Перейти к содержанию



skakalkin

Чемодан
  • Публикаций

    927
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Сообщения, опубликованные skakalkin

  1. Кто что скажет о городе Ополе?

    Приєднуюся о запитання. Чи може хтось розказати про життя у місті Ополе? Є цікава пропозиція праці там.

     

    З того, що вдалося знайти - лише цікавий зоопарк та приємні фото центра міста на Google Street View

  2. Думала, про негативное отношение к русским в Литве все врут, оказывается – нет! И откуда у вас столько ненависти?

    Це не ненавість, а спокійна констатація наукового факту: якщо хтось використовує свої діаспори як зброю нападу, то цілком природнім є негативне ставлення до них із боку місцевого населення. І це велика проблема для 14% чесних, розумних та добрих громадян РФ, які мають нести тягар колективної відповідальності - так само, як свого часу несли його чесні та добрі судетскі німці (і німці взагалі), японці та серби, а також українці у Польщі.

     

    У Литві до 2014 року негативне відношення до росіян та російськомовних у побуті майже не відчувалося, бо багато тих, хто особисто пережив окупацію 1940, табори Карелії та тюрми, вже померли. Але після певних подій литовцям все пригадалося знову - у тому числі жахи 1990-1991 років. Раджу відвідати Телевежу та будівлю Телерадіо на вул. Канарського, подивитися на хрести із іменами загиблих. Зі свого майже трирічного досвіду маю сказати, що починаючи з 2014 року у спілкуванні зі мною десь 90% литовців якось розслабляються, полегшено посміхаються та стають більш щирими та привітними після того, як дізнаються, що я не росіянин (хоча розмовляю із ними російською, як мовою міжнародного спілкування). У такі моменти відчувається чіткий поділ на своїх та чужих, який відновився у литовському суспільстві та його відносинах із сусідами.

     

    Кому за це дякувати, чи варто вам їхати до Литви, чи буде вам тут комфортно у найближчі роки з огляду на те, куди рухається ваша країна - вирішуйте самі. Але вам варто пам'ятати, що є деякі речі, які треба пережити особисто, щоб зрозуміти. Як у вас кажуть, "ситий голодного не розуміє".

  3. Простите, а зачем с Литовским ВНЖ получить визу в Польшу? - отступление.

    Тому що литовська посвідка на проживання сама по собі дає право перебувати у Польщі не більше 90 днів

     

    И литовского на самом деле недостаточно, оформляется карточка на весь ЕС (процедура , что в Литве, что в Польше одинаковая) - типа пластиковая карточка страховка для всех стран ЕС.

    У випадку, про який я писав, було достатньо звичайної "туристичної" страховки на термін першого в'їзду. Про пластикову картку не чув.

     

    Просьба, кто возвращал оплату мед. страховки из СОДРЫ без ВНЖ литовского - отпишитесь и поделитесь опытом. Спасибо

    Я повертав, бо мені нараховували заборгованість тоді, коли ще не мав посвідки на проживання у Литві, і я її виплачував, аж доки не розібрався.

    ТС також повертав, якщо не помиляюся.

     

    Досвід простий - як тільки інспектор Содри усвідомлює, що платіж нараховано неправомірно, то повертає гроші на банківський рахунок, з якого вони надійшли (або на інший, за домовленістю) і молиться, щоб постраждалий не подав скаргу.

  4. Влезу в эту тему, и прошу снова помощи.

     

    Согласно информации на форуме и информации из СОДРЫ в декабре 2014 - мед. страховку 27 евро (или 9%) иностранцу без ВНЖ платить не нужно. Я не платила, хотя исправно платила 79 евро соц. налога. Каково же мое удивление было, когда 29 мая я зашла в банкинг и обнаружила арест на 145 ЕВРО, на счету у меня лежали 100 евро для оплаты работы бухгалтеру, которую списали в счет СОДРЫ, и теперь висит еще долг 45 евро.....

    Бухгалтер, в ходе телефонных переговоров, указала инспектору, что я не обладатель ВНЖ в Литве - поэтому налог 9% платить не нужно. Инспектор обещал перезвонить, и перезвонил с ответом, поскольку Я обладатель ВНЖ в Польше, то должна платить меж. страхование в Литве (ВТФ????), т.е. для всех других - платить не надо, а мне, как обладателю ВНЖ в Евросоюзе надо (шок).....

    Итак, к чему я.

    Бухгалтер составила письменный запрос в СОДРУ, чтобы указали где такое написано. Ответа пока нет.

    Кто из знающих - натолкните меня, в каком направлении рыть, чтобы найти этот загадочный пункт, при котором платить не нужно, если нет ВНЖ в Литве.

