, вона є в укр.посв.), хоча принципі, вона мені і не потрібна, потрібна В (ну і було б непогано і А). Поки не знаю, що робити в такому випадку. (Але те, що з тої сторони робиться максимально все, щоб хоч якось напакостити де тільки можливо, це ясно вже остаточно)

Пробуйте з довідкою замість консульства. В Україні береться довідка з ТСЦ про дійсність вашого посвідчення, обовʼязково з мокрою печаткою. Тут присяжний переклад і вперед.

• Thanks 1

40 minutes ago, Davidoff said:

В Україні береться  довідка

там багато чого береться (особливо, якщо є кумсватбрат😄), але для мне, нажаль/нащастя - це не варіант, бо я там не планую бувати, від слова, взагалі і ніколи (ну, по крайній мірі, роблю і робитиму завжди все можливе для цього)...

Edited by sicario