Перейти к содержанию



sicario

Чемодан
  • Публикаций

    177
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    4

Сообщения, опубликованные sicario

  1. 9 hours ago, Chuvak said:

    Скажіть, будь ласка, чи можна працювати (мати доступ до ринку праці), якщо подав на карту побиту і чекаєш децизії?
    Дружина вже понад 2 роки чекає децизію.

    можна, тільки раніше треба було повідомляти ужонд про кожну зміну місця праці... а зараз не знаю

  2. 15 hours ago, Chuvak said:

    Якщо накладено арешт в Україні, в Польщі можна ним користуватись і розмитнити?

    ой навряд

    On 3/12/2023 at 8:54 PM, AlexAG said:
    On 3/11/2023 at 7:28 PM, Grzegorz19 said:

    если гражданин Украины пересёк границу Польши без отметки в загранпаспорте(нелегально проще говоря)

    может он получить статус временной защиты?

    Может. Для этого ему нужно выехать из Польши, а потом въехать назад уже легально.

    Но при этом он может получить запрет на въезд на такой срок...

     

    а як жеж тоді у ЄС перебувають тисячі (якщо не десятки тисяч), котрі перетнули кордон "без отметки"? 

  3. On 1/11/2024 at 10:26 AM, emigrant007 said:

    В ньому відсутні норми про оформлення закордонного паспорту. 

    Quote

     

     Будь-які консульські дії в закордонних дипломатичних установах для чоловіків від 18 до 60 років, які є призовниками, військовообязанними або резервистами, планують здійснюватися за умовами наявності у них військово-облікових документів.

    Виняток – оформлення посвідчення на повернення в Україну, консульські дії щодо дітей, якщо другий батько – іноземець, оформлення спадщини;

    Оформлення паспорта громадянина України, закордонного паспорта громадянина України в установах за кордоном буде здійснюватися у разі наявності військово-облікових документів.

     

    Quote

    Новий законопроект про побілізація який Кабмін передав у Верховну Раду 30 січня 2024р, передбачає, що будь-які консульські дії в закордонних дипломатичних установах для військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років мають проводитися лише за умови наявності в них військово-облікових документів.

    Це стосується зокрема оформлення паспорта громадянина України, закордонного паспорта та інше. Норма чинна також для призовників і резервістів. Документи у чоловіків перевірятимуть представники консульства.

    Водночас існують винятки. Пред’являти військово-облікові документи не потрібно, якщо:
    • оформлюється посвідчення для повернення в Україну;
    • проводяться консульські дії щодо дітей, у яких хтось із батьків є іноземцем або не має громадянства;
    • оформлюється спадщина;
    • відбуваються дії за заявами українців, які арештовані, затримані чи позбавлені волі за кордоном.

     

  4. On 1/4/2024 at 6:12 PM, emigrant007 said:

    Вже консульство нічого не підтверджує.

    прийшов папірчик з ужонду, що вони не отримали відповідь від консульства у Гданську і додатково повідомлять про рух по "справі" пізніше

  5. On 3/20/2022 at 9:25 AM, fregat222 said:

    Как получить временную защиту в Испании

    Каждый украинец, который пересекает границу с Испанией, автоматически получает временную защиту. Вместе с ним такой статус получат его дети и родственники. Ранее УНИАН рассказывал, что такое временная защита в ЕС и какие преимущества она дает.

    а це відноситься до дійсно кожного українця, чи тільки для біженців? а конкретніше - якщо люди проживали, наприклад, у Чехії 3-5 років і зараз приїдуть у Іспанію - вони мають(можливість) теж подаватися на захист(як і ті, хто тікав від війни після 24.02) із ціллю отримати дозвіл на роботу та проживання, чи їм потрібно легалізовуватися, як це і було раніше "на загальних підставах" (по роботі, навчанню і т.п.)

  6. 7 hours ago, emigrant007 said:

    партія вже запропонувала альтернативний законороект, який, скоріш за все буде проголосованого замість того. В ньому відсутні

    ...так це ж Україна, сьогодні відсутні завтра присутні, після завтра ще щось і т.д. ...краще підстрахуватися мабуть, щоб було більше часу, на отримання гр-ва інш. країни.