    Спасибо всем огромное.

    Нікуди рити не треба - просто почекайте відповіді на ваш письмовий запит.

    Знаю, що польське консульство у Вільнюсі вимагає від громадян України та Білорусі із литовською посвідкою на тимчасове проживання купувати додаткову страховку для отримання національної польскої візи - бо литовського обов'язкового медичного страхування їм чомусь недостатньо. Тому логічно припустити, що інспектор Содри помилилася, і виплати, які ви зробите у Литві, ніяк не допоможуть вам отримувати медичну допомогу у Польщі чи будь-де у ЄС (тобто це страхування не є загальноєвропейським, а є локальним, литовським).

     

    Ну а якщо вони зможуть обгрунтувати свої вимоги із посиланням на якісь нормативно-правові акти, то тоді матимете вибір - або звертатися до суду, або скоритися і лишити все як є.

  5. Просто налоговую уведомить и все? В СОДРУ нужно что-то подавать?

    Моя бухгалтерка дізнавалася - каже, треба просто написати заяву у податкову, у якій вказати причину призупинки та термін (від.. - до...). Податкова сама має повідомити у Содру. І треба написати рішення власника про призупинку (чи то воно і є, та заява - я вже не пам'ятаю напевно). Ви краще спитайте у податковій самі, отримаєте 100% достовірну інформацію. Вони залюбки консультують, принаймні у Вільнюсі.

  6. Вероятно их и посадить могут, если вы настучите. Не делайте людям зла, если не хотите чтобы к вам как-нибудь вернулось. Почему, если так уж сильно напрягает, нельзя просто подойти поговорить по-человечески, без угроз, они ведь даже не подозревают, что как-то там вам мешают.

    А ви не звертали уваги, що у тих країнах, де серед населення переважає така псевдотолерантна позиція, порядку набагато менше? А там, де люди при перших ознаках порушення своїх прав звикли викликати копів (тих, хто отримує зарплатню саме за розбірки із такими "нетямущими" порушниками громадського порядку), чомусь і ладу більше, і бидла поменше?

     

    Збіг? Не думаю. (с)

  7. Искать оправдание поступкам, в результате которых "ни одно животное не пострадало" - безосновательно и бессмысленно. Так что, моя совесть кристально чиста, сплю спокойно, чего и всем желаю :)

     

    И вообще, как там? "Кто безгрешен, пусть первым бросит камень"? Надеюсь, никому нимб не жмет? :)

    Можливо, вам здається, що ви дотепно спростували мої слова, але насправді ви їх тільки підтвердили :)

  8. Я вроде не сказала, что вопросов нет. Человек апеллировал к оружию и террористам, отсюда и реплика.

    А ви не подумали, що зброя, війна та тероризм - це джерело всіх інших негативних явищ, які зробили безвізовий режим неможливим? Якби під час війни кордон із ЄС перетинали тільки законослухняні туристи, то на війну б ніхто не зважав. Але під час війни на Балканах та після неї кородон ЄС чомусь стали перетинати каравани нелегалів, зброї, наркотиків та повій, а не професорів філології та богослів'я. Нікому у ЄС не потрібне повернення "лихих 90-х" - пам'ятаєте, як у Польщі, Чехії та Німеччині лютувала наша "братва" та звичайні гопники з Пітера та Львова? А тепер такі гопники мають стволи, досвід вбивств та посттравматичний синдром.

     

    Якщо зараз надати безвізовий режим Україні, то весь візовий режим ЄС із іншими країнами втрачає сенс.

    Це все одно, що смолити щілини у човні, посередині якого пробито величезну дірку.

  9. Така сама ситуація із литовським консульством. Я минулого року писав їм лист із проханням пояснити, що відбувається. Відповіли: "К сожалению, пропускная способность позволяет принять далеко не всех желающих. Что является следствием недостаточного количества сотрудников." І порадили звернутися до МЗС Литви :)

  10. А можете дать ссыль о "Їжаках" - работают в Украине в "полный рост" - на каждой станции метро, перекрестке - еще и хвастаются организацией...

    На їхній сайт не хочу, а журналістських розслідувань багато в інтернеті. Ось наше останнє, після якого ними зайнялася прокуратура: <noindex>http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktual...ti-ukrainai.htm</noindex> Не знаю, чи хтось сів до в'язниці, але їхні "волонтери" виявилися іноземними громадянами (РФ), їм анулювали шенгенські візи і вигнали з Литви. Збирали кошти собі і бойовикам, як я розумію, і "надавали візові послуги".

