Перейти к содержанию



emigrant007

Чемодан
  • Публикаций

    2527
  • Зарегистрирован

  • Посещение

  • Победитель дней

    77

emigrant007 стал победителем дня 11 января

emigrant007 имел наиболее популярный контент!

Дополнительная Информация

  • Настоящее имя
    Emigrant

Посетители профиля

3756 просмотров профиля

emigrant007's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

316

Репутация

  1. Якщо залончнік 1 підписано роботодавцем на 4 роки, а інспектор вимагає щоб було на 3 роки, чи варто інспектору казати, щоб видавав рішення на підставі наявних документів і не морочив мізки? Чи вплине 4 роки в залончніку на рішення негативно?
  2. Я, ніби теж так розумію. Через те, що цей załącnik повинен бути частиною заяви (ніби). І якщо немає частини заяви, то ніби заява не повна і це можна трактувати як брак формальний. Але хотілося б все ж таки мати якесь підтвердження конкретне з посиланням на якийсь артикул. Бо щось не можу чіткого визначення браків формальних знайти, а є цікава ідея для людей зі статусом укр.
  3. Таке цікаве питання, чи відсутність załącnik #1 є браком формальним?
  4. Ні. Виключно там, де створювали в перший раз
  5. Якщо пропонуєш консалтингові послуги чи треба при незареєстрованій діяльності платити ZUS? Питаю через цю статтю. Друге питання стосовно відкриття JDG і оплати складок ZUS самостійно без попереднього страхування в ZUS від фірми, а виключно в рамках страхування як член родини. Чи в такому випадку треба платити складки за період від 18 років до сьогоднішнього дня (десь тут на форумі читав цей кейс).
  6. О, у мене такі ж самі знайомі. Нещодавно в Польщі і питають які документи їм треба. Як я зрозумів, до березня 2024 їм підтверджувати минулий рік по цій діяльності не треба (високий дохід, кількість працівників, здійснення діяльності)? Єдине, що вимагається це: stabilne i regularne źródło dochodu ubezpieczenie zdrowotne zapewnione miejsce zamieszkania na terytorium RP І тут у мене питання, що для JDG є підтвердженням стабільного і регулярного джерела доходу? Бо я не стикався раніше з вимогами на JDG.
  7. не певен, або я не знайшов відповідний пункт в законі. і вимога стосовно знання мови звучить так:
  8. Ну це зрозуміло. Але це дає шанс людям. Звичайно, що не для всіх підійде.
  9. Є багато українців які продовжують працювати і отримувати зарплату з України, але мусять знаходитися в Польщі і, можливо, не будуть мати для цього підстав після 4 березня
  10. Zezwolenie na pobyt czasowy ze względu na inne okoliczności art. 187 pkt. 8? А чим аргументувати (юридичні підстави)? Є якісь норми права європейські чи польські де написано, що хтось з батьків повинен бути з дитиною під час її навчання, чи щось подібне?
  11. Я, ніби, не перший день тут, але на днях почув дуже цікаву штуку. Виявляється, якщо дитина навчається в навчальному закладі, то її опікун правний (один з батьків) може отримати на рік карту для перебування в Польщі саме на підставі необхідності допомагати дитині (і це існувало ще до ковіда). На жаль, мені не вдалося дізнатися артикул підстави цього. Може хтось підкаже? Це реально б допомогло б українцям якщо статус УКР відмінять. @AlexAG, @Yuna ?
  12. Я це теж розумію, мені цікаво з точки зору права на що вони посилаються. Бо потрапити в консульство це ще той квест. Це вам так в ДП Документ відповіли?
  13. Наскільки я розумію, правляча партія вже запропонувала альтернативний законороект, який, скоріш за все буде проголосованого замість того. В ньому відсутні норми про оформлення закордонного паспорту. Спробуйте зарезервувати в консульстві час і все зрозумієте.
×
×
  • Создать...