  7. On 12/26/2023 at 4:19 PM, emigrant007 said:

    Дорогі ухилянти, пропоную обговорити новий законопроект, який буде прийнято до нового року :) 

    То виходить, чим на довше маєш зак.паспорт, тим більше маєш часу пожити?Чи все ж відмови оновлювати паспорти емігрантам таки не буде?

    p.s. a яка різниця у виготовленні/замовленні закордонного паспорта через ДПдокумент і консульство? Скрізь показують у 1му страшні черги, а про 2ге ні слова.

  8. On 12/17/2023 at 10:09 AM, fregat222 said:

    А якщо щось не влаштовує – вперед додому, де все так "близько та знайомо". Під цих людей ніхто нічого не перероблятиме. Я маю на увазі століттями сформований і приємний спосіб життя. У мене є знайомі (думаю також і у кожного, хто читає цей форум), хто поїхав у зв'язку з війною, перебуває за кордоном і засуджує як "неправильно вони всі тут живуть", які бажають жити якомога довше "на халяву". Нічого не даючи натомість, ні людям, які їх дали притулок, ні державі, в якій вони перебувають.

    у  мене таких знайомих нажаль далеко не один, але більшість із них - саме біженці, а не емігранти... хоча серед українців зараз прийнято чомусь змішувати всіх до купи. (в т.ч. як от збираються і не продовжувати закордонні паспорти всім, без різниці - емігрував ти 10 років тому, виїхавши легально і законно, чи втік лісами коли геть припекло). п.с. ну і таке вже скрізь, не тільки у ЄС, нажаль.

    Quote

     Поэтому, все эти сказки про ...

      мыть задницы...родом из очень далекого распавшегося государства. 

    набільше я такого чув/чую і читав/читаю - саме від співгромадян (в т.ч. від знайомих і навіть родичів), тому традиції того "государства" дуже активно наслідуються) п.с. а з початком повномасштабки ці "миті задниці", "каму ви там нужні", "приїхали на все готове" і т.п., просто частіше стали розбавлятися "сцикунами, зрадниками і ухилянтами".

     

    On 12/17/2023 at 11:30 PM, AlexAG said:

    Хотя мне известны случаи отдельных хитросделанных людей, который нагребают побольше гуманитарки и бесплатных вещей, а потом продают это все через интернет. 

    +, є і таке

    • Понравилось 1
  9. On 1/4/2024 at 4:57 PM, Maitrey said:

      касательно езды с украинским ВУ, т.к. вы честно подали все документы, а то, что нет ответа от консульства уже не ваши проблемы. 

    ну воно то ніби і так, але якщо консульство - українське, а я ще поки - громадянин України(хочу я цього, чи ні), то ці проблеми точно не поляків, а швидше за все - саме мої... ¯\_(ツ)_/¯

    On 1/4/2024 at 6:12 PM, emigrant007 said:

    Поляки (правда не всі ужонди) все роблять електронно (Україна надала доступ до бази).

    але ціна залишилася такою ж самою? 125зл? просто за пошук 1го номерка у базі?.. 0_о 

    On 1/4/2024 at 6:12 PM, emigrant007 said:

    старі права (які не можуть пробити) міняють через теоретичний екзамен

    :icon_thumbs_up:

    п.с. цікаво, якщо обміняв права на польські, чи можна їздити із ними вільно по ЄС тривалий час? чи там потім з часом знову потрібно змінювати їх і теж на місцеві? і для цього обміну потрібно знову повертати старі українські чи можна змінювати вже маючи на руках польські?  

  10. дякую всім! зараз чув, що укр. сторони не відповідають на запит Польщі, спеціально, щоб створити побільше проблем емігрантам, чи як там вже зараз модно казати - ухилянтам. (p.s. то вже не кажучи, про свинство у вигляді 125зл тільки за "галочку" від консульства, що такі права є у них в базі, тоді коли повне виготовлення нового пластику у поляків - коштує 100)

    • Понравилось 1
  11. On 7/31/2013 at 11:19 AM, dim_ka81 said:

    В Польше на это закрывают глаза, я поменял через 2 года.

