Перейти к содержанию



bokambek

Чемодан
  • Публикаций

    318
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    11

Сообщения, опубликованные bokambek

  1. "Дай бог автору все пережить, но с дурной головы на здоровую (т.е. хаять как в Канаде все плохо, а на украине хорошо) не надо, т.к. в дураках остаетесь вы."

    А я ось квитки до Варшави на вівторок взяв. Нас 4 чоловік з Калгарі летить у цей день. Домовився про місце в теробороні в Україні. Гроші переслав на оборону. А здорове біосміття чоловічого роду нехай втікає біженцями з перестрашеними очима. Вони вже давно померли зсередини. Слава Україні!

    • Понравилось 4
  2. 40 минут назад, MartinEden сказал:

    Возможно так и будет. Но даже если данная инвестиция будет прибыльной, то уровень риска (можно просто потерять все) тоже будет соответствующий.

     

    Золотые слова! Совершенно согласен! Жаль что вы так и не научились их зарабатывать и придется не солоно хлебавши возвращаться в Украину. Зато навеселе: в кармане будет сердце греть канадский паспорт, а на душе светло и легко от радужных перспектив работы в украино-канадской компании на высоких должностях :-D

    У мене все буде набагато краще, ніж у більшості канадців. Можете мені повірити на слово ;)

  3. 2 часа назад, mps3132 сказал:

    Ну зачем же крайности. Почти уверен что с эскалацией конфликта цены упадут в том же Киеве, а может даже и во Львове

    Відразу видно, що Ви дуже адекватно мисляча людина, на відміну від багатьох інших. Щодо цін у Львові, то вони, на жаль, навпаки скоріше за все підростуть із зростанням попиту від київських. Хоча було би непогано підкупити 3-4 студії для здачі в оренду у Львові - дуже ліквідний ринок.

    "увы, ваши громкие заявления и обещания награды оказались фикцией"

    Гроші потрібно заробляти, а не випрошувати.

  4. Ну все, йду здавати канадський паспорт - бо виявляється mobility rights - це всього лиш фікція, а насправді, канадське громадянство - це елемент закріпачення людини. Виключно режим "на роботу - з роботи" і завжди паспорт при собі мати для перевірки. Ну і електронний браслет також обов'язково носити, якщо питання будуть. :)

    • Смешно 1
  5. "Очень смешно звучит что вы начали с "паспорт Канады - это золотой билет в Украине"

    Ви, ніби, не дурна людина - але починаєте для чогось маніпулювати моїми висловами.  Я Вам 100 Дол перешлю, якщо мені вишлете даний текст у лапках мого авторства і доведете, що я таке писав.

    Бо насправді я писав таке: "Для мене громадянство - це ПР карта без обмежень щодо перебування, а також певні додаткові гарантії."

    Ну і де тут "золотий білет"? Мене тут сумніви почали брати, як Ви Reading IELTS здали на достатні бали.  :)

    "паспорт Канады это ПЛЮС но не супер весомый." - даний варіант був би правильний за підсумками написаного мною. Я вже виріс із тих штанів, щоб дивитися на захід великими захопленими очима і розкритим ротом.

    Моя позиція дуже проста: мені глибоко наплювати, як і де хто живе(хто живе "правильно чи неправильно"), оскільки мене виключно цікавлять мої обставини і власне життя та життя моїх рідних. В обговоренні беру участь виключно для аналізу ситуації (щоб ширше охопити проблематику) та викладення власних міркувань. І я занадто досвідчений, щоб комусь нав'язувати власну думку, оскільки - це марна трата часу.

  6. "Вопрос заключался в том, какое преимущество дает гражданство Канады украинцу, решившему жить и работать в Украине..."

    А як Ви думаєте в американській чи канадській компанії локалізованій в Україні у кого шанси кращі, при рівних умовах, отримати роботу - в українця чи канадця? 

    Я вчитель англійської мови. Ви до мене, громадянина Канади, підете на курси чи до місцевих, які далі Польщі не їздили? :)

    Знову ж таки, канадське громадянство не настільки тяжкий тягар, щоб про нього сильно переживати.

