Перейти к содержанию



Bilochka

Чемодан
  • Публикаций

    78
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Сообщения, опубликованные Bilochka

  1. Доброй ночи,дорогие форумчане.Хочется немного, разного мнения людей которые живут в Польше и бывали в Германии.

    Так получилось ,что у моего мужа польские корни и на основании этого собирались переехать жить в Польшу.

    Много читала этот форум и в принципе осталась довольна ,как эмигранты живут и реализуют себя там.

    Мой муж техник технолог по образованию, я хотела пойти учиться в полициальную школу.

    у нас четверо деток.Язык мы учим,практически понимаем на 80-90%.

    Но недавно я узнала об изменении закона о поздних переселенцах в Германию.

    У меня немецкие корни,и я имею право переселиться со своей семьей жить туда.

    Голова идет кругом,что делать?

    В Польше меня все устраивает и люди и образование.

    Но в Германии хорошая поддержка чтобы интегрироваться в общество.

    У кого какие мысли,поделитесь?

     

     

    Я вибрала б Німеччину, зважаючи на дітей. В Німеччині прекрасна екологія, освіта (і шкільна, і вища), це фактично одна з найбільш розвинутих країн світу в різних планах. Польщу не раджу - жахлива екологія, зараз до влади прийшла проблематична партія...Якщо порівнювати ціни до зарплат - Німеччина тут теж виграє. І житло в Німеччині якраз доступніше порівняно з Польщею. І це тільки фактичні дані. Польща - одна з найбідніших і проблемних країн Європи - позаду хіба Румунія, Болгарія, Хорватія. Навіть у Греції рівень життя вищий.

     

    Але Вам вирішувати, якщо серце лежить до Польщі - вибирайте, де Вам комфортніше!

  2. Я-бы не сказал что мизерно малые, по сравнению с европой - да. Но на семью заработать 8К - вполне реально, а это уже уровень когда и на заграничный отпуск хватит, и на авто и на квартиру в кредит (+ еще и МдМ и карта 500+)

    По сравнению с украиной - ого-го!

     

    Зарплата 8К - дуже велика для Польщі, не знаю жодної людина, яка стільки б заробляла, зараз ходжу на курси тут в Польщі по ринку праці - і середня зарплата - 1800 злотих у більшості людей. Звичайно є категорії, які заробляють більше - менеджери корпорацій, програмісти...але це меншість, як і в Україні.

     

  3. Англійці наїхали на литовців.

    Migrant-workers-Cheap-labour-pack-2-for-the-price-of-one-Produce-of-Eastern-Europe-Tesco-Every-lithuanian-helps-2.jpg

    Не здивуюсь шо поляки щось подібне відчибушуть по відношенню до українців.

     

    Я б не сказала, що українські заробітчани працюють на менших зарплатах як поляки. Зарплати поляків настільки мізерно малі, що їхати ще на меншу сенсу немає. Рук робочих не вистачає. Амазон, що у Вроцлаві наймає автобуси, які збирають людей за 150 км навколо і щодня так їх возять на роботу і все-одно треба робочі руки.

  4. Випадок тиждень тому на Майорці.В барі з дочкою граєм в більярд,жінка сидить збоку за столиком.Тут підходить інтелегентного вигляду чолов"яга років так 60-и і каже по польськи-чую шо розмовляєте українською,чи можу я з вами посидіти.Нема проблем,кажу,тільки нічого про політику не говоріть.А сам собі думаю,звідки чолов"яга собі взяв шо ми розумієм польську.Ну да ладно.Сидів чолов"яга тихо і зразу вистрілив-а ви знаєте шо в польщі півтора мільйона українців.Мене заціпило,перекосило.Вигнав його з за столу відбірним польським матом.Жінка за це мене цілий вечір пиляла.Пізніше познайомився з нормальними поляками які в Англії живуть,ржали над цією історією,казали шо того нацика треба було ше києм оперещити пару раз.

    Не зрозуміла, чому Вас перекосило, може, чолов"яга хотів щось добре про українців сказати, наприклад, як вони економіці країни допомагають :) Взагалі поляки різні як усі люди, але останнім часом націоналізм тут загострився однозначно (власне, як у всій Європі). Мені особисто некомфортно, але більшість поляків, яких особисто знаю, досить лояльно до українців відносяться. Хоча мене, наприклад, перекосило від того, як на дитячому майданчику утворилася черга до труби, щоб вгору піднятися, і тут дитя років 7-8 пробує обійти чергу (він добре почув, що ми говоримо українською), а я кажу, що тут колейка, а він мені відповідає, що він тут народився і жив все життя і буде робити, що хоче...

