Перейти к содержанию



MartinEden

Чемодан
  • Публикаций

    4411
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    156

Сообщения, опубликованные MartinEden

  1. 2 hours ago, VitaliiP said:

    Іменно візу продовжити. Я розумію, що дитина має стаді перміт, але в житті різне буває і хочеться мати змогу переміщатися.

    Якщо хочется, то подавайтесь на візу наново. Ніяких продовжень не існує. Але зараз це не безкоштовно як було з CUAET.

  2. 13 hours ago, VitaliiP said:
    Доброго дня. Поможіть будь ласка.
    В мене така ситуація. Я з дитиною перебуваю в Канаді по програмі Cuaet.
    Але віза в дитини закінчується в червні.
    Як мені продовжити візу дитині????

    У вас віза чи візітор рекорд або стаді перміт закінчується?

    Віза - це те що в паспорті, вона використовується для в'їзду в Канаду. Якщо ви не плануєте нікуди летіти, то просрочена віза взагалі не проблема, бо вона вам і не потрібна. З просроченою візою можна спокійно знаходитись в Канаді.

    А от стосовно документу що дозволяє вам ЗНАХОДИТИСЬ в Канаді (це візітор рекорд або стаді перміт для дитини), то цю бумагу треба продовжувати якщо вона закінчується, бо з просроченим документом ви вже будете нелегально в Канаді.

  3. On 12/19/2023 at 2:38 PM, MartinEden said:

    Питання: якщо у людини є звичайна (не CUAET, а візітор) віза в паспорті і вона прилетить в Канаду до 31 березня 2024 року, вона НЕ ОТРИМАЄ ніяких федеральних виплат, так?

    Відповідь - ніяких виплат не буде якщо немає віз CUAET.

    2 hours ago, Chuvak said:

    У мене в двох візах Visitor (батьки) а в двох Worker (діти). Напевне, то так ставлять. Головне - це заїхати до 31 березня і отримати Work Permit.

    Якщо у них візи  CUAET, то буде підтримка якщо встигнуть до 31 березня. Якщо немає CUAET, то значення немає коли в'їжджати, все одно нічого не отримають.

  4. On 9/11/2023 at 12:40 AM, Sasz said:

    Доброго дня. Зацікавило "приїхати в Канаду до кінця березня 2024". Чула про це неодноразово, не можу розібратися(. Буду дуже вдячна якщо допоможете(. 

    Ми маємо трирічну візу (отримали в червні). Чому обов'язково в'їхати в країну в означений термін? Дуже дякую!

    Ваша віза валідна 3 роки, ви зможете і після кінця березня 2024 в'їхати без проблем.

    Різниця лише в тому, що якщо ви в'їдете до кінця березня 2024, то отримаєте робочу візу та певну фінансову підтримку від уряду, а якщо після кінця березня 2024, то в'їдете як звичайні туристи, тобто не зможете працювати та отримувати ПР.

    • Спасибо 1
  5. On 3/3/2023 at 11:07 PM, Наттта said:

    Помогаю подруге заполнить заявку на визу по программе CUAET. Подруга получила статус временной зашиты в Германии. В заявке на визу просят указать страны, куда она путешествовала за последние 5 лет, кроме стран гражданства и проживания на данный момент. Правильно я понимаю, что все ее поездки в Германию за последние 5 лет, а она ездила почти каждый год, совсем не указывать? Или указать только поездки до получения статуса?

    В Германию она добиралась на машине, и в паспорте стоят отметки о пересечении границы Румынии и Венгрии: на пример, 1-го числа - въехала в Румынию, 3-го - выехала  и заехала в Венгрию, а в Германию она еще через пару дней попала, но этого уже не видно по отметкам в паспорте. Нужно ли в данном случае указывать страны транзита по пути в Германию в Travel history? 

    Так как подруга добиралась в Германию несколько дней, а потом еще не сразу подала документы на статус в Германии (не хотела она этого делать), то статус она получила недели через 3 после того, как выехала из Украины. Как указать эти 3 недели в разделе " Countries or territories of residence"?