  7. "В этом плане ПР в Канаде дает в разы больше преимуществ, чем гражданство Канады вне Канады.."

    Проблема з ПР - завжди треба паритися про 2 роки перебування з 5 і перевидачу карточки виключно з Канади(новий паспорт можна отримати і за кордоном). Я вже не кажу, що ПР у Вас можуть забрати і депортувати за серйозніше правопорушення.

    Логіка канадського громадянства дуже проста - є від нього користь , хоча б мінімальна, чи ні? І тут, я думаю, відповідь очевидна.

  8. 6 часов назад, Prograph сказал:

    Несколько раз прозвучало, что если вернуться в страну исхода с канадским гражданством, английским...

    Конкретно про гражданство. Каким образом именно это влияет на карьеру в стране исхода? Повторю, ни опыт, полученный в Канаде, ни хороший английский, а паспорт?!

    То есть, вот вернулся человек в Украину, ищет работу, пришел на собеседование, как достал из широких штанин синюю корку с британо-французскими государственными символами, и...что...?

    Паспорт - це для Вас особисто. Він дає доступ до канадського ринку праці (який більший за український) зі всього світу, додаткових фінансових інструментів, ширшого пакету медичних послуг, соціального забезпечення на старості і т.д., без знаходження на території Канади. Якщо Ви в Україні збираєтеся в продуктовому супермаркеті працювати - ну тоді, напевно, і канадський паспорт не дуже знадобиться (хоча на старості хто зна). Для мене громадянство - це ПР карта без обмежень щодо перебування, а також певні додаткові гарантії. Досить хороший привілей для Вас і Ваших дітей (при цьому діти можуть бути народженими в Україні від натуралізованих громадян Канади).

  9. А про те, що в Канаді всі чесні і ніхто нікого не кидає - це казочки від діда Панаса. До прикладу, більшість невеликих ділершипів і приватні продавці авто: араби, індуси, азіати і нігерійці. Ніколи не забуду, як я своє перше авто купляв. Прийшов дивитися авто, а воно навіть не зареєстроване і азіат мені починає втирати, що його жінка на роботу ним їздила: лисі колеса, тріщина на все скло, підфарбування місцями. Перекуп на перекупі і нічим від українських не відрізняються. 

    9 минут назад, alexouvarov сказал:

    Не можете в Канаде мечтать о 3 тыс. долларов в месяц? Просто уточняю, правильно ли Яндекс перевел на русский.

    Не можу в Канаді мріяти, щоб хтось мене на менеджмент трейні в ІТ запросив з першого-другого інтерв'ю. До кінця січня працював разом із IT Senior Project Manager з 28 років стажу. Бідолаха купу часу жодної роботи не міг знайти і пішов до нас на 45к. На початку лютого знайшов ніби роботу, але лише тимчасовий контракт на 6 місяців. Ми сказали, що з радістю чекаємо його назад. В Україні за ним би декілька ІТ компаній полювали, щоб перехопити. Знаю по свому братові.

  10. 11 часов назад, Prograph сказал:

    То есть, в Украине можно "выехать" просто на самом факте своего проживания в Канаде? Неважно, чем ты занимался будучи в Канаде, но по возвращении на родину, утрированно, тебя всегда ждет успех и продвижение по карьерной лестнице?

    На жаль, життя ніколи не дає жодних гарантій. Але, з підтягнутою англійською мовою і більш-менш хорошим офіційним досвідом - в Україні можна претендувати на значно кращі роботи на фірмах, які орієнтовані на захід. От нещодавній приклад: сім'я з обидвох проджект-менеджерів: в Києві заробляли по 2тис Дол чистими кожен, в Канаді - він продає авто на ділершипі, а вона продукти в магазині розкладає і так вже років 4. Я можу побитися об заклад, що у разі повернення в Україну з канадським громадянством і підтягнутою англійською вони не погіршать власні шанси отримати хорошу роботу у тому же менеджменті. Мені от в ІТ пропонували у Львові трейні стати на менеджера проектів. 800дол на старт і перспектива поступового виходу на 3тис Дол у місяць. Головні критерії - те, що у мене англійська хороша і є величезний досвід спілкування з англомовними замовниками. В Канаді про таке я навіть мріяти не можу.