  5. Вопрос, есть-ли шанс получить КП или Сталый побыт в польше (я уже тут) если:

     

    Пра-бабушка Полька

    Бабушка стала Украинкой, хотя родители Русский и Полька т.е Украинкой тут как-бы никак...

    речь про национальность и свидетельства о рождении

     

    т.е налицо ошибка Украины в то время, но на умерших документы менять нельзя...

    Однієї прабабці замало, потрібно або дві прабабці (дідусі) або 1 бабусю.

  6. Это категорически не правильные выводы!

    Карту поляка всегда выдавали и выдают только на основании документов реально подтверждающих польское происхождение. Никто никакого "зелёного света" не давал и давать не может. И уж тем более хорошее настроение тут тоже не при чем.

    Сейчас в связи с выходом нового закона стали ещё более детальней изучать документы о принадлежности. если раньше без проблем проходило свид. о рождении с явной польской фамилией, даже без указания национальности,(чем охотно пользовались посредники) то сейчас уже не пройдёт.

    Слишком много стало хитровыездунов. Поэтому в новом законе разрешили делать карту поляка непосредственно в самой Польше. Теперь консульства могут смело посылать лесом всех хитрожеванных. :icon_neutral:

     

    Я маю на увазі, що при наявності законних підстав карту поляка видають без особливих проблем - тобто не завалюють на співбесідах, як часто бувало раніше. В графі про національність моїх предків в паспорті пише українська і саме так я написала у вньоску. І карту чомусь видали без питань про історію, культуру, звичаї. Більше - знаю, що в Польщі без карти поляка на основі таких документів дають відразу побит сталий (є знайомі, які отримали). По-моєму в Польщі є проблема з працездатним населенням і вони його заоохочують всіляко - тепер по новому закону з вересня карту будуть видавати не лише в консульствах, але і у воєводи, громадянство можливо буде отримати через рік і ще й грошові виплати для власників карти...

     

  7. Дякую за підтримку і оптимізм - приналежність до польського народу підписала - просто якось геть розхвилювалася - студіювала інтенсивно історію, культуру Польщі - і тут таке - ніхто ні про що не питав.

     

    Карту таки отримала. Через 1 місяць і 10 днів після співбесіди на сайті консульства в Луцьку вивісили інформацію, що можу забирати. Мені видається, що зараз дали зелене світло тим картам, по-моєму видають всім бажаючим, якщо з документами все ок.

  8. Здравствуйте! Скажите пожалуйста, в конце ноября буду иметь карту часовего побыту, хочу забрать ребёнка, приймут ли его в зерувку или пшедшколе в средине учебного года? Заранее благодарна.

     

    Цілком можуть прийняти, нас у Вроцлаві прийняли, взагалі були місця майже в усіх навколишніх публічних садках. Зараз при школах організували групи садочкові для дітей 5 років.

  9. Спасибо всем участникам форума Julllia nana713 PiligrimAlex Hamstersly az09 vigor Bilochka за ответы. :rolleyes: Очень полезная информация.

     

    Вопрос к тем, кто проживает в Гданьске, я собираюсь осенью или зимой приехать в Гданьск. Подскажите на счёт аренды жилья примерно на 1-2 недели. Что, где, почём? Частники или гостиница. Может кто-нибудь из участников форума сдаёт комнату.

    Планирую приезжать в Гданьск каждые 1-3 месяца, примерно на неделю или две. В первое время надо будет сделать документы и познакомиться с городом и окрестностями.

    В общем, как-то так. Можно в личку. Спасибо!

    Мені подобається сервіс airbnb.com. Ідея - супер, можна знімати і кімнату, і ціле мешкання. Якщо будете знімати кімнату, то і з місцевими познайомитися разом. Успіхів!

  10. В мене така ж ситуація як у вас, є документи що підтверджують громадянство бабусі і дідуся. Скажіть будь ласка, у вньоску на карту поляка ви яку національність вказували?