    Надійніше за все вказати усі поїздки за межі України, включно з транзитом за останні 5 років і не вибирати які вказувати, а які ні.

    Не вказувати якісь поїздки завжди ризик як мінімум запросу додаткової інформації, або навіть відказу.

    Тим паче якщо подруга не постійний резидент Германії (тобто не на візі!) скоріш за все. Також якщо брати Германію як місце проживання базове, то треба вказувати поїздки та перебування в Україні за останні 5 років. Нюансів безліч, просто вказуйте усі поїздки.

  6. 7 minutes ago, ash said:

    Вже подивився. Тому тут і перепитую. Жодної інформації про чоловіка/дружину форма не вимагає.

    Перед тим як щось відповідати може вам краще перевірити своїми очима форми?

    Так, тільки що глянув - дійсно непотрібна ця інформація.

    • Смешно 1
  7. 6 hours ago, ash said:

    Всім привіт. 
    Чи я правильно розумію що під час подачі на громадянство не треба ніде заповнювати інформацію про чоловіка\дружину? 
    Тільки пишеш свій статус married/single etc без жодних деталей?

    Дякую

    Неправильно розумієте. Треба заповнювати дані про дружину/чоловіка.

  8. 1 hour ago, mps3132 said:

    С этим все понял, всем спасибо.

    Еще вопрос - важно кто заплатит минимальный взнос за учебу если аппликант покажет более чем достаточно денег на счете? Или будет нужно объяснять почему первый взнос сделал другой человек ?

    Проблема в том что не получается оплатить через онлайн систему..

    Ні университету ні імміграційній службі це не важливо. Спитають - відповісте чому платила інша людина, але це вірогідність менше 1%.

    • Спасибо 1
  9. 2 hours ago, Eric said:

    Доброго дня всім, плануємо у березні летіти в Канаду чи буде ще діяти ця допомога? Чи вона діє безстроково докінця воєнного стану?

    Ніхто не знає чи буде діяти. Відмінити можуть в будь-який момент.
    На мою думку, в березні буде ще діяти.

  10. 14 hours ago, mps3132 said:

    Вобщем поступили. Теперь вопросы:

    В письме есть сумма минимальной оплаты и полная стоимость обучения. Сколько лучше заплатить ?

    Что если не успеваем получить визу до начала обучения? Я так понимаю что нужно с колледжем связываться и проситься на другие даты, а потом это все досылать в иммиграционную службу?

    Я б заплатив мінімальну оплату щоб забронювати місце. Якщо не встигаєте отримати візу, то треба вияснити в універі до якої дати ви повинні їм надати копію візи. Якщо ви до цієї дати не отримаєте візу, то перенесете на наступний період стартову дату навчання. Якщо завтикаєте, то можете і штраф заплатити, бо вони тримають для вас місце, а ви завчасно не попередили що не зможете приіхати і вони не зможуть знайти іншу людину на це місце.

    В любому випадку треба вияснити цю інформацію в університеті щоб потім не було сумно за дарма витрачені гроші.

    13 hours ago, mps3132 said:

    Пример письма с объяснением of dual intent тоже будет очень кстати 

    Кому буде "кстати" і що за лист?

    • Спасибо 1
  11. 8 hours ago, Nataly said:

    З Новим роком!

    Підкажіть, будь ласка, наступне. Отримали номінацію від Манітоби (ура! дякую Форуму). Подавались на основі чоловіка. Зараз готуємо документи на подачу PR. Питання наступне: чи можна чоловікові змінити роботу (вища зп) перед самою подачею документів на ПР, і якщо так, то чи не стане це проблемою? 
    Також куди потрібно повідомити, що він змінив роботу. 

    Дякую!

    Ні, не стане. Як почне робити на новій роботі, напишіть листа в MPNP що чоловік знайшов роботу з більшою заробітною платою з його джоб оффером.