  11. У попередньому дописі я мав на увазі ким люди були в Україні у порівнянні з Канадою, а не навпаки. Ну і ситуація у багатьох інша: зараз можна тут скинути нерухомість і дуже добре жити в Україні на різниці в цінах. А про то, "как обижают и обдирают на родине" - це стандартні воплі тих вічно битих і експлуатованих, які за життя ногою за межі Москви, Пітера чи Києва не ступлять.

  12. Так само бачу відплив знайомих з Канади. Щоправда, дехто пробує втекти від Канади переїздом в іншу провінцію. Мало хто про це говорить, але в Україні знайти роботу на високій посаді у великому місті у рази простіше, ніж в Канаді. Особливо після канадського досвіду. 70-80% знайомих займали значно вищі посади в Україні: менеджери середньої ланки, помічники суддів, вчителі, архітектори, юристи і т.д. А тут плитку викладають у кращому випадку. І так, радив би спихати нерухомість - рецесія не за горами. Зараз дуже хороший момент.

     

  13. Скоріш за все, недостатньо добре утеплене горище або десь є прогалини в термоізоляції. Тепле повітря з будинку йде вверх і конденсується на панелях піддашшя. Є недорогі (в межах 200-300 дол) інфрачервоні камери, які підключаються до телефону і ними можна подивитися звідки йдуть тепловтрати. Корисна річ на господарці.

    • Понравилось 1
    • Спасибо 1
  14. Та буде Канада набирати нових мігрантів (і не тільки Канада) - і ще більшими темпами. З коефіцієнтом народжуваності 1.4 і величезним поколінням 60+, яке потребує медичне і соціальне забезпечення - чекайте на 500тис нових мігрантів у рік - вже дуже скоро.

    Як на мене, вкладати 50-60тис Дол у схему з навчанням - це треба вже дуже desperate бути(продавати все і ще зичити, а потім проходити всі кола пекла) або багатим (а тоді, чи потрібна Вам Канада взагалі?).

  15. 6 часов назад, AlexP сказал:

    Добрый день!
     

    Наткнулся на обсуждение сферы ИТ в этой ветке.
    Подскажите, пожалуйста, с точки зрения тех, кто уже понял всю внутреннюю кухню поиска работы в Канаде. Реально ли приехать по PR с опытом работы в supply chain,  отучиться на web developer и найти работу в web dev без опыта, с нуля, после колледжа?
    Мы с семьей нашли рабочий вариант и рассчитываем к концу этого года получить номинацию. Но
    1. Я не очень вижу себя в работе в логистике в Канаде. Судя по indeed  не очень обширный рынок и зп крайне не привлекательные.
    2. Всегда любил программирование, обучал сына основам Java, Python, так - чисто побаловаться. Сейчас заканчиваю Udemy Bootcamp по Web Dev и Java Script, хотя продолжаю работать в supply chain. Понял, что просто тащусь от front end. Это прям самый сок программирования, когда ты что-то пишешь и сразу получаешь визуализацию =) в отличие от тех же Java и Python.

    Собственно вопрос - реальная ли затея найти работу в WEB DEV на самую минималку, ради опыта, после прибытия в Канаду, не имея за плечами ничего по специальности, кроме двух длительных курсов из Udemy?
    И второй вопрос - закончить годовой курс в колледже Канады по прибытии - шансы вырастут?
    Просто в России этот вариант не работает. Тут в 35 лет уже очень косо смотрят на то, что ты переметнулся из одной сферы в другую, а также отсутствие профильного образования тоже играет роль утяжелителя, тянущего тебя назад, к своей старой специальности.

    Спасибо!

    Да реально. Знакомый молодой канадец в Калгари закончил 2 годичный diploma course в SAIT и устроился веб-девелопером. На начало не стоит рассчитывать на больше 40-45к в год.

  16. Не знаю, як в Торонто, а в Калгарі - великий трак за 60к - це статусний та культурний символ. 

