Перейти к содержанию



Biedronka

Чемодан
  • Публикаций

    97
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Сообщения, опубликованные Biedronka

  1. Вітаю учасників форуму. Як що хтось знає то дайте пораду. Батьки обоє мають громадянство України та інших європейських країн,  перебувають на території Польщі на основі ID інших європейських країн,  офіційно працюють. Хочуть щоб дитина мала також і українське громадянство. Які документи подавати у українське консультво для підтвердження легального перебування у Польщі батьків,  щоб отримати довідку про признання дитини українцем. Дякую

  2. 51 минуту назад, pandaPL сказал:

    «У мене закінчився термін дії паспорта та мені терміново потрібно їхати в Україну. Що робити?»

    У даному випадку Ви можете оформити Посвідчення особи на повернення в Україну, яке виготовляється в день подачі всіх необхідних документів та сплати консульського збору, та діє 30 днів. Звертаємо вашу увагу, що зазначений документ дає право лише на в’їзд до України

    Дякую. Цю офіційну інфу я читав. Питав про те якщо просто приїхати на українську митницю з таким паспортом ....що ж буде. Які дії прикордонників

  3. Привіт форумчани. Цікавить питання виїзду з Польщі з простроченим українським паспортом. Які особливості на Українській стороні

     

     

  4. Witam serdecznie!

    Ребята подскажите. У меня есть карта поляка, хочу сделать себе карту сталэго побыту на основании карты поляка, с целью через год после получения КСП подать документы на гражданство на воеводу.

    Правильно ли я поняла, что главное соблюсти два условия: иметь языковой сертификат В1 и пробыть в Польше год после получения КСП (минимум 2 месяца нахождения в стране).

    1. Польским языком владею свободно, поэтому языковой экзамен B1 знаю, что сдам без проблем.

    2. Касательно нахождения в Польше есть проблемка, так как по семейным обстоятельствам практически постоянно буду в Беларуси, а не в Польше. Планирую это решить так, въехать через белорусско-польскую границу, а затем сразу вернуться в Беларусь через Литву или Латвию например. Затем нр. через пол года обратным маршрутом Беларусь-Литва-Польша – выезд из Польши через польско-белорусскую границу. На сколько я осведомлена, поляки будут видеть по системе, что я якобы всё это время была в Польше.

    3. Замэльдоване в Польше и источники дохода покажу.

    Кто-нибудь делал нечто подобное, какие могут быть подводные камни?

     

     

    Доброго дня. У правилах зарахування неперервного побуту є таке- робота на польского роботодавця з оплатою усіх податків у Польщі- це один з " легальних варіантів щоб зарахували дні коли Вас не буде на території країни, все інше- підпадає під надавання неправдивої інформації про перебування ( в'їзд до Польщі і виїзд через Литву)

  5. Хорошие новости. Поздравляем. Подскажите инспектор Воеводства запрашивал подтверждение дохода в Польше при подаче документов на гр-во?
    максимально подав доки відразу бо була умова про працю, тому ніяких додаткових паперів за час розгляду справи не вимагали
  6. Вітання усім хто намагається отримати obywatelstwo polskie. Коротенької моя історія- Карта поляка, Сталий побут і Vivat- obywatelstwo. Час від подання доків до підписання децизії 3 міс і 6 днів. За весь час отримав 2 листи і один дзвінок телефонний. Але один "-" теж був, чекав від підписання децизії до офіційного вручення 2 місяці, ужендніеі збирали для цього більше осіб- там мені пояснили, не форсував події, бо повставало питання виїзду за межі Польщі. Довуд чекав 6 днів. Тепер в очікуванні паспорта. Województwo Kujawsko-pomorskie. Бажаю усім досягнення мети.

  7. DOCUMENTS MANDATORY FOR CROSSING THE STATE BORDER

     

    FOR NATIONALS OF THE MEMBER STATES OF THE EUROPEAN UNION, ICELAND, NORWAY, SWITZERLAND, AND LIECHTENSTEIN

     

    FOR FOREIGN NATIONALS AND STATELESS PERSONS (NATIONALS OF NON-EUROPEAN UNION STATES)

     

    1. A valid travel document (passport or personal identification card);

    Это литовцы. Я буду сначала пробовать через них. тем более КПП на вокзале Вильнюса этому очень способствует.