    • Понравилось 2
  12. On 12/23/2022 at 6:34 PM, DrafGracula said:

    Доброго времени суток.

    Готовлю онлайн подачу на гражданство. Необходимо заполнить пробелы в трудоустройстве в несколько месяцев. Я указал self-employed, self-employed (место работы) и свой домашний адрес в то время. По факту, подрабатывал на Uber, стройка и e-commerce. Стоит ли указывать это? Благодарю 

    Так, має сенс, вказуйте все. Ви десь бачили щоб було написано "ну якщо вам не хочется, то можете щось не вказувати"? :)

    1 hour ago, ash said:

    А якщо просрочена PR карта? Наскільки я розумію щоб подавати на громадянство не треба мати valid PR card.

    Прострочена карта ОК для отримання громадянства.

    • Спасибо 1
  13. 3 hours ago, SphinX said:

    Дякую за відповідь. За кеш доволі ризиковано працювати, як на мене.

    1)Спочатку планував в Вінніпег (Манітоба), через більшу допомогу на старті і простіше отримання PR, але почав вивчати інформацію і зрозумів, що Альберта - це золота середина в співвідношенні доходи-розходи, та й давній знайомий вже 2 роки в Калгарі живе.

    2)Планував приїхати в кінці лютого - початку березня, щоб встигнути отримати ворк перміт по програмі CUAET.

    0. За кеш працювати ризиковано тільки хоча б тому що кидають на гроші постійно, краще почати працювати над отриманням ліцензії якнайшвидше.

    1. В Манітобі теж добре, і немає коливань на ринку праці в залежності від ціни на нафту.

    2. Нічого вам встигати не потрібно, це робиться прямо в аеропорту. Якщо ви не в Україні і вже маєте візи, приїжджайте якнайшвидше, ніхто не знає коли і як змінять, або навіть закриють дану програму.

    • Спасибо 1
  14. 6 hours ago, mcdoc said:

    Я відправляв посередником, тур.фірма, до Відня. 23 листопада мій паспорт поїхав до Відня, а 05 грудня я вже в руках тримав паспорт з вклеєною візою.

    Ви в Україні були? Якщо так, то на яку адресу зворотню доставку робили, якась адреса турфірми в Австрії звідки вони в Україну пересилали?

  15. Яка логістика відправки паспорту з України на вклейку візи CUAET? 

    Я так розумію, що через те що не працює embassy в Києві дають foilless візу (десь на півроку найчастіше), але є опція вклеїти (в основному на 3 роки дають). Зрозуміло що в обох випадках по прильоту дають ворк перміт на 3 року, але людина, що планує подаватися, хоче саме вклеїти візу.

    Кажуть що новою поштою можна в Варшаву відправити, десь 1200 грн виходить.

    Але як отримати паспорт назад? Яка там логістика? Відправляють я так розумію через VFS? У них же працює офіс в Україні? Ч вони в Україну не доставляють? Назад отримати це тільки на адресу знайомих в Польщі тоді, я так розумію, щоб вони пересилали вже в Україну? Чи як? Підкажіть хто знає або проходив даний процес.

  16. В 06.12.2022 в 12:32 AM, kulemans сказал:

    при заповненні анкети у розділі National identity document of the applicant - у маленьких діток паспорта України нема, пробував Свідоцтво про народження, але серія І-АМ та номер не приймається ..

    довелося ставити в такому випадку No !

    чи то дійсно так ?

    дякую

    Так, у малих дітей немає National Identity Document. Свідоцтво про народження не є таким що підтверджує особу, немає фото, адреси, etc.

    • Спасибо 1
  17. 9 hours ago, kulemans said:

    паспорта на дітей готові, анкети на них заповнювати з свого особистого аккаунта, де і дорослі заповнювали свої анкети вірно ? 

    там є питання, чи самі заповнюєте, чи хтось інший... як треба писати ? можливо є ще якісь нюанси при заповненні на дітей, свідоцтво про народження треба прикладати, то чи не треба переклад..