    Щодо відсутності заздрості і "не звертають увагу", то на минулому тижні мав ситуацію в себе на роботі. Старенька пара підійшла до нас з колегою і почала розпитувати про послуги з ремонту бейсменту, які ми надаємо. Мій колега, який подався в продажі після виходу на пенсію, відпрацювавши менеджером в ConocoPhilips більше 28 років, сказав їм, що саме закінчив у себе ремонт в бейсменті і на базові речі потратив 28тис Дол. Ви би бачили, як перекрутило щелепи у даної пари. Я думав, що їм протези повипадають. Як же ж це холоп із рітейлу може такі гроші на ремонт мати!!! До речі, мій колега також має 8 циліндровий трак - Nissan Titan 2020 року, щоправда дизельний. На моє запитання, для чого йому великий трак, він віджартувався: "I need to compensate for a lot of things". За що люблю канадців, так це за вміння пожартувати над собою і самоіронізувати 

    А щодо трейлерів - їх у Калгарі, як гною, як вантажних, так і кемперських. Кожна 4-5 хата буде мати припаркований трейлер.

  17. Найпрактичніше авто за більшістю параметрів: 4 циліндровий AWD SUV компактного класу(Rav4, CR-V і т.д.): економія на паливі, експлуатаційних витратах, хороша прохідність, більшість речей можна перевозити при складених сидіннях. Якщо потрібно регулярно возити великогабаритні речі і є власний дім, то просто докупляється причепний трейлер за невеликі гроші. Якщо мова йде про матраци і меблі - більшість магазинів безкоштовно доставлять, або за невелику доплату. Доставка - це частина customer service and building value. При переїздах орендується U-Haul.

    Про траки: мають сенс, якщо Ви контрактор і кожен день щось тягаєте. Бо і сім'ю можна возити і інструмент. В іншому плані - одні мінуси: значно більші витрати пального, значно дорожчі деталі, колеса, АКБ, ремонт і обслуговування,  важче припаркувати, немає такої інформативності в управлінні, як на менших авто(хоча і вищий комфорт пересування). Трак - це американська фішка, яка пов'язана з conspicuous overconsumption and status signalling. Більше ніде у світі вони не мають такої популярності, як у Північній Америці.

  18. 2 часа назад, Micellangelo сказал:

    Скільки людей, стільки і ситуацій схоже. Я до приїзду в Канаду заробляв 1к. І при тому що квартира була куплена (не мною, а 3 поколіннями моєї сімї), відкладати не получалося, і то при тому що я працював і особливо і не гуляв, та і дітей тоді не було :)

    Ну а по топіку, назважаючи на те що я супер biased towards Canada, єдине за чим я все ще буду кататися в Україну, це серйозні роботи на зубах. В топовій клініці Львова, топ обладнання і тд імплант коштує порядка 600Є, тобто десь під 900 КАД. І це НАЙдорожча ціна у Львові. Все таки в 5 раз дешевше нід в Канаді.

    Ну в мене є знайомі програмісти - їм і 2000дол мало у Львові при своїй квартирі і холостяцтві. У кожного свої підходи до витрат на життя і заощаджень. В Канаді у нас з дружиною savings rate ніколи не опускалися нижче 65%. Зараз при більших зарплатах і витратах -70%. 

    По ціні на життя: будь-які послуги (починаючи від стрижки) в Канаді будуть в 5-8 разів вищими, ніж в Україні. 

  19. 9 часов назад, Apolinariya сказал:

    Импланты быстро не делаются. За 400$ нет имплантов в Украине тоже. 

    Путешествия в другие страны в эру ковида - это для любителей экстремального отдыха.

    Life insurance - ее после смерти выплачивают наследникам. И в определенном возрасте нет больше life insurance. 

     

    Мама, простая воспитательница детсада, делала зуб на прошлой неделе. Так как предыдущий выпал. На 550дол общего семейного дохода они содержат 2квартиры, 150м2 дачу, 2 гаража и автомобиль. Да ещё и откладывать умудряются. Отец- инвалид-пенсионер.

  20. Моя мама на 400 Дол дохода а месяц все зубы имеет в Украине и про это даже никогда и не задумывалась. За такие бабки все зубы можно было бы сделать в Восточной Европе, да и ещё попутешествовать очень мажорно.