    Написала Вам в повідомленні, я вказала як свою - польська, але щодо родичів вписала - українська, там вказано в їх паспортах. Я живу в Польщі вже півтора року, маю карту тимчасового побиту, діти вже в школу збираються... Але я за своїми поглядами - універсалістка, тому мені питання національності непринципові. Але так по правді частина предків таки були поляками, документи на них просто не знайшла, давно то було, війни і все-таке. В мене навіть тато часто так закидав польські словечка, прислів"я.

  11. Выдадут

    Дякую за підтримку і оптимізм - приналежність до польського народу підписала - просто якось геть розхвилювалася - студіювала інтенсивно історію, культуру Польщі - і тут таке - ніхто ні про що не питав.

  12. Скажіть, будь-ласка, позавчора проходила співбесіду на карту поляка, консул перевірила документи, особливо ні про що не запитувала. Потім сказала через 2 місяці по коду перевірити чи мені видадуть карту. Це означає, що мені карту все-таки видадуть чи швидше ні?

  13. Здравствуйте уважаемые форумчане!

     

    Прочитал все темы связанные с Гданьском. Ну или почти все :blush: Много написано хорошего, есть и минусы, а где их нет?

    Но вот всё как-то в общих чертах и мелких нюансах. Кому-то сала не хватает :lol: , кому-то внимания... Ну это такое... В общем информации маловато. Понимаю, что лучше один раз увидеть, чем сто раз прочитать, но всё таки, что за город Гданьск?

    Может кто-нибудь написать в сравнении с Украинским городом.

     

    Например Киев в Украине на 1 месте по многим параметрам: цены, зарплаты, наличие спокойных районов и тех мест куда лучше не ходить. Понятно, что Киев можно сравнить больше с Варшавой, но это я как пример.

     

    Вот Одесса в Украине на втором месте и по большим параметрам не уступает Киеву, уж по ценам так точно, а на некоторые "товары", так и превосходит, но дело не в этом.

     

    Я ещё ни разу не был в Гданьске и мне почему-то кажется что наличие моря , как-то делает похожим Гданьск на Одессу. Если на форуме есть Одесситы, которые выросли в Одессе и переехали в Гданьск, поделитесь впечатлениями. Погода, люди, условия и т. д.

     

    Спасибо! Всем добра :)

     

    Мені особисто Гданськ нагадує Київ, в Києві, правда, замість моря Дніпро. Такі ж запашні соснові ліси навколо, багато парків, населення більш-менш інтернаціональне. Вроцлав мені нагадує Львів, для прикладу - там такий самий запах і склад населення подібний.

    Але приїхати варто, ми так наосліп переїхали у Вроцлав, мені це місто геть не для душі, а дехто взагалі в захваті. Міста як люди мають свою атмосферу і характер.

    Щодо квітів - то мені ті, що в супермаркетах по 5 злотих точно не до вподоби - я такі нікому не дарувала б. Зазвичай купую просто в квіткових точках на вулиці, зимою - в магазинах.

  14. Ваша сфера то окрема тема.Якщо маєте можливість виїхати в кращу країну то робіть це вже вчора.Індуські бидлокодери витісняють айтішніків ціною.

     

    Дякую за поради. В яку європейську країну порадите виїхати програмістам? Якраз над цим думаємо. А найбільше хочеться додому, в Україну, невпевнена за дітей, тому розглядаємо еміграцію, перш за все як перспективу для них.

  15. Живемо півтора року в Польщі. Загалом враження позитивне, коли з ними близько не спілкуєшся. А чим більше спілкуєшся, тим менше хочеться. Казуси якісь вилазять, при тому в людей інтелігентних. Проблема в тому, що поляки останні десятиліття країна - однонаціональна, серед європейських країн мають одні з найнижчих зарплат, українці сюди теж приїздять не завжди культурні, але працьовиті. Самі поляки підтверджують, що на їх заводах один українець заміняє 3 поляків.

     

    З іншої сторони знайома полячка працювала в Англії, їй там дуже сподобалося ставлення до неї місцевих, а голладців вона вважає за націоналістів чомусь.

     

    Що мені подобається в поляків так це те, що вони з комуністичним минулим попрощалися і є надія на майбутнє, в Україні - не знаю, коли ми відійдемо від тої жесті радянської...

    В цілому молоді поляки багато подорожують по інших європейських країнах, стають толерантніші. Тенденції непогані.