     

     

    Доброго дня. А на якому вокзалі КПП- просто не знаю. І чи пробував хтось літаком з Вільнюсі до України. Маю ще одне питання- чи може людина з подвійним громадянством їздити на авто наприклад з Укр реєстрацією- підозрює що так, але може хтось більше обізнаний. Дякую

     

  8. Не децизії, а саме довуда!

    Подати документи на довуд можна без децизії? я саме так і зробила, бо просто забула децизію вдома :) Пані перевірила статус песеля і оформила документи протягом 5 хвилин.

     

    Я б не залишалася без карти побиту до отримання децизії, так що перевіряйте статус pesel і, як тільки побачите, що громадянство змінене не польське - подавайте на довуд, децизію отримаєте потім.

     

    Хоча... Для отримання децизії вам будет потрібна карта:)

     

    Я не знаю, що тут порадити, зателефонуйте до уженду і запитайте, на підставі чого вам видадуть довуд, якщо карти побиту вже не буде. А ще краще, знайдіть відповідне законодавство з цього приводу.

     

     

    Дякую. Ось і я про це говорив уженднікам, як я можу забрати довуд коли вони хочуть забрати карту побуту при отриманні децизії, і залишитися як найменше на 10 днів без жодного польського документу що засвідчує особу.

     

  9. Подскажите. Хочу решить такую задачу: при умейсцовлении не хочу сдавать в польский архив оригинал свидетельства о браке (брак действующий). Требуют, но не хочу. Там у меня апостиль вклеен и если я этот СОБ сдам в архив, придется мне еще раз заморачиваться с апостилем, а это время и деньги((. Так вот как это провернуть?

     

    Подойдет ли и будет ли считаться оригиналом свидетельства о браке оригинальная справка из ЗАГСа о заключении брака? Можно ли эту справку перевести у пшысенглего тлумача и сдать ее с переводом при умейсцевлении СОРа как заменитель СОБа? То есть не отдавать оригинал СОБа. А?

     

    И важный вопрос - если дубликат СОБа брать и отдавать его при умейсцевлении СОРа, будет ли ДЕЙСТВИТЕЛЕН оригинальный СОБ (тот, который не-дубликат останется на руках)? СОБ выдан в Беларуси, а тут дубликат вроде выдают только ВЗАМЕН утерянного СОБа... ((

     

    Прошу ответа, уже "горит"... :icon_question:

     

     

     

    Я подавав на umiejscowienie витягти з книги реєстрації цивільних актів- їх з перекладами і забрали і ще сказали ну як Ви можете віддати оці старі книжечки (оригінали усіх свідоцт), вони ж у Вас одні.

  10. Доброго дня. Відразу перепрошую що пишу у ЦЮ гілку. Чи має хтось інфу з такого приводу.....Чи забирається карта побиту сталого при отриманні дицизії(із слів ужендніка), чи при забиранні довуду, на мої аргументи що я зостануся без жодного польського документу....але пан за якийсь час буде мати досвід. Чи є якась підстава правна??

    І чи можна подати на довуд без дицизії- десь це читав, але не можу знайти. Дякую

  11. Відповідь ще актуальна?

    Карта побиту діє до отримання довуда. Карту забирають під час отримання довуда.

    Фактичний термін виготовлення довуда в Поморському воєводстві - 8 днів, Закордонного паспорта - 10 днів.

     

    Дякую. Але сьогодні відбувся дзвінок з адресу що все добре, і що маю віддати карту сталого при отриманні дицизії- чи є якась підстава правна з цього приводу, бо на мій аргумент що я залишуся без жодного документа ужендніеі чомусь не переконала. І ще підскажіть десь читав що на до

    уд можна подати до отримання децизії на руки ніби по зміні в реєстрі песес??