  21. Поправка - я мав на увазі сучасні американці (особливо 4 циліндрові). Старі 6-8 циліндрові були бронебійні, але там ходова завжди досить мало служить і електрика не довго живе. Та й витрати пального там також дуже високі. Хоча той же легендарний v6 GM 3800 series легко 500-600тис проїде без серйозних проблем. При покупці першого авто хотів собі Buickз таким двигуном взяти, але не знайшов нічого у нормальному стані на той момент і купив 11 річну Тойоту з невеликим пробігом(138тис), про що і досі не шкодую - в плані надійності - нуль проблем за 3 роки.

  22. В 1/3/2022 в 12:11 PM, SergeShark сказал:

    ну да, не спорю, вы видели такое, а в нашей колокольне  - другое, я слышал и стереотипах восточноевропейского акцента, что в мужыке-славике нет ничего секси, только intimidation. :-) типа crooked russian, mobsters, don't mess around with these guys B)и мы такие - камон, мы нормальные мирные парни,  даже волонтерили в школах и приютах для домашних животных. Ну грубовато же звучат неприлизанные акценты и чем старше ньюкамер - тем жестче.

    Мені одного разу сказали, що я виглядаю, як брутальний російський військовий з плакатів, якими їх лякали упродовж Холодної війни. 

  23. 43 минуты назад, mps3132 сказал:

    Одержимость атмосферниками никогда не оправдана.  Турбо движки вполне ходят по 200к и больше…

    Якщо брати з нуля або пробігами до 100тис, а потім скидати до 150-200тис, то проблем, зазвичай, не виникає. Якщо брати з більшими пробігами, а 2.5л без проблем ходить і 400, і 500 і навіть значно більше (подивіться на пробіги з-під таксі Toyota Camry з цим же двигуном в оголошеннях), то Toyota і старші Хонди атмосферники на класичних автоматах будуть поза конкуренцією. Тут кожному своє. Але одне можна сказати з впевненістю: навантажений турбо двигун меншого об'єму та ще й з прямим впорском ніколи не буде надійнішим за перевірений часом атмосферник більшого об'єму. Проти законів фізики не підеш.

    П.С. 

    Тойота Рав-4 вже багато років номер один за продажами серед кроссоверів як в Північній Америці так і в усьому світі (з 2017).

     

     

  24. Щодо вибору авто: якщо б купляв нову - то Toyota Rav4-LE на повному приводі і з простим перевіреним та економічним атмосферником 2.5л на звичайному автоматі. Виключно японська збірка і випускають сьогоднішній кузов з 2018 року. Вони стартують з 30тис Кан. Дол. Б/у машини зараз купляти нема сенсу - ціни на них значно завищені.

    Багато інших моделей стали значно складнішими технологічно. Та ж Honda CR-V - легендарний атмосферник 2.4л замінили на 1.5л турбо з прямим впорском і роботом коробкою. 1.5л турбо (як на Сівіку) на 1.5 тонну махіну з повним приводом!!!

    Американські моделі також не розглядав би: традиційні проблеми з течами масла, дефектними коробками і ходовою, яка часто серйозно виходить з ладу ще до 50-60тис км.

    Корейці, ніби, після 2016 року нарешті навели лад з задирами у своїх двигунах, але до Тойоти їм ще дуже далеко. Та й ціни на одному рівні з японцями - тому вибір, як на мене - очевидний.

     

    • Спасибо 1
  25. Майже всі звичайні рентовки в Калгарі - з дешевими металічними батареями(hydronic baseboard heaters), які у нас ще за Союзу ставили. Тонкі металічні ребра дійсно починають голосно тріскати під час нагрівання та охолодження(особливо відчутно вночі). Хороші новіші квартири з повітряним нагріванням повітря через вентиляційні отвори у підлозі або стелі, системою центрального кондиціонування та зволоження стартують від 1200-1300 Дол за 1 bedroom. Звичайні рентовки 70-80-х рр. у Калгарі стартують від 800дол.

×
×
  • Создать...