     

    Шкода, що українська діаспора у Польщі та поліція не зайнялася польською філією цих уродів. Можете залучити журналістів до цього - вони із радістю долучаться до такого розслідування, тим більше, що є досвід львівських та вільнюских колег та поліції. Наша поліція спершу не дуже хотіла займатися цією справою (бо важко здобути докази), але після серії репортажів пішов суспільний розголос, і поліція була змушена реагувати.

     

    Ось в Україні львів'яни знімали репортаж:

    <noindex>

    </noindex>
  11. По польским законам можно перевести 1% налогов на благотворительность. И ТС хочет этой возможностью воспользоваться.

    Для этого благотворительная организация должна быть зарегистрирована в Польше.

    Не думаю, що допомога іноземним військовим може бути легальною метою благодійної організації. Але сподіваюся, що ТС пощастить знайти тих, хто працює "під прикриттям". Звичайно, у цьому випадку на 100% прозорість та легальність розраховувати не варто. Також є організації, що офіційно зареєстровані як благодійні, але насправді є шахраями (наприклад, Їжаки, або JEŻE- їх нещодавно розігнали у Литві, але вони мають філії в інших країнах)

     

    Я дзвонив до Червоного Хреста - вони збирають кошти (не речі!) для біженців зі Сходу. І "Сaritas" займається цим. Може, ця інформація буде корисною.

  12. мы в процессе подачи пита11 и ищем возможность перечисления процента дохода на помощь нашим солдатам. Существуют ли честные организации в Польше кот могут помочь ,что бы деньги дошли по назначению?спасибо!

    Нащо вам організації у Польщі? Є купа організацій в Україні. Хтось спеціалізується на медицині, хтось на тепловізорах, хтось на безпілотниках, і всі публікують звіти про витрату коштів. Можна обрати будь-яку.

     

    Чи вам потрібна благодійна організація, яка офіційно зареєстрована у Польщі?

  13. ну есть еще фейсбук для тех, кто не любит русские сайты

    До чого тут російські сайти? Я писав про соцмережі взагалі. Вперше чую, щоб наявність акаунту у соцмережах була обов'язковою вимогою при працевлаштуванні.

  14. Доброго времени суток!

     

    Для девушек приятной внешности возраста 20-30 лет есть открытая вакансия на полный рабочий день в Кракове в школе языков.

    Готовы брать и студенток. Главное: знание русского, польского и английского языков.

     

    Детали в личку. Прошу сразу присылать:

    1) скайп

    2) ссылку на аккаунт в соц сетях

    3) пожелания по ЗП

     

    Спасибо!

    Цікаво: а якщо дівчина не має акаунту у соцмережах? Власники школи є громадянами РФ?

    Питаю не просто так - є знайома, яка найближчим часом буде шукати роботу (вільне володіння польскою+англійською+російською+українською+німецькою мовами, досвід роботи адміністратором та у сапорті 3 роки). Має КП, тобто дозволу на працевлаштування не потребує. Але вона вату не любить, тому треба уточнити :)

  15. Вернемся к вопросу о возможности легализации доходов из oDesk и Paypal.

     

    с paypal все сложнее наверное будет чем с одеском. т.к доход с него контролируется. насчет оDesk все проще возможно.

     

    Я перевожу со счета в оДеск на карту payoneer которая зарегистрирована в Белизе (в оффшоре) и снимаю уже лет 8 наверное в украине без всяких проблем. возможно в Польше будет тоже самое. хотя никто не мешает поехать во Львов, снять там деньги приехать в Польшу с ними.

     

    Также мне тут посоветовали прямо с оДеска скинуть на личный счет в польском банке. но наверное это уже будет как то светиться в органах.

    Бородата схема ухиляння від сплати податків, яку ви зараз описали (до речі, всупереч правилам форуму), є прямою протилежністю "легалізації доходів", про яку ви пишете у першому реченні :)

  16. иногда кружу по 40мин чтобы место найти в стрефе( частные паркинги не рассмариваю)
    :) за ці 40 хв кружлянь можна витратити пального на ті ж самі гроші, скільки коштує година-дві паркування на приватному паркінгу, хіба ні?
  17. Езжу на своих машинах уже 18 лет и недавно был перерыв в несколько дней и это была просто мука. Авто это стиль жизнь, это новый уровень свободы и удобства. Вобщем словами это не объяснишь

    Ви помиляєтесь, це пояснити дуже легко.

    Явище, коли людина споживає щось 18 років, відчуває муку від перерви на кілька днів, і при цьому щиро вважає, що це дає їй свободу, називається залежністю.

    :) Така сама залежність, як нікотинова, алкогольна, наркотична чи адреналінова - різниця тільки в масштабах шкоди, заподіяної собі та оточуючим.

×
×
  • Создать...