    так... а якщо ти просто їздив на автобусі 2 роки? і тільки тоді вирішив купити авто, а до цього права не потрібні були взагалі... 

     

    п.с. може ще хтось вкурсі, якщо на Укр. водійському посв. не вказана дата "дійсне до" (безстрокові, рожевий пластик, такі видавали в 2006-2009, здається, роках), його буде можливо замінити на Польське?

    Чи потрібно спочатку оновити в Україні на нового сразка із датами, а потім вже із новим іти мінятися в Польщі?

  12. 2 hours ago, AntonijK said:

    не успели привыкнуть к потоку мигрантов

    іммігранти ж тим і відрізняються від переселенців з біженцями, що перші - зацікавлені влитись у нове суспільство та розчинитись в ньому, а другі - вимушені жити на чужині не з власної волі та будувати навколо себе маленьку батьківщину, відповідно і відношення до нової країни та їх власна поведінка загалом дуже суттєво різниться..

    • Понравилось 1
  13. 18 hours ago, Chuvak said:

    Можливо, ваші знайомі були з дітьми (умова оказіональна), або візуально не платоспроможні?

    молода пара, котрі мешкали в Польщі майже 3 роки до цього, знання польської і англійської на розмовному рівні, обоє з вищою освітою і працювали в Польщі не на будовах чи заводах.

    18 hours ago, Chuvak said:

    ukraincy won". Але я сказав, що у всіх країнах є розумні і дурні, є порядні громадяни і злочинці. Також є вандали. Тому порадив не звертати уваги

    це дійсно так, але то все ж більше як самозаспокоювання, бо на скільки розумію, з цим стикаються в основному тільки власники укр.громадянства, до всіх інших такого ''особливого'' відношення немає.

  14. Знайомі вже більше тижня шукають квартиру в оренду. Абсолютно скрізь відмовляють по причині ''здаємо тільки полякам'' або й прямо кажуть ''українцям не здаємо''. 

    Я так розумію, такі ''тренди'' особливо посилилися за останній рік...

  15. On 12/10/2022 at 11:31 AM, SphinX said:

    Чи це правда, чи знов плітки? Заздалегідь дуже дякую!

    А що пише офіційний сайт? Канаді потрібні найкращі, тому збільшення вимог - абсолютно адекватна річ.

  16. 1 hour ago, Chuvak said:

    Почитав в інтернеті. Можна втратити громадянство України.

    З іншого боку, якщо їхати і мати в кишені польські паспорти - свій і сім'ї, то прикордонник може їх легко побачити і подивитись, забрати на огляд і...

    а відмовитись від громадянства України у консульстві?

    і все, їздите собі як громадянин ЄС..

  17. On 11/11/2022 at 4:49 PM, Micellangelo said:

    Взагалі немає такого поняття як візитор чи ворк віза, так що 

    Цікаво, але навіщо ж тоді у одних у паспорті на візі написано "візітор", у інших "ворк" та ін.?.. навіщо всі ці різновиди записів, заплутування, якщо все це одна віза - TRV? І яка ж тоді різниця між цими записами (візітор/ворк) для того, хто їде по цій програмі?..

  18. 4 hours ago, Micellangelo said:

    Не переживайте, "рожеві окуляри" швидко спадають.
    Ті хто хотів приїхати і так би приїхали, просто їм (можливо) стало трошки легше.

    Та я зовсім не переживаю, просто цікавлюся і дискутую...

    На ті візи подалося майже 700тис - це всі ті хто "і так би" приїхали?.. Щось думається, що серед них, хто реально би спробував і так, ну... відсотків.. 2%, тобто ~15 тис.

  19. 52 minutes ago, MartinEden said:

    ось воно що, програма погана бо ви не можете виїхати з України.