    дякую 

    Так, для дітей з того самого аккаунту, там буде список осіб що їдуть, в нього йдуть 1-2 дорослих + усі діти/депенданти.

    Навіть для дітей пишете що самі. Не самі - це опція коли вам допомагає консультант чи ще хтось.

    Свідоцтво про народження + переклад треба буде обов'язково загружати, бо це доказує ваше родство до дитини.

    • Спасибо 1
  18. 4 hours ago, mps3132 said:

    Всем привет!

    Пытаюсь разобраться с тем как податься на учебу в колледж через подготовительные курсы английского, но сайт водит по кругу и нигде нет никакой конкретики…

    Вот все что там пишут - Applicants from eligible countries† who do not meet George Brown's English language entry requirements may be offered a conditional acceptance for College diploma, postgraduate and degree programs which will be subject to successful completion of level 8 or 9 of George Brown's English for Academic Purposes (EAP) program.

    Но из этого непонятно что значит «may be” и как на это податься. Когда заполняется форма подачи на конкретную программу - там есть выбор что «я подаюсь на EAP и тд», но также требуется указать конкретную дату начала курса. 
    Получается что нужно сначала податься на курс английского, дождаться подтверждения и потом уже подаваться на основную программу?

    Как тогда быть с визой? Ждать пока получит подтверждение о Conditional Admission и просить визу на все 3 года или подаваться на визу на курс английского, а потом просить продлить?

    Короче я совсем запутался…

    Кто так уже делал, или знает как сделать - поделитесь опытом плиз.

    Заранее спасибо.

    1. Так, подаєтесь на EAP та основну програму, і так, для основної програми треба вибрати стартову дату. Ви думаєте що можете без поступити без ризику на курси і потім в який місяць закінчите, тоді і почнете вчитись на основній програмі, але це так не працює. Ви вибираєте дату основної програми і потім від неї відштовхуючись записуєтесь на курси, частіше за все для цього требя пройти якесь тестування, і потім у вас жорсткий дедлайн щоб навчитись на мовних курсах і встигнути вивчити англійську до моменту початку основного курсу. Причина в тому що вони тримають для вас місце, і треба предоплату дати їм, і не всю повертають якщо ви не поступите.

    2. На відміну від основної програми, ніякого вступу до мовних курсів немає, це просто дорого, ви платите гроші і вас беруть.

    3. Візу ви не "просите на 3 роки", ви просто подаєтесь на основну+мовну програми, і вам дадуть на строк який вирішить візовий офіцер. Частіше за все дають або на повний строк навчання, або, якщо з мовними курсами, то на рік, а потім треба продляти (якщо зможете вивчити мову і поступите на основний курс).

    Тобто, подавайте заявку на якийсь час у майбутньому, з запасом по часу, залежно від вашого рівня англійської, і вказуйте що з курсами мови хочете. З вами зв'яжуться, якось організують тестування, вже тоді остаточно вирішиться все по датам і мовних курсів і основної програми, і тільки тоді вам дадуть Conditional Offer Letter.

    • Спасибо 1
  19. 5 hours ago, Svetaz said:

    Добрый день.

    Меня тоже интересует жизнь в этом городке.Я никакой не БОТ.Хочу как найти жилье. Сколько стоит?,занятиях английского языка.работа.История и быт.Спасибо.

    Варіантів оренди мало, і не набагато дешевше ніж у Вінніпегу. Роботи мало.

    Переїжджати у мале містечко має сенс лише якщо ви знайшли там роботу та маєте змогу купити житло. До цього краще жити там де є багато роботи.