  12. Это где ж такой ужонд в Варшаве лояльный?:) У меня было все наоборот — с рук вырывали Карту побыта:). Я хоть прописан на Мокотове но подавался на довуд на Урсынове, мне поляки посоветовали там подавать потому что внесек на довуд и паспорт можно в одном месте подать. Внесек на паспорт не удалось подать, сказали без довуда не примут внесек на паспорт. Но зато в интернете показало уже через 7 дней что довуд готов и можно забрать — но забрать я его смог только через два месяца, и это все из за необходимости сдать Карту Побыта при получении довуда. Там получилась такая ситуация — я после подачи на довуд на месяц улетел на Тенерифе, через месяц я на две недели вернулся в Варшаву по делам, думал что заберу довуд и спокойно подам внесек на паспорт, подожду пока паспорт сделают и спокойно опять улечу на Тенерифе. Но неожиданно возникла необходимость на несколько дней показаться на Украине, и я встал перед дилеммой или забирать довуд и становиться не выездным в восточном направлении или не забирать довуд ехать по карте на Украину и вопрос получения паспорта отложить на неопределенное время:( Решил попробовать «убить двух зайцев» пошел в ужонд и говорю — дайте мне на минут 15-20 довуд что бы я мог внесек на паспорт подать, ужендник сказал что не может так сделать потому что он должен забрать у меня Карту побыта и внести в компе данные что она не действительна уже. Так что поменяться пластиком на 15-20 минут не получилось, ответ был один — отдавай Карту получишь Довуд. Так я тогда и не забрал довуд, поехал на Украину по Карте вернулся и тогда уже Довуд получил.

     

    Підскажіть а карта побуту була дійсна весь цей час.....тобто я так розумію що поки не забрав довуд то карта дійсна. Бо маю таку особливість що 2 місяці що 2 тижні маю виїзди в східному напрямку☺, тому теж розглядаю такий варіант. І чи не заблокують карту після отримання децизії і подачі на досвід? .Дякую за відповідь

  13. Маю питаннячко.....чи хтось знає після децизії скільки часу ще діє карта побуту, чи після отримання довуда на руки....і чи її забирають. І ще- який термін фактичний виготовлення довуда і закордонного паспорта( про терміни з встав прочитано). Дякую

  14. Я думаю что отчетов нет, потому-что через воеводу подают уже те:

     

    1. Которые четко знают зачем им это надо

    2. Которые прожили 8 лет в Польше и могут самостоятельно разобраться с ужендниками

    3. У них уже есть ПМЖ и их никто никуда не гонит, могут спокойно себе заниматься вопросом.

     

     

    Доброго дня. Думаю що відповідь відповідає дійсності..... Але скажу що я теж в очікуванні децизії....Подача на воєводу 1 грудня��, затягують, прислали два листи- повідомляють що скоро скоро, але в уставі і написано що громадянство по Карті сталого термін рік безперервного побуту, і часу уженднікі мають від 1- 3 місяців, не враховуючи термін очікування відповіді від ABW I STRAŻAKУW, а ось ABW має часу до 3 місяців на max.

    Як правило прикордонники відповідь дають швидко!!!

  15. Biedronka,

    Все достаточно чётко, и правильно. Почему так:

     

     

     

    И заодно сравните это со статьей про Резидента ЕС (пред-последний шаг для тех кто получает гражданство по общим основаниям):

     

     

     

    В законе про гражданство:

     

    1. Написано przebywającego, а не który przebywał т.е. в текущщем времени.

    2. Нет сноски bezpośrednio przed złożeniem wniosku, что означает - требования нужно исполнять не только перед подачей, но и в течение всего процесса, аж до получения положительного решения. А там хоть трава не расти...

     

    Ось тут якраз і собака закопана через яку я думаю Роман отримав замороження справи.

    Przebywającego i przebywa przed złożeniem wniosku.

    Тому для наступних набувачів громадянства краще мати більше часу проведеного на території Польщі ІЗ ЗАПАСОМ

  16. да

    То проблем немає хто у Польщі, але варіант подав і поїхав за межі вже видно що не проходить. Хоча дивне з точки зору права трактування устави через ужендніків....написано чітко.....маєш виконати вимоги і до розгляду береться останній рік від дня подачі доків.... Можливо у справах подібних до Романової треба брати з собою правників.