    ....дивне спілкування(ще й модератора), таке, чисто в українському стилі "постійного переходу на особистість опонента", коли немає чого сказати по темі... в Канаді теж так з усіма спілкуєтесь? p.s. в Україні "ми" не живу вже давним давно, якщо вас це так дуже цікавить, і за себе\для себе особисто я нічого тут не питав, питання та роздуми - були виключно по програмі\темі "в загальному ключі".

  20. 8 minutes ago, MartinEden said:

    ви хочете ю щоб програма працювала як запасний варіант для вас за зручною схемою: дайте мені візу на 10 рокіа, щоб я міг в любий час в'їхати

    ...ми нічого такого не хочемо, це лише ваші придумки,

    але є чимало людей(біженців) які в Україні і не могли виїхати (і не можуть виїхати і зараз), тоді як ті, хто безпроблемно і не бідно та давним давно мешкав у тій же Європі (чи навіть росії) - отримують візи, безкоштовні квитки, перміт та соцдопомогу.

    13 minutes ago, MartinEden said:

    Все тут логічно.

    Нехай буде так. Але я логіки там не побачив ніякої - "Програма для біженців, без біженства як такого, по якій у більшості їдуть зовсім не біженці".

  21.  

    11 minutes ago, MartinEden said:

    . поняття не маєте про різницю .Ця віза тимчасова і дає право отримати дозвіл на роботу, work permit, по приїзду через п

    Маю поняття, без видачі воркпермітів вся програма повністю втрачає свою актуальність, бо без них майже ніхто не поїде від війни (і "від війни"(не з України)), просто так "пожити" у Канаду (де місяць проживання коштує вцілому, як пів року у добрій половині країн ЄС).
    І там взагалі не має якоїсь логіки\послідовності у видачі тих віз... комусь дали візітор, комусь ворк, кому до кінця дії паспорту, кому на пів-року чи і геть інший термін... по ворк-пермітам теж - ніби як писали, що видаватимуться впродовж часу дії програми(3 роки?), а тут вже стало невідомо, можливо завтра відмінять видачу пермітів, а програму залишать? То навіщо тоді було видано 350тис віз?.. для 99% вони вже стануть абсолютно не потрібні... коротше, цікаво, навіщо так все заплутувати і ускладнювати.

  22. 2 minutes ago, MartinEden said:

    Конструктивна відповідь

    Дякую за таку розгорнуту і конструктивну відповідь. ..."такі хто фактично не були біженцями, а просто скористаються можливістю в'їхати" - гадаю, що це приблизно 80% від усіх заявок, якщо не більше. Безсонням наче не страждаю і про "розкішне" та "легке" життя емігрантів сам знаю із особистого досвіду... але із тим, що "ті, хто скористаються цією можливістю і так не планували жити в Україні" -  теж погодився би частково. Добра третина, навіть знайомих, хто подався по ній - абсолютно нікуди не збирались емігрувати, якби саме не ця програма. І у них у всіх зараз на очах рожеві окуляри "неймовірно успішного і заможного життя, на яке вони так заслужили і так довго чекали!" :)

  23. 19 minutes ago, Chuvak said:

    і на останній день дозволеного перебування по безвізу, вислати лист в ужонд зі вньоском. Якщо зупинить поліція чи прикордонник, можна показати корінчик і сказати: ось, я подав вньосек, отже, я тут перебуваю легально ще рік, чи довше, адже мої документи розглядають і невідомо ще скільки розглядатимуть?

    Та зараз документи розглядають доволі швидко, тому "рік чи довше" навряд чи, а на скільки ходять чутки, то зараз швидше дадуть негативну децизію, ніж будуть тягти і 20 разів запрошувати апплуканта щось там "донести".

     

    19 minutes ago, Chuvak said:

    Проблема: внесок поданий через пошту, печатки в паспорті немає, дні по безвізу закінчились. "Корінчик" з пошти є.

    проблема - це якщо дні закінчились, а вньоску ще не подали, а ще більша проблема - негативна децизія по ньому :)

×
×
  • Создать...