  16. Жители Вроцлова!!! Ответьте пожалуйста на вопрос - что не так с Фабрычной???? Там достаточно дешевое жилье и по аренде и по покупке, нас заинтересовало, но все -кшики... кшики, а Фабрычная - плохо, не стоит - а что конкретно плохо - непонятно....

    Фабрична - це величезний район і дуже різний, фактично весь захід Вроцлава. Важко щось конкретне Вам відповісти по цьому питанню - уточнюйте мікрорайон. Південь Фабричної - дуже навіть дорого - райони Грабішинек і Опоров. Новий Двур - нагадує Позняки в Києві - великі будинкі без особливих рекреаційних зон, Мухобори теж непогані варіанти, Поповіце, райони навколо парку Заходнього - архітектура в радянському стилі - багатоповерхівки, там незатишно як на мене, зате близько і до парку і до різних ІТ центрів, і хороше сполучення. Козанув колись підтопило до 5 поверху, там кладовище поряд - розумієте, що недуже приємно може бути в разі повеней. Машліце, Стабловіце - тихі райони, як мені здалося, приємна забудова, ще до Фабричної відноситься Лєшніца. Найдешевше на Козануві, зрозуміло з яких причин.

  17. Плюси і мінуси переїзду? :) і досвід чого самого?

     

    А можна нескромно поцікавитись причинами переїзду з Вроцлава?

    Можна. Вроцлав звичайно має свої плюси. Але мені нестерпна екологія міста, опалювальний сезон тут - це просто місто покрите мороком смогу. Чогось подібного в своєму життя в Україні не спостерігала, це така жесть цілу зиму (і частину весни з осінню) сидіти в їдкому димові...Про таке колись в школі хіба читала в книгах, не думала, що в реальному житті споткаю. Виходить, що переїхали з Києва покращити рівень свого життя (а для мене це впершу чергу екологія), а на ділі вишло - навпаки. Як варіант хочемо спробувати Гданськ, можливо Варшаву, там начебто такого немає? Чи є?

  18. Мене питалась чи святкую релігійні свята. Сказав що у сімї відмічаємо,по двох календарях. Але добавив про себе що "не єтем бардзо релігійна особа" ) То лиш сказала що треба слідувати польським традиціям,і католицька релігійність одна з них. Мені Дорота сподобалась. Приємна дівчина )

     

    Дякую. Я от так не вважаю, усі мої польські друзі вже тут в Польщі - нерелігійні, їх батьки, в тому числі. Те саме говорить мій чоловік про своїх польських колег. Те саме стосується нашого дитячого садка в Польщі. Релігійність швидше стосується маленьких міст і сіл. От не знаю чи мені вдасться оминути цю тему з пані Доротою, бо швидше за все буде конфлікт.

     

  19. Розкажете як було, самому цікаво.

    Я так розумію, це Луцький округ, так як підпис до е-мейла:

     

    Dorota Dmuchowska

    wicekonsul

     

    з листування зробив висновок, що ліпше писати польською, тоді відповіді більш конкретні,

    бо як робив запит українською відповідь була "не по суті"

     

    мій висновок - при співбесіді і спілкування забудьте українську та укр. звичаї і т.п.

    [/quote

     

    Дякую. Постараюся відписатися, в мене співюбесіда 21 червня. Але я вже хвилююся, чула, що пані Дорота акцент у видачі ставить на релігії, тому перепитую.

  20. Чи хтось проходив співбесіду на карту поляка з пані Доротою Дмуховською? Дуже хвилююся перед співбесідою. Чи могли б поділитися загальними враженнями - на що ставився акцент в розмові (релігія, історія...)? Знаю, що кожен консул має свої особливості.

     

    Заздалегідб дякую!

  21. Спасибо за ответ. Недалеко оттуда, может в 4 км в Злотниках какой-то хим. завод, вот не хотелось бы по незнанию очутиться в таких Злотниках с двумя детьми. Со съемной квартиры можно хотя-бы переехать, а вот с постоянной уже не набегаешь. Поэтому может кто-нибудь еще знает подобные места, которые не желательны для жизни. Где во Вроцлаве еще есть вредное производство

    Подруга полька, що живе в Злотніках каже, що Вам за це в Машліцах не варто переживати. Але Машліце саме по собі теж досить великий район, якщо поселитися біля стадіону, то може турбувати шум на футбольних матчах, наприклад.

     

    Вибирайте нові ошєдля і вже відштовхуйтеся від конкретного місця.

×
×
  • Создать...