  17. 65 дней потому что непрерывное пребывание - это отсутствие в стране не более -10 месяцев в течение последнего года. Согласно закону месяц - это 30 дней, а год - 365. Вот и получаем 65. При том, что эти 65 дней должны быть в активе в день подписания децизии воеводой.
    і

     

    Доброго дня. Щось не зрозумів. Що означає що ці 65 днів повинні бути в активі у день підписання децизії.

    Чи правильно я зрозумів....Що вимоги мають бути дотриманні і на момент подачі документів в ужонду 65 днів, і на момент підписання децизі( від дня підпису воєводу 65 днів- за попередній рік��) Дивне подвійне рахування. Тоді я так розумію що після подачі треба якийсь час перебувати на терені PL, щоб сповнювати вимоги устави?? То виходить так що краще ці 65 днів бути перед самою подачею вньоску.....

  18. Родственники - это не только те, кого можно пригласить по первому варианту, потому в общем случае - второй.

    В случае безвиза - можно и без всей этой нервотрепки. Учитывая тот факт, что националку нужно обосновывать - зачастую проще сделать правильный паспорт (учитывая язык, на котором вопрос был задан - предположу, что автору вопроса доступен безвиз), это будет проще и удобнее, чем виза.

    Дякую за підказки 😊

  19. Это где ж такой ужонд в Варшаве лояльный?:) У меня было все наоборот — с рук вырывали Карту побыта:). Я хоть прописан на Мокотове но подавался на довуд на Урсынове, мне поляки посоветовали там подавать потому что внесек на довуд и паспорт можно в одном месте подать. Внесек на паспорт не удалось подать, сказали без довуда не примут внесек на паспорт. Но зато в интернете показало уже через 7 дней что довуд готов и можно забрать — но забрать я его смог только через два месяца, и это все из за необходимости сдать Карту Побыта при получении довуда. Там получилась такая ситуация — я после подачи на довуд на месяц улетел на Тенерифе, через месяц я на две недели вернулся в Варшаву по делам, думал что заберу довуд и спокойно подам внесек на паспорт, подожду пока паспорт сделают и спокойно опять улечу на Тенерифе. Но неожиданно возникла необходимость на несколько дней показаться на Украине, и я встал перед дилеммой или забирать довуд и становиться не выездным в восточном направлении или не забирать довуд ехать по карте на Украину и вопрос получения паспорта отложить на неопределенное время:( Решил попробовать «убить двух зайцев» пошел в ужонд и говорю — дайте мне на минут 15-20 довуд что бы я мог внесек на паспорт подать, ужендник сказал что не может так сделать потому что он должен забрать у меня Карту побыта и внести в компе данные что она не действительна уже. Так что поменяться пластиком на 15-20 минут не получилось, ответ был один — отдавай Карту получишь Довуд. Так я тогда и не забрал довуд, поехал на Украину по Карте вернулся и тогда уже Довуд получил.

     

    А чи не було питань у straży granicznej do Pana , коли Ви їхали до України з картою побуту,маючи вже децизії про громадянство,чи вони бачать у комп що карта ще дійсна

     

     

  20. Этот "документ" - список дат и стран, в которых Вы были за пределами Польши за указанный период. "Выдается" Вами лично, то есть самостоятельно садитесь и пишете.

     

     

    Насколько я помню, на гражданство нужен польский документ, если речь идет о Вашем СоРе. То есть, в любом случае придется сначала "ополячить" свой СоР в местном USC.

    Если речь о "цепочке к польским корням" - там может не быть оригинала СоР по целому ряду причин, это не такая уж уникальная ситуация. Которая, кроме всего прочего, не раз обсуждалась на форуме, например в разделах о карте поляка или сталом побыте.

     

     

    Я мав на увазі своє свідоцтво про народження. Його в оригіналі немає, тому зробив витяг з книги реєстрації цивільнихс станів, і переклав цей витяг. Чи можна зробити умейсцовенє цього витягу як роблять з СОРомю Тому я й не можу "ополячити"своє свідоцтво бо його немає

×
×
  • Создать...