  20. On 11/22/2022 at 10:29 PM, AlexP said:

    Мы с женой сейчас как раз хотим пойти по этому пути: нам по 36, двое детей. Она программист. Сейчас прокачивает свои скилы до Senior уровня (как soft, так и hard) и планируем по её работе свалить в Канаду. Если не получится - то запулим детей на учебу. Если по деньгам не вытянем, то есть вариант подешевле - в Новой Зеландии.
    Идея свалить из РФ всегда хороша, но как же я жалею, что мне никто это не подсказал в мои 20-25 лет. Я всегда думал, что все тяготы выпали на долю моих дедов и родителей, но время показывает, что история ходит по кругу. И иммигрировать надо туда, где эти круги истории более менее вас устраивают.

     

    7 hours ago, alexouvarov said:

    Лучше запулите на учебу одного из вас. И переезжайте всем кагалом в Канаду будущим летом, еще не поздно.

    Згоден з Алексом, треба їхати самим, це дасть дітям подвійний шанс, ще й будуть батьки/підтримка в Канаді.

    "Прокачує скіли..." - це все прокрастинація та відкладування. Все це можна робити і в Канаді, просто починайте шукати роботу віддалено прямо зараз.

  21. 7 hours ago, Maksym374 said:

    Трудоустройство программистом. Я прекрасно понимаю, что опыта в данной сфере у меня совершенно никакого нет и образования тоже нет, но неужели все настолько плохо с работой для иммигрантов? Вы упомянули что 15 лет работали в одной компании, может это больше правила найма в том месте где вы работали? Знакомые ребята программисты хоть и в Украине, которые занимаются веб-разработкой, сказали что данное направление тем и привлекательно что строго не требует наличия вышки, основной акцент делают на скиллах и портфолио. Конечно нанять студента для них было бы логичней, но так как я в другой лодке приходится оперировать тем что имею :) 
    Конечно, такие отзывы местами сильно пугают и после них думаешь а стоит ли так рисковать, особенно когда есть практически 100% возможность получить бакалавра в Германии чуть-ли не бесплатно, но потратить лет 5 на жизнь в стране в которой жить не хочешь. Возможно за эти 5 лет в Канаде без диплома можно было бы уже добиться каких-то крутых результатов, получить гражданство и может быть даже образование! :)

    Вам ніхто і не казав нічого про вишку. Роботодавцям потрібно знати що ви щось реально вмієте програмувати, тому портфоліо з кількох проектів на GitHub - це обов'язково.

  22. 2 hours ago, Maksym374 said:

    Спасибо за наводку!

    Выше писали что нет смысла ехать в маленький город. Будет ли хватать зарплаты с survival job для оплаты того же бейсмента в Торонто? Или только румейта искать нужно? 

    Ні, ні в Торонто ні в Ванкувері.

  23. 4 hours ago, Maksym374 said:

    Дуже вдячний за відповідь. На вашу думку потрібно їхати одразу у велике місто по типу Торонто-Ванкувер чи можна спочатку поїхати у невеличке відносно місто поруч з мегаполісом наприклад у Burlington? Велике місто чи маленьке - всеодно буду жити як аскет, бейсмент та тотальна економія, сім'ї ще нема, а кофморт на старті то таке :) Просто я не знаю як часто доведеться бігати по офісам на співбесіди і т.д. Як взагалі наймають людей у Канаді? Бо для моряків часто важливо жити у місці з багатьма судохідними компаніями, вони досі часто кличуть вас фізично на співбесіди та тести, а їх просто тьма.

    Теоретично і аренда не така висока буде у містах по типу Burlington, люди кажуть що і на роботу звідти їздять у Торонто потягом. Буду дуже вдячний за таку інформацію, адже таке знають краще ті хто там живе! 

    Ви нічого не зекономите в маленьких містах, там не набагато все дешевше, особливо оренда, бо мало житла, роботи там набагато менше, і їздити в велике місто буде накладно по часу і грошам.

    На вашому місці я би поїхав в Едмонтон або на крайній випадок в Калгарі. Все дешевше, особливо житло, податки менші, зарплати не набагато менші ніж в Онтаріо та БК, а в IT багато роботи.

×
×
  • Создать...